![]() |
jaką nagrywarkę DVD polecacie
mam zamiar takową kupić, tyle ze juz mam mętlik w głowie co wybrac, czytam i czytam i trudno sie zdecydowac na zakup konkretnej, prosilbym Was o wyrozumialosc i doradzenie co warto kupic, chodzi mi o to zeby byla solidna, mogaca nagrywac plytki z zabezpieczeniami, i jesli to mozliwe bezawaryjna, tak do 500zł
|
Nie polecam osobiście Lite-On 1653s!! Oba BIOSy SC02 oraz SC09 a tylko takie 2 są
nie nagrywają większości płytek DVD-R !! |
ja bym ci polecil jakas co ma wymienne przednie panele - fajny i BARDZO przydatny bajer jak czesto zmieniasz obudowy
:> |
Lite-On albo NEC, te nagrywarki sa najlepsze, Lite-On zawsze radzi sobie z zabezpieczeniami.
|
Nec, Tdk..
|
Cytat:
|
Jest tu jakis moderator?
|
Cytat:
sami sobie jakos poradzimy :> |
Lite-on z tego co słyszałem to kupowanie w ciemno. Niegdy nie wiesz co ci się trafi. Chociaż moi koledzy mają lite-on'y i nie słyszałem żeby jakiś sie zepsuł. Każdy doradzał mi lite on albo neca. W końcu i tak kupiłem nagrywarkę liteon podobną sony dru 710a. Ale nec to chyba najlepszy wybór.
|
Cytat:
Ale też chce kupić nagrywarkę DVD :> :czar: |
Cytat:
|
CHIP 12/2004
1. NEC ND-3500A - CHIP POWER i WYDAJNOSC 2. SPEER LDR8844 - ECO 3. SAMSUNG TS-H552B- WYDAJNOSC lITE-ON W PIERWSZEJ DZIESIATCE MODELE 832S I 1633S |
Z testów Chip'a skusiłbym się tylko na NEC ND-3500A, SPEER nie znam a SAMSUNGI szybko padają i ogólnie są do kitu,sam miałem taki napęd i szybko padł- strata kasy, natomiast dobrym wyjściem jest kupno któregoś z LITE-ON bo sa to napędy uniwersalne i niezawodne,modele 832s i 1633s zajęły odpowiednio 8 i 9 miejsce z taką samą ilością punktów POWER-91, różnią się tylko prędkością zapisu x8 i x16, więc bardziej opłaci się kupno x16. Dobrym napędem jest jeszcze LG GSA-4160B 3 miejsce w POWER. Napęd TDK zajął dopiero 19 miejsce. Pozdrawiam.
|
Cytat:
:D |
Czego sie Vizzard czepiasz frajerze, jest to test z CHIPA a nie moja osobista opinia, zastanów sie zamim cos napiszesz bo rozśmieszasz ludzi :D:D:D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:14. |