![]() |
Głupi problem...
Witam! Mam glupi problem
Co lepsze... ST LAB Radeon 9000 128DDR 5ns pamięci 128bit czy HIS Radeon 9000 64DDR 128bit 4ns pamięci (czyli 200@270) ? |
Wedlug mnie lepsza jest ta karta z pamiecia 4ns.
|
Cytat:
|
moim zdaniem lepszy HIS - jakoś bardziej mi znana marka+lepsze timingi, ale jak kupujesz nienową to dołóż z 40 zł i kup radeona 9100
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ale HIS ma 64MB
a juz duzo gier ma minimalne 128RAM zalezy do czego karta ma byc... |
a ja się wyłamuje... dziś na karcie 64MB to troche za mało, zdecydowanie brałbym kartę z 128MB pamięci
|
Ja mam tego His'a:)
|
Cytat:
bakupl ...kup dwie :) |
te gry które mają wymagania 128mb na karcie to i tak będą rzęźić na radku 9000
|
Cytat:
...wydaje mi sie, że lepiej kupić tą z pamiątkami 4ns, lepiej mieć szybszą kartę niż pojemną...heehee |
Cytat:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=55400 |
Cytat:
|
to czemu się pytasz?
obie te karty to lekko przestarzałe gnioty, niestety, kupowanie tego [a da się wogóle jeszcze?] to troche strata pieniędzy.. lepiej odłożyć więcej i kupić coś nowszego, nawet jeśli najsłabszego w swojej klasie - nawet fx5200 jest lepszy, a radeon 9550 wogóle jest cudowny - a najtańsze [przyzwoite] modele chodzą po 280 zeta.. swoją drogą - w topicu o o/c podałeś aż 5 proców [czy 4, zgubiłem się już przy drugim] i to takich wyczesanych, a chcesz kupować taką kartę? z czego się przesiadasz? lepiej załóż sobie łącze 4mbit a nie 6mbit i będziesz miał kasę na lepszą grafikę ps. tego nie ma najmniejszego sensu kręcić, wiesz co to jest SPF? Seconds Per Frame - w tym będziesz liczył prędkość nowszych gier.. niestety |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:55. |