Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nero (https://forum.cdrinfo.pl/f57/)
-   -   Weryfikacja kompilacji - NERO (https://forum.cdrinfo.pl/f57/weryfikacja-kompilacji-nero-45769/)

..::[nIcRaM]::. 03.01.2005 11:46

Weryfikacja kompilacji - NERO

Mam problem z weryfikacją kompilacji w nero tzn. ostatnio często kończy się niepowodzeniem i to w zasadzie bez różnicy ile danych nagrywam na płytkę i jakiej firmy jest płytka, najdziwniejsze jest to iż mimo to że weryfikacja kończy się niepowodzeniem to dane są zapisane poprawnie, np. ostatnio nagrywałem 620MB plików rar na płytkę CD-R Benq 700MB weryfikacja zakończyła się niepowodzeniem, pliki z tej płytki zgrałem spowrotem na dysk i sprawdziłem ich poprawność plikiem PAR2 wygenerowanym dla oryginalnych rarów, okazało się iż pliki są poprawne.
Czym to może być spowodowane? Czy to wina nagrywarki czy nero nieradzi sobie z kompilacją?

Nagrywarka LTR-48246S SS0B
Nero 6.6.0.1 Reloaded
Nagrywarka jest jako Primary Master (i jest jedynym użądzeniem na IDE w moim kompie)

nimal 03.01.2005 12:29

"normalne" przy nadpalaniu...
ktos kiedys stwierdzil ze nero jest w stanie wiecznej bety :) ale imho to i tak najlepszy program do spawania :)

..::[nIcRaM]::. 03.01.2005 12:37

ale ja nienadpalałem

Zetoxa 03.01.2005 14:24

Ilość załączników: 1
nigdy nie robiłem weryfikacji, bo zawsze Neronek nagrywał dobrze, zrobiłem pierwszy raz dla testu i poszło OK, może wersja 6603 pomoże.

esem 03.01.2005 19:23

A u mnie, po dołożeniu do systemu NEC 3500AG, Teac w540e notorycznie pokazuje błędy w weryfikacji kompilacji.
Zwątpiłem, straciłem zaufanie i nagrywam wyłącznie NECem - tu weryfikacja jest zawsze O.K. 8 )

Lukasz84 03.01.2005 19:38

U mnie przy paleniu wypalarą TEAC CD-W540E również nie raz pokazuje się błąd podczas sprawdzania kompilacji a mimo tego dane są wypalone poprawnie.Nie przejmuj się tym - takie już jest niestety to Nero.Nie przepadam za tym programem ale używam go bo jestem do niego przyzwyczajony i wiem gdzie się uruchamia funkcje których potrzebuje.

esem 03.01.2005 19:54

Cytat:

Napisany przez Lukasz84
U mnie przy paleniu wypalarą TEAC CD-W540E również nie raz pokazuje się błąd podczas sprawdzania kompilacji a mimo tego dane są wypalone poprawnie.Nie przejmuj się tym - takie już jest niestety to Nero.Nie przepadam za tym programem ale używam go bo jestem do niego przyzwyczajony i wiem gdzie się uruchamia funkcje których potrzebuje.

Tak też robię. Ale już kilkanście płytek teac mi zwalił i mam wrażenie że za słabo przypala je: niektóre nośniki po pewnym czasie są nie do odczytania...
Czyli jednak coś w tej weryfikacji kompilacji jednak jest. 8 )

helmut 16.02.2006 20:01

Wypalone na DVD-R filmy w TOSHIBIE CD/DVDW SD-R5372 wykazały błedy, które zawarte w logu, a wklejone do worda mają 96 stron. Zapis skończył się powodzeniem, ale weryfikacja kompilacji - niepowodzeniem. Do niedawna nie robiłem weryfikacji i nie przejmowałem się tym, ale gdy płyty zaczęły mi zawieszać komputer, włączełem tę opcję. Bywa tak, że nagrana DVDRW nie chce się później wykasować, ale z kolei tego rodzaju nośniki nie wykazywały mi błędów kompilacji. Najgorsze jest to, że nie wiem czyja to jest wina. Nagrywarkę kupiłem w Komputroniku, a ci straszą, że w razie reklamacji, poddadzą urządzenie fachowej ocenie eksperta, a w przypadku nieuzasadnionych roszczeń obciążą mnie wszystkimi kosztami. Znalazłem się między młotem, a kowadłem.

esem 16.02.2006 20:19

Negatywana weryfikacja nagrania dyskfalifikuje nagrywarkę...
Możesz sprawdzić stan nagrania innymi programi > nero > cd-dvd speed > scandisk
Do reklamacji dołącz płytki wadliwie wypalone...
O ile nie jest to totalny szajs...
Więc sprawdź na markowych płytach...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:46.