Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   lite-on1633S WALI mi plytki!! HELP (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lite-on1633s-wali-mi-plytki-help-46129/)

Stifler 08.01.2005 19:54

lite-on1633S WALI mi plytki!! HELP

Witam mam wypalarke Lite-on SOHW 1633S jest problem z wypalaniem "dysków z danymi" np. mialem sobie gierke spakowana zajamujaca ok 3,5 GB nie chcialo mi sie marnowac tylu plytek cd-r wrzucilem sobie wiec na dvd wypalilem , wszystko ok "wypalanie z predkoscia 8x zakonczylo sie powodzeniem" biore wiec i brubuje zawartosc tej plytki zrzucic sobie na twardy kopiuje i nagle pojawia sie komunikat : "Nie mozna skopiowac pliku...... Blad operacji inpage" i rybka plytka DVD poszla sie walic, i 2nastepne takze nie wiem czemu,POMOZCIE prosze doradzcie Mi cos Bylbym wdzieczny. (wypalalem na Esperanza DVD-, nagrywalem z predkoscia x8)
Co dziwne mam takze DVD-RW- na niej wypalilem i poszlo zrzucic bez problemu Moze mi ktos doradzi czemu????

gajdzik 22.01.2005 23:15

Esperanzy to po prostu takie plytki. szczegolnie jak je wypalasz z predkoscia x8. Zmniejsz predkosc do x4 choc przy tych plytach tak to marna pomoc. Nastepnym razem sprawdz poprawnosc zapisanych danych hehe. Ja polecam Platinium x8. Dobrze sie na tym wypala. A tak z ciekawosci te RW plytke to masz jakiej firmy? Także esperanza?

adax 22.01.2005 23:39

Czemu to ludziska upierają się żeby kupować te Espery ? Wszędzie Esperanza tak jakby innych płytek nie było. :\

ksviper 22.01.2005 23:45

Ja kupuję Verbatimy DataLifePlus a ostatnio skusiłem się na TDK 16x i nie mam najmniejszych problemów przy wypalaniu z prędkością 8x.
A ludzie biorą Esperanze bo z nią to tak jak z tanim winem. Tanie wino jest dobre bo jest dobre i tanie ;)

KrEtYn 23.01.2005 00:05

Cytat:

Napisany przez gajdzik
Esperanzy to po prostu takie plytki. szczegolnie jak je wypalasz z predkoscia x8. Zmniejsz predkosc do x4 choc przy tych plytach tak to marna pomoc. Nastepnym razem sprawdz poprawnosc zapisanych danych hehe. Ja polecam Platinium x8. Dobrze sie na tym wypala. A tak z ciekawosci te RW plytke to masz jakiej firmy? Także esperanza?

Zobaczcie te testy esperę też można dobrze wypalić.

tu :czytaj:

oraz tu :czytaj:

VIZZARD 23.01.2005 00:10

Cytat:

Napisany przez KrEtYn
Zobaczcie te testy esperę też można dobrze wypalić.

tu :czytaj:

oraz tu :czytaj:

Ale zobacz TEN temat :czytaj:

Jest Esperanza i Esperanza :taktak:

:D

KrEtYn 23.01.2005 01:41

Zgodze sie z tobą Vizzard, ale tylko po części. Bo nie można powiedzieć, że wszystkie espery są złe.
Ja np. w firmie na Samsungu i LG "nagrałem" 6 nieczytających się Verbatimów i 10 TDK.
Zależy od partii (nie politycznej ;) ) płyt, ale także od konfiguracji sprzętu i wydajności systemu.
Ja trafiłem teraz na espery które nagrywają się bardzo dobrze na BenQ, ale Plextor u kumpla ich nie widzi wogóle.
I co to też liche płyty?
Nie bronie esperanzy, ale tak jest ze wszystkimi płytami.

Nie ważne jaka firma jest nadrukowana, ale ważne jaka produkowała.
A i Verbatimy bywają tandetne. :bicz:

:piwo:

VIZZARD 23.01.2005 01:48

Cytat:

Napisany przez KrEtYn
Zgodze sie z tobą Vizzard, ale tylko po części. Bo nie można powiedzieć, że wszystkie espery są złe.
Ja np. w firmie na Samsungu i LG "nagrałem" 6 nieczytających się Verbatimów i 10 TDK.
Zależy od partii (nie politycznej ;) ) płyt, ale także od konfiguracji sprzętu i wydajności systemu.
Ja trafiłem teraz na espery które nagrywają się bardzo dobrze na BenQ, ale Plextor u kumpla ich nie widzi wogóle.
I co to też liche płyty?
Nie bronie esperanzy, ale tak jest ze wszystkimi płytami.

A i Verbatimy bywają tandetne. :bicz:

:piwo:

Ja nie mówię, że wszystkie Espery są złe :nie:

Zresztą jak w temacie, który ci podałem :czytaj:

A co do

Cytat:

Napisany przez KrEtYn

To zobacz różnice w wykresach w tamtym temacie :czytaj:

Na początku i na końcu :taktak:

A jedne i drugie są od AML :>

Napisałem, że to nowy rzut i nowe oznaczenia

Tak więc strzeżcie się!!!

:D

KrEtYn 23.01.2005 02:03

Właśnie też o to mi chodzi bo nawet niektóre TDK czy Verby są gorsze od esperanzy. Bo zmiana dostawcy lub jakieś odrzuty fabryczne na takie kraje jak nasz i jakość spada. A klient :bluzga: albo i :klnie:
Jutro przetestuje espery z tej partii na Liteonie 832 i zobaczymy jak on sobie z nimi poradzi.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:55.