![]() |
Nie wiem, czemu tak krytykujecie te karty. Przecież GF2Ti to naprawdę bardzo przyjemna rzecz, a i GF4MX jest bardzo porównywalny. Sam na jednej z nich (GeForce 2 GTS Pro 64MB DDR) pracowałem przez kilka lat i naprawdę nie miałem powodów do narzekań. A wszystkie nowe gierki, kończąc na Jedi Academy i Need For Speed Underground chodziły w pełnych detalach w 1024 na 768. To, że karta stara, nie znaczy automatycznie, że zła.
|
Ja tam nie brałbym ani jednego ani drugiego. Z moim GF3Ti200 128MB TV-OUT i tak się nie mogą równać :P. Co fakt - trochę tanio czwórka mimo MX jeszcze nie taka stara karta a dwójki też stoją wyżej niż ten pułap (nawet licząc że były kupione każda PO 20ZŁ) - dziwny szwindel jakoś
Ale jakbym miał już tylko taki wybór to chyba bym wciął MX-a |
Cytat:
20zł hmmm.... troche tanio.... ;) aż za bardzo :O |
ja mam GF 2 Ti 200/365 i spoko karta
mam także GT 4 - MX-440-8X 275/405 obie 64Mb na szynie 128 bit ale 4 troszkę szybsza i lepiej sie kręci niż 2... Z tym że to pełna 4MX a nie jakieś SE... więc ciężko mi doradzić ... PS sam najlepiej przetestuj ;) |
Heh też bym tak chciał za 20zł...
BTW. Mój kolega teraz sprzedaje 4 MX'a za 50zł... BTW. A ja używam dalej Rivki TNT2 M64 32MB ;) |
ostatnio wymienialem katre: z gf2mx200 (64sdram 64 bit) na gf2Ti gpu_250_ram_400=domyślnie (64 ddram 128 bit) - wymiana kosztowala mnie 20 zl i jestem b. zadowolony. Mialem dla porównania także gf4mx440 nie pamiętam czy to był SE... (ramy i bity jak gf2Ti) i testowalem je w 3d marku - gf2Ti był lepszy o jakieś 100~150pkt.
Zresztą jak masz obie karty to sam możesz je sprawdzić |
Cytat:
|
Cytat:
A GF2Ti i 4MX kupiłem za 20zł ... of korz sprawne... |
Cytat:
|
No, tak ale ja tych kart nie używam...
Najgorszą kartą którą mam w jakimś kompie jest Radek 9000 PRO :).... te są tak sobie do kolekcji :) A za 45 lat wnukowi powiem..... Widzisz wnusiu.... Ja w Twoim wieku miałem Radka 9800XT, wydalem majątek a teraz można to olać... Teraz masz karte na SHGP 666X który jest o 45 do potęgi drugiej lepszy niż ten 9800XT.... a ciekawe co powie jak mu pokaże GF256... albo jakiegoś Herculesa na PCI .... ;) Poprostu tak jak ludzie zbierają pokemony cyz coś to ja zbieram sprzet pc... |
Ja mam GF4 mx440se 64MB DDR (128bit). Domyślnie ma gpu 250 ram 333 ale da sie wykręcić na gpu 350 i ram 450 :D. Jeśli jest odpowiednio szybki procesor w kompie to jeszcze moża w coś pograć :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ech, wzięłem obydwie...uff.... juz nie mam problemu :)
|
Na obu kartach nie pograsz,ale bież MX'a bo jest nowszy od 2Ti.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:59. |