![]() |
Plusy i minusy zew. IP
Tak jak w temacie. Od marca mam możliwośc otrzymania za darmo zew. ip i chciałbym poznać plusy i munusy posiadania go.
|
eeee minusy? no chyba tylko to, ze jestes bardziej wystawiony na ataki (podobno jest cos takiego, ja nie uswiadczylem :) )
a plusy? mozesz stawiac serwery gry, naprawdopodobniej tez serwery http (to zalezy chyba od admina, przynajmniej tak jest w moim przypadku), i jestes niezalezny od sieci, tzn isntiejesz w necie sam |
+ High ID w eMulu/ zielona buzka w azorku
- Możliwość ataków + postawienia serwera ftp/www/serwerów gier hmm, narazie nie mam więcej pomysłów |
Szybsze transfery p2p zwłaszcza torrent ||
|
na pewno plusów jest więcej jak minusów :)
|
Jednym słowem brać :D
PS a dlaczego niektórzy muszą płacić za zewnętrzne ip, a niektórzy nie?? :> |
Dzięki za info. Chyba sobie je wezme.
|
Cytat:
|
Witam. Też mam taką mozliwość przekierowania portów i mam pytanie : czy Kerio Personal Firewall wystarczy w zupełności jako prosty firewall ?
|
Cytat:
|
Ataki hakerów, włamania... hmm, w Twoim przypadku wystarczy jakiś zwykły prosty firewall, bo chyba raczej nie masz dostępu do jakichś super tajnych dokumentów, którymi by byli zainteresowani prawdziwi hakerzy;)
Pzdr. |
zgadza sie firewall + dobry AV to podstawa
|
a czy zone alarm + avast sa wystaczajace do obslugi komputera w biurze? chodzi o to ze obydwa sa darmowe,ale czy nalezycie spelniaja swoje funkcje?
|
Zone Alarm testowalem kiedys..prosty i przejrzysty firewall z podstawowymi funkcjami
co do avast to nie wiem nawet co to jest ;P |
Co do firewalla to sam używam Sygate Personal Firewall Pro + Symantec Antivirus i jest :spoko:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:17. |