![]() |
Ceny /po Nowym Roku???
Jak myślicie ceny po nowym roku podwyżeją ,czy po tanieją .
Bo mam zamiar kupować sobie karte graficzną ??? ;) |
Cytat:
dolar leci w dół więc i ceny rówież, teraz jest najlepszy okres na kupowanie |
u mnie "podwyżewa" komunikacja miejska... :[
|
Tak jak pisze Air wszystko zalezy od kursu Dolca $. Teraz jest ponizej 3zl to sie oplaca kupowac. Dlugo tak nie bedzie sie trzymal, bo nie oplaca sie nam eksport, wiec pojdzie $ w gore na jakis czas, a potem znow wroci do tych 3zl.
|
Ja bym poczekał do pierwszych tygodni stycznia. Wtedy kończy się ten okres świąteczno-noworoczny i ceny idą trochę w dół. A i dolar nie powinien jeszcze gwałtownie do góry pójść. Potem jeszcze z dwa - trzy miesiące i zacznie się okres komunijny, kiedy tradycyjnie wszystko idzie do góry. A potem z kolei różne egazminy, matury - wtedy też wszystko jest droższe i dopiero wakacje, kiedy sprzęt jest chyba najtańszy (przynajmniej w środku). Tak więc generalnie jeśli dolar nie zrobi żadnej niespodzianki to połowa - koniec stycznia to chyba najlepszy moment na jakieś zakupy.
|
zdecydowanie zakupy lepiej na polowe stycznia odlozyc - dolar leci i jeszcze chwile poleci :)
|
Cytat:
|
Oczywiscie ze poczekac do polowy stycznia, grudzien jest czasem zakupow budzetowki i wielu przetargow. W styczniu maja taka susze w zakupach firmy z branzy IT ze nie maja co robic i dlubia w nosie :D.
|
Wydaje mi sie ze ceny 'technologi' nie maja gdzie indziej isc jak tylko w dol. Kurs dolara temu w tej chwili jeszcze bardziej pomaga, ale nawet bez tego ceny zawsze spadaja.
Latwo jest sobie porownac cos co kupiles jakis czas temu z dzisiejsza cena. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:49. |