Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   xp nie widzi nagrywarki i cd romu (https://forum.cdrinfo.pl/f2/xp-nie-widzi-nagrywarki-cd-romu-45832/)

iza077 04.01.2005 10:53

xp nie widzi nagrywarki i cd romu

Wszystko było w porządku do wczoraj ale nagle ciach i xp zgubił napędy. Mam wszystkie sterowniki i nic.RATUNKU.

maj3 04.01.2005 11:09

sprwdzenie tasmy IDE oraz podłaczenia zasilania do nap. optycznych nie zaszkodzi

iza077 04.01.2005 12:13

a co to znaczy że mam podłączyć do napędów optycznych?

maj3 04.01.2005 12:18

Cytat:

Napisany przez iza077
a co to znaczy że mam podłączyć do napędów optycznych?

czy pytek umie czytać:wow: ,
Cytat:

sprwdzenie tasmy IDE oraz podłaczenia zasilania do nap. optycznych nie zaszkodzi
gdzie każe cos podłaczac masz tylko sprawdzić czy podłaczenia ,które juz masz są ok np. nie obluzowały sie i czy tasma idea nie jest uszkodzona:bicz:

iza077 04.01.2005 12:25

to jest ponad moje siły i nie będę już nigdzie grzebała. Dzięki serdeczne za pomoc maj3

mensir67pl 04.01.2005 13:10

Cytat:

Napisany przez iza077
to jest ponad moje siły i nie będę już nigdzie grzebała. Dzięki serdeczne za pomoc maj3

a powiedz jeszcze czy jak bios startuje wykrywa naped ??? bedzie juz cos wiecej wiadomo

Loczek 04.01.2005 16:17

Cytat:

Napisany przez maj3
czy pytek umie czytać:wow: , gdzie każe cos podłaczac masz tylko sprawdzić czy podłaczenia ,które juz masz są ok np. nie obluzowały sie i czy tasma idea nie jest uszkodzona:bicz:

maj3 biczowac to sie mozesz we wlasnym kacie. Jest problem trzeba go rozwiazac i pomoc. Zacznij myslec troszke !!! Nie kazdy jest taki obcykana jak ty w te kabelki.

A jesli chodzi o ten problem. po pierwsze zainstaluj forceaspi. Sprobuj odinstalowac kontrolery ide. Po restarcie xp sam powinien wykryc je na nowo. Zainstakuj tez sterowniki do plyty glownej. Napisz czy cos sie zmienilo.

Y@nkee_PL 04.01.2005 16:46

Men. urządzeń > usunąć kanały IDE (podstawowy i pomocniczy) i restart

maj3 04.01.2005 17:16

Cytat:

Napisany przez Loczek
maj3 biczowac to sie mozesz we wlasnym kacie. Jest problem trzeba go rozwiazac i pomoc. Zacznij myslec troszke !!! Nie kazdy jest taki obcykana jak ty w te kabelki.

A jesli chodzi o ten problem. po pierwsze zainstaluj forceaspi. Sprobuj odinstalowac kontrolery ide. Po restarcie xp sam powinien wykryc je na nowo. Zainstakuj tez sterowniki do plyty glownej. Napisz czy cos sie zmienilo.

to ty zacznij myslec zanim cos napiszesz :klnie:bo nara bredzisz
narescie ktos trafi do ignorowanych :bicz::bicz:
bo nie ma co cudowac z softem jak hardware nie jest ok

Loczek 04.01.2005 17:56

Cytat:

Napisany przez maj3
to ty zacznij myslec zanim cos napiszesz :klnie:bo nara bredzisz
narescie ktos trafi do ignorowanych :bicz::bicz:
bo nie ma co cudowac z softem jak hardware nie jest ok

A le skad ty to mozesz wiedziec !!! ??? jestes jasnowidzem i wiesz ze to cos ze sprzetem ??? Zmieniam metode biczowania. Zostaniesz zbiczowany rozgrzanym łancuchem po jajcach.

Loczek 04.01.2005 18:12

A i tak miedzy nami, nie zalezy mi na tym czy mnie lubisz czy nie !!! Mozesz zablokowac mnie i zbanowac i wykopac ze swojej listy. Forum jest od tego zeby udzielac porad a nie jechac po kims kto sie nie zna.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:17.