Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   sposób jak zakodować płytę DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/sposob-jak-zakodowac-plyte-dvd-45780/)

studioduet 03.01.2005 14:13

sposób jak zakodować płytę DVD

jest prosty sposób żeby zakodować płytę DVD przed zbliżającymi się studniówkami, sam go przetestowałem na około 6 różnych nagraniach z nagrywarki stacjonarnej i komputerowej i ani jednej płytki nie udało mi się potem skopiować przez nero , clone i inne programy do kopiowania
dałem nawet plyte DVD koledze który zajmuje się przegrywaniem filmów i mu się też nie udało skopiowac tej płytki

zainteresowanych odsyłam na maila ambroz@gazeta.pl

ideJ 03.01.2005 14:24

Jeśli planujesz sprzedawać ten pomysł to pomyliło Ci się forum/miejsce.....

studioduet 03.01.2005 14:35

nie mam zamiaru sprzedawać bo uważam że za postawienie piwa to nie jest sprzedaż a tylko dałem wiadomośc że Polak ptrafi prostym sposobem poradzić sobie z zakodowaniem płytki , a że ostatnio nagrywarki dvd są tanie jak barsz to tym który zajmują się zawodowo nagrywaniem filmów przyda się taka informacja żeby nie tracić zarobku na imprezach które filmują

krzyysiekk 03.01.2005 14:37

jest clone dvd2 ,ktory ci wszystko przegra :)).

studioduet 03.01.2005 14:50

jestem w stanie ci wysłać nagraną płytę dvd żebyś ją spróbował skopiowac i wiem ze ci się nie uda podaj adres na maila to ci wyśle

CobraVerde 03.01.2005 15:05

wytarczy kombinacja: stacjonarna nagrywarka + odtwarzacz i płyta skopiowana ;)

PIOTR34 03.01.2005 15:38

Cytat:

Napisany przez studioduet
nie mam zamiaru sprzedawać bo uważam że za postawienie piwa to nie jest sprzedaż a tylko dałem wiadomośc że Polak ptrafi prostym sposobem poradzić sobie z zakodowaniem płytki , a że ostatnio nagrywarki dvd są tanie jak barsz to tym który zajmują się zawodowo nagrywaniem filmów przyda się taka informacja żeby nie tracić zarobku na imprezach które filmują

Moim skromnym zdaniem nawet za piwo jest to sprzedaż, a tak ogólnie to jeśli ja bym znalazł taką metodę to napewno starałbym się więcej zarobić. Natomiast jeśli już napisałeś takiego posta możesz spokojnie się tym pochwalić, bo chyba o to Ci chodziło, przyznaj się że nie możesz już wytrzymać. Daję głowę że już ktoś wcześniej wpadł na ten pomysł, może wystarczy zrobić rysę na płycie i po sprawie. Gdzieś już widziałem na tym forum takie posty. Sprawa jest prosta albo się chwalisz albo dowidzenia. Z mojej strony to tyle na ten temat. :piwo:

pawelvideo 03.01.2005 19:15

Cytat:

Napisany przez studioduet
jest prosty sposób żeby zakodować płytę DVD przed zbliżającymi się studniówkami, sam go przetestowałem na około 6 różnych nagraniach z nagrywarki stacjonarnej i komputerowej i ani jednej płytki nie udało mi się potem skopiować przez nero , clone i inne programy do kopiowania
dałem nawet plyte DVD koledze który zajmuje się przegrywaniem filmów i mu się też nie udało skopiowac tej płytki

zainteresowanych odsyłam na maila ambroz@gazeta.pl

Na pewno kitujesz!!!! Dlaczego twój kolega nie użył Deckryptera? Jak do tej pory żadne zabezpieczenie nie oparło się temu małemu programowi. Chyba że (jak niektórzy robią) po filmie w oddzielnym dodanym pilku mpeg jest zapisany czarny obszar , około 5 minut i w tym miejscu jest zrobiona rysa!!! Tak , to prawda kopi 1:1 nie zrobisz ale wystarczy np. darmowy decrypter i sprawa jest załatwiona, wystarczy zaznaczyć pliki vob z filmem czyli dużych rozmiarach i zapisać je na dysk. Proste prawda.
Jak to te zabezpieczenie to sobie daruj pochwały.

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:54.