![]() |
Dzięki Pedros za cynk :)
Zamieszczam poprawioną instrukcję. |
dzieki:))
jutro pojde do niej i sprawdzimy co i jak;)) wielkie dzieki raz jeszcze;)) Pozdrowienia K |
W tym doc-u w pkt. 11 źle podano adres DNS - ale za to na obrazku poniżej opisu jest dobry :)
Poza tym proponuję sprawdzić pracę z internetem przy odznaczonych: (pustych) "Używaj kompresji nagłówka IP" oraz "Włączaj kompresowanie oprogramowania" - zakładka "typy serwerów" |
Dobra już wszycho wiem. :) Masz w załączniku instrukcję (dokument Microsoft Word spakowany zipem) krok po kroku jak skonfigurować połączenie Dial-Up
Źródło: http://fizar.pu.kielce.pl/porady/pawel/html/spis.htm ENJOY! !!!!!!!ZAŁĄCZNIK PONIŻEJ!!!!!!!!! |
jak to pominac, jak to pomijam to nie dziala;((
|
Powinna być opcja automatycznego uzyskania adresu DNS oraz IP. Albo jak nie ma to spróbuj pominąć ten etap.
|
no wlasnie mi o to chodzilo
szkoda ze nie wiesz:( |
Na pewno ci chodzi o adres serwera nazw (DNS). Ja ci nie pomoge bo mam stałe łącze i tam jest inaczej
Jak ktos z forumowiczów siedzi na zwykłym modemie to prosze wejsc -Panel sterow-dialup networking-ustawienia TCP/IP i tam bedą :adresy serwera nazw 1.Podstawowy serwerDNS ...................... 2.Pomocniczy adres DNS ................... spisać i podac te numerki. |
hej - ale mam pytanie;))
hmm nie wiem... po prostu ja jak instaluje windowsa to praktycznie wszystko jest i nie trzeba nic wpisywac itp, tylko te nieszczesne 0202122 a tam tak nie ma;((
mam kompa od niedawna i nie znam sie na czyms takim widzizlam tylko jakies numerki i tam trzeba cos wpisac ale tak wlasciwie to w ogole od poczatku nie wiem jak jej pomoc;(( a ona chciala miec dostep do internetu bo do czegos jej tam do szkoly potrzebne... mowilam zeby u mnie siedziala ale ona woli w domu ( co rozumem bo ja tez tak wole) no wiec nie wiem - moze mi podpowiedzi od poczatku co sie z tym po kolei robi i juz.. tzn chodzi o konfiguracje polaczenia z tpsa Pozdrowienia K |
moze wiecej szczegolow
|
hej - ale mam pytanie;)) haha
hello
moja kolezanka postanowila zalozyc sobie internet ale ze ma stary komputer i win 95 to w konfiguracji trzeba podac jakies numerki - nie mowie o 0202122 ale jakies takie inne;)) ja tez sie za bardzo na tym nie znam a na raize nie ma kogo co by nam podpowiedzial co i jak wiec moze ktos wie jakie to powinny byc numerki?? jakies 4 w jednym rzadku i 4 w drugim;) 191 i cos tam cos tam... kurcze pomozcie;)) Pozdrowienia K |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:27. |