Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wirusy! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wirusy-45765/)

Burak_PL 03.01.2005 09:39

Wirusy!

Mam problem co chwilę wgrywają mi się rózne wirusy typu Adware.180Search co to jest? no. Salm.exe, Del88C.tmp itd. Potraktowałem je antywirusem(Norton), Ad-adwarem. Nortonem w trybie awaryjnym no i usunął 3 z 7, ale pozostałych za chiny nei mogę usunąć a i jeszcze dostały z Spybota co jeszcze zrobić? Mój win to XP Professional

bgn 03.01.2005 09:55

Cytat:

Napisany przez Burak_123
Mam problem co chwilę wgrywają mi się rózne wirusy typu Adware.180Search co to jest? no. Salm.exe, Del88C.tmp itd. Potraktowałem je antywirusem(Norton), Ad-adwarem. Nortonem w trybie awaryjnym no i usunął 3 z 7, ale pozostałych za chiny nei mogę usunąć a i jeszcze dostały z Spybota co jeszcze zrobić? Mój win to XP Professional

zainstaluj skaner z mks vira. Nizle je usuwaa , no i jest za free

Ziele 03.01.2005 13:22

Może zrobie mały OT... Nie mam antywirusa i od ostatniego skanowania minął chyba z ponad miesiąc, a codzienne było pare godzin przeglądania stron. Wczoraj sobie zeskanowałem skanerem online i co? Nic nie znalazł :) Wniosek jest jeden: IE do kosza.

mr_spock 03.01.2005 15:29

Pracuje na operze, wlazil mi non stop jeden paskud i infekowal jakis plik w win/system
co ciekawe pomoglo aktywowanie firewalla xp'kowego

3|\/|3$s 03.01.2005 15:34

Cytat:

Nortonem w trybie awaryjnym no i usunął 3 z 7, ale pozostałych za chiny nei mogę usunąć
Nie mozesz ich usunac poniewaz te zlosliwe aplikacje wlanczaja sie wraz ze startem systemu...
mozesz sprubowac:
menadzer zadan Windows>Procesy - i zamykasz podejrzane procesy nastepnie skanujesz hdd dobrym AV
jak nie pomoze to ten sam trik w trybie awaryjnym

tengu 03.01.2005 15:41

A ja się dołączę: Walnąłem tym mks_online skasował auto oprócz 1 - tego machnąłem ręcznie aklsp.dll (zmieniona nazwa aklsp.dll(1).VIR czy jakoś tak) i tu jest problem bo przestała działać sieć - nawet ręczne ustawianie IP, Bramki domyślnej itp. nic nie daje - w lanie widzi inne kompy ale nie działa net przez neo na kompie nr 1 - do momentu wyczyszczenia tego pliku sieć działała a po skasowaniu nic - ma ktoś jakiś pomysł czy to jakiś zbieg okoliczności i coś padło w poczciwym realteku ???. Odinstalowanie karty i zainstalowanie na nowo nic nie daje - nie widzi ani DHCP ani DNS. Jak ustawię ręcznie IP, MASKĘ, BRAMKĘ, DNS-Y jak na reszcie kompów (ofkors IP jest inny ale z tej samej rodziny) dalej nic nie działa
:( :zly:

Air 03.01.2005 15:48

Cytat:

Napisany przez Ziele
Może zrobie mały OT... Nie mam antywirusa i od ostatniego skanowania minął chyba z ponad miesiąc, a codzienne było pare godzin przeglądania stron. Wczoraj sobie zeskanowałem skanerem online i co? Nic nie znalazł :) Wniosek jest jeden: IE do kosza.

Ja kiedys zapomniałem zainstalować antywirusa. Mam IE i od pół roku nie miałem żadnego wirusa ani trojana. Komp cały czas jest praktycznie włączony i coś ściągam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20.