![]() |
Dokladnie, dubbing potrafi niezle zj*bac film.Zupelnie zgadzam sie z @nimalem co do dubbingu w shreku2. Najpierw ogladalem w oryginale, potem jak obejzalem dubbing to go wyrzucilem i zostawilem sam oryginal. Murphy, Myers i Banderas odwalili kawal dobrej roboty :spoko:.
Co do Friendsow, to wiele slyszalem o zbrodni jaka popelnil canal+ nakladajac na niego dubbing. Ja sciagam dvdripy po okolo 130MB kazdy, oprocz 8,9,10 serii, z ktorej odcinki zajmuja po 240-340MB. Ciezko tylko z napisami (ciezko znalezc pasujace, trzeba przesowac, niekiedy w kilku miejscach), dla mnie to w sumie nie problem, bo i tak zazwyczaj filmy ogladam 'na czysto', bez subow, ale jak bede nagrywal na dvd, wolalbym miec caly komplet - odcinki + napisy (jakbym mial pozyczyc komus czy cus ;)), wiec jak bede mial czas to sie i z napisami sie pobawie ;). |
heh - komiksowego orginalu nikt nie doscignie :)
|
Cytat:
Co do dubbingów to zgadzam się. Shreka co prawda jeszcze nie widziałem w oryginale, ale będę musiał to nadrobić. Widziałem natomiads Garfielda, ale i brak dubbingu specjalnie mu nie pomógł (chociaż polski dubbing mógł go już dobić ;) ). Generalnie film nie jest zły, ale potencjał postaci Garfielda jest nieporównywalnie większy. |
ta, mam wszystkie sesony friendsow - zajmuja mi 5 plyt dvd, sa oczywiscie w divx/xvid (kilka w mpeg)
generalnie kazdy z innej parafi ten film w orginale jest genialny :D zreszta kazdy traci w przekladzie - moje koronne przyklady filmow zj*^&^%&^ podczas tlumaczenia czy dubingowania to garfield i shrek 2 (jak ktos twierdzi ze dubing do dwojki jest dobry to niech zobaczy orginal - to dopiero mistrzostwo!) |
Cytat:
Do Friendsów przez dłuższy czas namawiała mnie siostra, aż w końcu przywiozła ze sobą ze stanów z 10 kaset wideo, zacząłem oglądać i.... stwierdziłem, że bez tego kretyńskiego dubbingu z canal + to naprawdę świetny serial :) Teraz na gwiazdkę dostałem na DVD sezon 4 (na kasetach były pierwsze trzy), tak więc w chwili wolnego czasu (...) będzie co oglądać :) A Bundy... taaa.... mój absolutnie ulubiony serial wszechczasów :) Tu akurat lektor na polsacie był doskonały, ale i tak nie mogłem sobie odmówić przyjemności posiadania tego na DVD. Mam już pierwszy i drugi sezon, plus 4 płyt z najlepszymi odcinkami i czekam na kolejne :) A zapomniałem dodać, że kiedy serial leciał w TV, tak mi się podobał, że nagrywałem wszystkie odcinki. I do dzisiaj mam je na 15 kasetach 4 godzinnych nagrywanych w lp :D ps: Od siostry dostałem jeszcze 24 godziny, pierwszy sezon na DVD. Tu też od dłuższego czasu siostra mnie do tego przekonywała, ale bezskutecznie. Dała mi więc na DVD, zacząłem oglądać i.... rewelacja! :) |
Cytat:
A co do Gigi'ego - to parę epków też na torrencie się znajdzie - i to chyba nawet tych w wersji z Polonii 1 :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jezeli chodzi o anime, to ja bym z checia sciagnal sobie kapitana tsubase (captain Hawk), albo gigi la'trottola ;). Ta pierwsza jest na mulku, ale niestety z hiszpanskim dubbingiem, a takiej to ja nie chce, wole oryginal (mam nadzieje ze gdzies znajde) ;) |
Cytat:
|
Cytat:
A na razie na tapecie Trek i anime :D |
Jakis czas temu sciagnalem juz wszystkie 8 sezonow South Parka - moja najukochansza bajka :spoko:
Teraz sciagam 10 sezonow Friendsow - najlepszy serial :spoko:. Pozniej czekaja na sciagniecie Simpsonowie i serial Married with Children (swiat wg. Bundych) ;). |
qrde a dlaczego nigdzie nie ma sezonow ally mcbeal ??? :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:43. |