![]() |
Przegrywanie filmów DVD na własne DVD
Jeśli oryginalna płyta z filmem zajmuje 9 GB, to czy jest ona robiona specjalnie na zamówienie czy co? Nie jest to płyta o zwiększonej pojemności jak CD 800 MB, a jednak mieści na sobie 2x więcej danych niż inne płyty o tym samym rozmiarze. Czyli co? Podczas nagrywania płyt 4,7 GB nie wykorzystujemy ich do końca?
Czy nie ma możliwości przegrywania filmu 9,3 GB na płytkę 10 GB? Są takie w ogóle w sprzedaży? Nie znam się na DVD zbytnio, ale mam takie pytanie: czy te płytki 4,7 GB nie są dwuwarstwowe tylko jedno? Jeśli tak, to wystarczy kupić płytkę dwuwarstwową i można już nagrać film bez kompresji? P.S. Czy istnieje jakaś modyfikacja programu CloneDVD2, która umożliwiałaby kopiowanie filmów z zabezpieczeniami? Jakoś CloneCD na to pozwala, a CloneDVD2 już nie... Co jest grane? Wyskakuje komunikat o tym, że jeżeli w danym kraju jest to legalne, to żeby coś tam ściągnać CSS czy cuś... Załóżmy, że mieszkamy w Zambii i jest to legalne? Czy mogę do tego wykorzystać CloneDVD2, czy muszę skorzystać np. z DVDShrink? Pozdrawiam |
nie przyszło ci do głowy użyć najpierw podstawowej funkcji każdego forum czyli SZUKAJ ???
może wtedy być uniknął zadawania banalnych pytań na które już dawno odpowiadano wiele razy... |
To może ktoś odpowie na mój post scriptum?
I przepraszam za ten kłopot z głupim pytaniem... Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy NEC 3500A to dobry zakup? Chodzi o to, żeby nagrywał też płyty dwuwarstowe... |
No to wkurzyłeś forumowiczów skrajnym ... sam wiesz co ale mimo to odpowiem
1. tak ta duza to dwuwarstwowa 2.sprawdz w topicu o tej nagrywarce 3.Wiesz ile kosztują płyty dwuwarstwowe?chodzi o sens ekonomiczny |
CobraVerde ma trochę racji, ignorancja może irytować.
Twój CloneCD pozwala kopiować filmy? Jaka to wersja? Programy "Clone" zmieniły właściciela, uciekły z Niemiec i nie wspierają form wykrywania i łamania zabezpieczeń płyt zgodnie z zasadą złam sobie sam bo to nielegalne. Spróbuj reszty poszukać sam. Mnie zawsze fascynował ten gówniarz Fin który zagrał na nosie całej branży filmowej. |
Dobra, dobra.. możecie zamknąć temat... PRZEPRASZAM!!!
|
jak odbezpieczyc film dvd orginalny by dalo sie go skopiowac :wow:
|
AnyDVD,
DVD Region+CSS Free |
AnyDVD wystarczy... a najlepiej zrucic film DVD Decrypterem a pozniej dopiero wypalac ;)
pozdro ;) |
czym wyrzucić oryginalnego DVD na HDD??? Próbowałem DVD Decryperem z zainstalowanym dodatkowo Any DVD i nie pomaga??? pomóżcie!!
|
Opisz problem z DVD Decrypterem. Moze masz za mało miejsca na dysku, albo partycję w systemie FAT32?
|
film udało mi się skopiować (zrobić obraz) clonyDVD+AnyDVD lecz po nagraniu Alcoholem okazało się że nie ma menu
|
Coś musiałeś zrypać... To nie wina DVD Decryptera, bo obraz zrobił. A sprawdzałeś go w ogóle czy od razu w ciemno nagrałeś? Lepiej używaj DVD Shrinka...
|
jak DVD Shrinkiem usunąć dodatki???
|
Mam MaŁy Problem ZkopiowaŁem Kilka Zabezpieczonych FilmÓw Dvd I Wszystko WydawaŁo By SiĘ W PoŻĄdku Tylko Że Po Nagraniu Na PŁytkĘ W Stacjonarnym Odtwarzaczu Dvd Jak Zostaje JakieŚ 30min Do KoŃca Filmu Zaczyna SiĘ HaczyĆ I Koniec OglĄdania. JeŚli KtoŚ Zna Na To SposÓb Niech Da ZnaĆ.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:19. |