![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
1. Kompresja moim zdaniem - YUY2 2. Zostaw 640x576 o ile ci przechwyci i nie bedziesz mial błedów a jak nie to 384x288 musisz pokombinowac i moim zdaniem nie dawaj w MPEG bo straszna jakosc bedzie daj sobie w .avi i codek daj Xvid MPEG-4 Codek z dzwiekie kombinuj mozesz dac Microsoft ADPCM 44100 Hz 4 bity Stereo 43kb/s a potem sobie ten dzwiek poprawisz w Virtual Dub gdzie obraz sobie zostawisz a dzwiek tylko przerobisz na 48000 Hz 160 kb/s Stereo 16 bitów a potem mozesz pokombinowac w Uleadzie :) Ja bym tak zrobil a nic nie stracisz :) |
jakie parametry pliku avi
Witam!
Mam pytanie chcę przegrać filmiki zrobione kamerą analogową na płyte DVD - jakie powinny być parametry (rozdzielczość) takiego filmu. Uzywam programu Ulead Video Studio 7 a tam w oknie capture są następujące parametry: 1. KOMPRESJA - I420 lub YUY2 2. FRAME SIZE - i tu są wymienione różne ( najmniejszy 160x120 a najwięszy 720x480 ale mi nie działa przechwytywanie w tej rozdzielczości ;-( nie wiem czemu, domyślnie jest ustawione 640x576) Pytania nastepujące co wybrać? zeby potem bez problemów mógł użyć do DVD? Pozdrawiam A |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:31. |