![]() |
Możliwość nagrywania płyt DVD na Nagrywarce CD-RW
Czy istnieje możliwość nagrywania płyt DVD na Nagrywarce CD-CDRW (lite-on) ?? (LTR52246S)
Pozdrawiam Mariusz |
NIE
:gerda: :> |
Cytat:
|
Ale spotkałem sie z nagrana płytą CD na którą było wciśnięte 1,20 GB jak to mozliwe i czym to zrobili ??? pomyslałem sobie że musieli uzyc nosnika DVD
|
Cytat:
|
Nie 1,2 bylo na plycie !!!! Jak to mozliwe ??? po rozpakowaniu mialo 1,9 Gb
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jest to możliwe na zwykłych płytach CD-R, ale z użyciem specjalnych technologii: 1) HD-BURN opracowanej przez Sanyo (http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/004114.php) - pomyliłem linka w PM, teraz zauważyłem, sorry lub 2)GigaRec, która jest w nagrywarkach Plextora Wyszukanie tych 2 pojęć w newsach na głównej i na forum na pewno trochę powinno wyjaśnić. |
da sie nagrac wiecje na plyte niz przewiduje pojemnosc na wiele sposobow, z czego wiekszosc to zabawy ryzykowne (dla zawartosci) a reszta to roznego rodzaju oszustwa
wiecej na plyte nagrasz na plexie uzywajac technologi gigarec albo wykorzystujac mozliwosci mode2 (stsowny art na glownej) albo zamiast plikow zamieszczajac skruty do dubluijacych sie plikow (w ten sposob sa tworzone multiinstalacje windowsow) edit: Bartez byl szybszy :) i dodal jeszcze hdburn o ktorym zapomnile :) |
hehe....
już ktoś kiedyś zadał podobne pytanie...czy można odczytywać płyty DVD na zwykłym CDRomie. |
Kiedyś czytając recenzje nagrywarki cd-r/rw firmy msi (jakaś gazeta ;) ) spotkałem się z opcją nagrania 1,4 GB na zwykłej płytce :D Wątpliwe ale zapewne prawdziwe, chociaż dziwne że msi ma takie standardy :)
|
Cytat:
|
zachaczajac po drodze o przerabianie magnrtofony progrmowo na nagrywarke dvd :D
ale to chyba wlasnie Twoja domena Mac :> przerabianie drutow i miednicy w reciver satelitarny :> |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:16. |