![]() |
DVD - przegrać - jak i jaki format
Witajcie! Jako zupełnie zielony w temacie DVD proszę o pomoc. Mam trzy dyski DVD (stare filmy z taśmy Super 8 przegrane przez jakąś firmę na DVD) i chciałbym je udostępnić przyjaciołom (nie posiadają DVD). W jaki sposób, przy pomocy jakiego programu mogę to zrobić? Podglądnąłem zawartość jednego z dysków - są tam dwa katalogi zatytułowane Audio_ts oraz Video_ts. Katalog Audio jest pusty (oryginalny film na taśmie Super 8 pozbawiony był możliwości "udźwiękowienia") natomiast w katalogu Video widzę kilka zbiorów z rozszerzeniami bup, ifo i vob. I jak to teraz "ugryźć"?? Z noworocznym pozdrowieniem. Bondar
|
musialbys zrobic ponowna kompresje na svcd lub vcd.... ew. zgrac do formatu avi
|
Stef - naprawdę jestem zielony w tym temacie dlatego wdzięczny będę za rozszerzenie tej odpowiedzi - CO - CZYM - JAK??? Pozdrowienia. Bondar
|
na zamianie dvd do avi sie nie znam wcale. mge ci edynie pomoc przerobic dvd na (s)vcd.
sciagnij sobie program dvd2svcd, on ci zalatwi wszytsko bezbolesnie:) |
na avika przerobi latwo :)
www.divx.pl :) |
mozesz zripowac te plytki na HDD i dac im na dysku
pozniej tylko odpalaja sobie jakis progz do odtwarzania DVD (np. PowerDVD) i opcje "odtwarzaj pliki DVD z HDD" i dziala bezproblemowo tylko troche miejsca zajmuje :> |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:05. |