![]() |
TEAC W516EB Pilna prosba!
Nie wiem co sie stało :( Wczoraj wszystko było OK. Dzisiaj próba uruchomienia kompa (Win XP SP1) to komunikaty o jakimś błedzie rejestru i ustawiczne przeładowania systemu. Pozwoliłem mu sie przeładowywac. Kiedy po jakims czasie podszedłem do kompa to juz wszystko było niby OK ale... system "zgubił" kilka sterowników m.in. do w/w TEACa. Instalowany był u mnie 4 lata temu i nawet nie wiem gdzie "posiałem" płytkę instalacyjną jesli takowa była a chyba musiała byc. Na płytce instalacyjnej Win XP nie chce znalezc tego sterownika :(
Mogę prosic o przesłanie mi go mailem lub podanie adresu skad mogłbym sciągnąc? Bo na stronie TEACa tez nie znalazłem :( No i do którego folderu mam wrzucic? Proszę o szybką pomoc! |
Nie ma czegos takiego jak sterowniki do nagrywarki pod windows :D Naped optyczny jest instalowany i obslugiwany przez system bez zadnych dodatkowych sterow. Jezeli Ci go nie wykrywa to musisz zresetowac konfiguracje sprzetowa :>
|
Hmmm... ok, dzięki za info do napędu CD Samsunga dostałem firmową dyskiete wiec myslałem ze z TEACem jest podobnie. Sterownik był i nie było go zarazem bo komp wyswietlał o nim info ale nie widział sprzętu jako takiego. Tak wiec usunąłem tamten sterownik i kazałem zainstalowac ponownie. Pod koniec instalacji system znowu wyleciał. I znowu komunikat o uszkodzeniu rejestru, braku kopii i kolejne samoczynne autostarty kompa. Nie wiem ile ich było ale po 1,5 godz system znowu był. Teraz nie widzi mi znowu paru rzeczy w tym drukarki (ale TEACa juz widzi i nawet nagrywa)... wrrrrrr... nie rozumiem co sie mogło stac. Wirusa mi nie wykrywa, wczorajsza sesja zakonczyła sie normalnie... chyba ze przedwczoraj namieszało cos jak na noc właczonego zostawiłem z Emulem :( zobaczę co bedzie dalej... Pzdr.
|
Ta dyskietka do najczesciej drivery pod DOSa :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:08. |