![]() |
Cytat:
a teraz jest tak o. 45 minut w domu zimnawo :P he obrazka nie chce zassać...... ale jest na maxtorze 45 a na caviarze 30 |
Cytat:
a wiecie co koledzy? Ja nie mam nigdzie czujników - ani na procku, ani na wiatrakach, dyskach i tak już od 3-4 lat :) i co? i nie mam żadnego problemu:) ale wiadomo - bedzie nowy komp beda czujniki :P |
Cytat:
Eeeee, samsungi mają czujniki temp. tyle że nie wszystkie modele :D |
Ilość załączników: 1
Dtemp, bezinstalacyjny program monitorujacy temperature HDD (musi miec czujnik, Samsungi nie maja)
Ps: Maxtory sa gorace, (55 st C - to jego normalna temp, 80GB) Wszystkie pozostale nie powinny w spoczynku miec wiecej niz 37 st C. W stresie 45 gora 47 st C. |
hmm to ja tez mam pytanie jakie sa standardowe temperatury?? mam caviara 200 GB i temp 44stopinie srednio sie tym wczesniej interesowalem wiec za bardzo nie wiem czy tak ma byc !! co o tym mysliscie?
|
Cytat:
Ja mam propozycje i dla innych ktorzy robia jakies tam pomiary... ludzie dajcie sobie spokoj z tymi pomiarami, softowe pomiary maja okropny margines bledow... a co do WD te dyski sa bardzo glosne i bardzo gorace |
Cytat:
i niewiem czy mam zaczac panikowac ^_^ czy te mierniki jakies trefne mierzylem w Everest beta build 0262 |
Cytat:
ale szukam najlepszego (najdokładniejszego) programu do odczytu temperatury HDD Czy te ze strony seagate.com to dobre programy - ma ktos jakieś doświadczenie z nimi ? |
Cytat:
|
Cytat:
Seagate 120 GB Barracuda 7200.7 Serial ATA |
Cytat:
bo jakoś hdd temperatury nie widzę ? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
EverestHome build 0261 |
Jaki jest według was najlepszy program do monitorowania temperatury dysków seagate ?
Mam od 2 dni seagate 160 ncq i co jakiś czas odzywa mi się taki krótki metaliczny pisk - jakieś ostrzeżenie czy co ? Zmieniłem też w tym czasie procka na bartona 2500 mobile ale to on raczej nie piszczy :) |
Cytat:
tylko jedna płyta i to nie pamiętam jakiej firmy na chipsecie via ma blokadę ... |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:16. |