![]() |
Problem z ffdshow
Posiadam najnowszą wersję ffdshow i nie mogę go skonfigurować. :klnie:
Piszecie w różnych poradnikach :pisze: że w ffdshow można w zakladkach ustawić sciezke do txt i ustawiasz kolor i wielkosc napisow. Wchodzę START->Programy->ffdshow->configuration i NIC się nie dzieje. :klnie: :klnie: :klnie: Proszę o pomoc. |
Ilość załączników: 1
To rzeczywiście dziwne, bo powinno Ci się pojawić takie okienko (obrazek).
Jaki masz system? Sprawdź sobie jeszcze ścieżkę dostępu w skrócie. Powinno to wyglądać mniej więcej tak (u mnie instalowany w katalogu domyślnym)- C: \WINDOWS\system32\rundll32.exe ffdshow.ax,configure pozdr. |
zainstaluj jeszcze raz na to samo miejsce powinno pomoc
|
System to XP Pro + SP1
Ścieżka dostępu jest taka jak napisał *Vojtas* C: \WINDOWS\system32\rundll32.exe ffdshow.ax,configure Instalowałem jeszcze raz i to samo czyli nic się nie dzieje. Może jakiś kodek to blokuje ????? |
System masz taki jak ja, z tym, że ja mam wgrany, SP2 - choć nie podejrzewam żeby to miało wpływ na to, że u Ciebie to nie działa.
Osobiście używam tylko ffdshow i nie zalecam instalowania innych kodeków. Może sprawdź jeszcze inną wersję ffdshow (starszą lub nowszą w zależności od tego, co tam masz). Można też spróbować wyczyścić rejestr ze zbędnych wpisów jakimś programem przeznaczonym do tego celu. pozdr. |
może zainstalowałeś ffdshow - z obsługą instukcji SSE2 - dla platformy intela a posiadasz AMD???
spróbuj tego |
Gdzieś doczytałem, że dla systemu Win2000/XP w katalogu C:\Windows\System32 musi być biblioteka msvcr70.dll instalowana z jakimś DirectX. Kiedyś miałem taki sam problem i to pomogło.
Jak chcesz to mogę Ci podesłać na priv ten pliczek. Może pomoże? |
Dzięki za wszystki odpowiedzi !
Nie wiem na czym to polegało :idea: , ale zainstalowałem ffdshow z Codecs6022_allin1 i o dziwo mogę wejść i skonfigurować GO. :piwo: :piwo: :peace: :peace: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:12. |