Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   nero bywa do dupy (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nero-bywa-dupy-4609/)

-=OLI=- 20.11.2001 20:46

Zgadzam sie z poprzednikami pomoże instal windy ja mam 2000 i tak : winoncd nero blindwrite clonecd i cdrwina i wszystko smiga :) Polecam w2k pozdrawiam

berserk 20.11.2001 20:32

nero 5556 jest nieoficjalna wersja wiec mozesz sie nie doczekac az pojawi sie na tej stronie.
milej lektury ksiazki (chociaz paru osobom na tym forum moze by sie przydala)

popieram Master Killera, zadnych padow z nero od paru lat, zreszta z kazdym innym softem to samo, chodza bez problemow (czy to 2k czy 9x)

tez pozdrawiam wszystkich linuxowiczow, w szczegolnosci tych co go zainstalowali i po pierwszym odpaleniu o nim zapomnieli z braku aplikacji i mozliwosci zastosowania w domowych warunkach, na dodatek po jakims czasie zauwazyli brak kawalka hdd.

i niech kazdy uzywa takiego softu jaki mu odpowiada i sie nie kraczy, nikt nie musi zostac na sile uszczesliwiony.

to tyle odemnie na ten temat

pozdrawiam

stranger 20.11.2001 18:57

swoja droga to ciekawe kiedy bedzie mozna sciagnac z tej strony Nero 5556 bo na razie jest padaczka

stranger 20.11.2001 18:53

clony chodzi pod 2k bez problemow, tylko zainstaluj aspi, co do nerona tez smiga bez problemow, jak i wszystkie inne programy.
jak ktos nie ma pojecia o w2k to niech go nie instaluje tylko pozostanie przy sypiacych sie 9x i me.

pozdrawiam[/quote]

wiesz masz racje zainstalowalem w2k i on tak sie rozni ze nie wiedzialem jak go wylaczyc musialem kupic ksiazke do obslugi bo Linux przy nim to pestka ;)
nie twierdze zw w2k jest do dupy a to ze clonyXL nie chcial chodzic to wina moja bo mialem stara wersje
jednak nadal twierdze ze nero ktorego lubie czasami dziwnie sie zachowuje na roznych kompach z zainstalowanymi roznymi progsami wiem to bo sprawdzilem
to przed chwila :)
pozdrawiam wszystkich Linuxowcow

bgn 20.11.2001 14:05

Cytat:

stranger (19-11-2001 21:11):
no ok powiedzcie tylko skad moge sciagnac jakas porzadna wersje WinOnCD?
a zacząłem wojne - to teraz PAX PANOWIE.
Nerona tez mam ( dostalem z Teacem i mi chodzi, ale wolę Wiona - bo sie przyzwyczailem).I chyba tak jest z nami- kazdy am swoje przyzwyczajenia i juz.
A WinOnCD 5.0 mozesz sciagnac korzystajac z linkow podanych w poscie Winoncd 5.0 ( nie ma sensu pisadc ponownie)

cana 20.11.2001 09:12

wow,
Berserk, jak dawno twojego "płonącego krzaczka" jam nie widział :) jak miło znajome logo zobaczyć
pozdrófka
ps a co do nero to jest ok i on i winoncd tylko to kwestia ustawień, jak zawsze zresztą:) długo byłem fanem winona ale nero jest bardziej niezawodny i ma więcej opcji a p drugie mam go legalnego :)))) i nie krzaczy sie ani pod 98se ani mućką Me ani pod 2k c/ xp jeszczenie testowałem i testować nie będę po cholerę mi takie po... zmodyfikowane 2k/

berserk 20.11.2001 01:29

Cytat:

stranger (19-11-2001 18:39):
wiesz nie to ze sie chwale ale celeron 633 na bx'owej plycie + 512 Ramu + Geforce na DDrach to chyba nie najgorszy sprzet na dzisiejsze czasy ;) co do zmiany systemu to chetnie skocze na XP ale poczekam jak bedzie po polsku a jeszcze nie mam a 2000 no coz instalowalem fajny jest ale nie chodzi mi na nim Clony ten programik do wykrywania zabezpieczen, moze znacie cos innego?
clony chodzi pod 2k bez problemow, tylko zainstaluj aspi, co do nerona tez smiga bez problemow, jak i wszystkie inne programy.
jak ktos nie ma pojecia o w2k to niech go nie instaluje tylko pozostanie przy sypiacych sie 9x i me.

pozdrawiam

Master Killer 19.11.2001 23:21

panowie to nie wina nero. mam w pokoju 3 kompy. moj z win me, serwer na win 2000 i kompa do pracy (Mac'a). w 2-ch pierwszych sa nagrywarki (LG) i nero,winoncd i jeszcze kilka (kazdy ma u mnie inne specyficzne zastosowanie) i nie zdarzylo mnie sie od ponad 2 lat aby cokolwiek sie zawiesilo podczas nagrywania. jesli sa problemy to tylko z powodu zlej konfiguracji systemu. bledy w .dll'ach to tylko Twoja wina bo jak instaluje od groma sharawarow to tak jest. ja nie moge powidziec zlego slowa o NERO (czapki z glow panowie to naprawde genialny program).
Owocnej pracy panowie =) M@ster K!ller

stranger 19.11.2001 22:11

no ok powiedzcie tylko skad moge sciagnac jakas porzadna wersje WinOnCD?

stranger 19.11.2001 19:47

panie Weron nie twierdze ze nero to kompletne dno bo nawet polubilem go bardzo, jednak na roznych kompach zachowuje sie roznie a tak nie powinno byc, zainstalowalem system bez softu do CDRW i wszystko jest ok wiec to napewno wina nero, szkoda bo to fajny program ale musze go zmienic na inny
a co do systemu windows to oczywiste ze raczej wysiada przy linuxie ale posiada bogatszy wybor oprogramowania i niestety jeszcze dlugo bedzie dominowal na rynku
pozdrawiam wszystkich ktorzy chcieli pomoc
thx all

stranger 19.11.2001 19:39

wiesz nie to ze sie chwale ale celeron 633 na bx'owej plycie + 512 Ramu + Geforce na DDrach to chyba nie najgorszy sprzet na dzisiejsze czasy ;) co do zmiany systemu to chetnie skocze na XP ale poczekam jak bedzie po polsku a jeszcze nie mam a 2000 no coz instalowalem fajny jest ale nie chodzi mi na nim Clony ten programik do wykrywania zabezpieczen, moze znacie cos innego?

Weron 19.11.2001 19:32

A ja w obronie nero.
Uwazam, ze nero jest jednym z najlepszych programow do nagrywania nie mam z nim zadnych problemow.
Gdy kupilem nagrywarke testowalem rozne programy i nero znakomicie mi sie sprawdzil.
Nie pamietam juz kiedy spiepszyla mi sie jakas plyta.
Pewnie macie namieszane w systemach i myslicie, ze to przez ten program.Byc moze nero jednak nie wspolpracuje dobrze z pewnymi nagrywarkami.

mineta 19.11.2001 18:09

to panowie proponuje wam zmienic blaszaki,podobno slyszalem ze na starszych kompach nero sie padaczy,bo np.ja ikilka tysiecy jeszce nie ma zadnych problemow z tym porgramem wiec prosze was o nie szczekanie tak glosno na niego tylko porzadek ze sprzetem zrobic!!!!!!!!!!!!!!

dread 19.11.2001 13:12

Porównywalnie - WinOnCD 3.8 nie mam z nim kłopotów. W W2k pojordolone Nero 5.5.5.1 całyczas sie o coś srało /trzy rózne kompy, dwa w firmie jeden w domu/, przeinstalowywanie windy - to samo, generalnie stwierdzam że NERO ch.... sie wspóldzieli zasobami windy z innym CDRowym softem... i najlepsze... okresla NERO max speed wypalenia płytki z danymi z HDD, np na 9,5x sugeruje mi predkośc 8x - no to BUURN.... test przechodzi ok a podczas palenia w pizd.... wyladował. I płytka tez w pizd... Zaznaczam że NERO jest JEDYNYM procesem uruchomionym na PC, nic poza wypalaniem nie robie, nawet antyswirusa wstrzymuje ....WinOnCD nie odstawia mi takich siurpryz.... A do kopiowania płytek 1:1 zapodaje CDRWin no i nieoceniony CloneCD. Ale to co napisałem to TYLKO MOJE prywatne zdanie na temat NERO. Ja sie trzymam od tej ch... zy z daleka....

bgn 19.11.2001 11:43

[quote]stranger (19-11-2001 08:57):
tak tak :)
powiedzcie tylko koledzy jaki inny program mozna porownac z nero a tez go wywale
kurde nie chce wywolac wojny, to powiem po cichu
WinOnCD mozna porownac z Nero ( i zaraz sie zacznie- a to kodek mp3 gorszy, a to sterowniki z roxio trzeba sciagac,itp)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:41.