![]() |
sory to nie tu mialem wkleic :)
|
raczej odpowiedzi na temat jakie nosniki dvd-/+RW czyta i dobrze zapisuje ta nagrywarka nie znalazlem.
A moze zalozyc temat nosniki DVD-/+RW i przekleic go na poczatek tego forum?? |
Poszukaj na forum jest napisane jak zrobic aby Esperanzy DVD-R chialy sie nagrywac!!
|
POWINIEN - to odpowiednie słowo - ale różnie bywa - ja tylko potweirdzam ze HAWK+ nagrał się ale z czytaniem nieco gorzej.
|
To fragment informacji podanej na jednej ze stron internetowych -
''Posiadacze najnowszej obecnie dostępnej nagrywarki DVD - SOHW-1653S - otrzymali nowy firmware do dyspozycji. Wersja CS09, bo o niej tu mowa, została opublikowana kilkanaście minut temu. Oczywiście jedyna podana zmiana to wsparcie dla większej ilości nośników, ale posiadacze 1653S odczują to znacznie bardziej. W pomocy technicznej produktów LiteON prowadzonej przez firmę AB otrzymywaliśmy nawet kilka zapytań dziennie dotyczących problemów 1653 i tańszych płyt DVD-R. Tanie czyli wiadomo czego można się po nich spodziewać, jednak tym co było niepokojące - było to, że 1633 z tymi samymi płytami dawał sobie świetnie radę. CS09 powinien rozwiązać te kłopoty.'' |
Dzieki! O takie info mi chodzilo. Jesli ktos ma inne spostrzezenia, to piszcie. :)
Pozdr, Marek |
Jeżeli dziala bez problemów to raczej nie wgrywaj nowego biosu CS09. Zawsze możesz to zrobić później jak bedzie taka potrzeba. Nowy bios wedlug producenta zwiększa tylko ilośc rozpoznawanych nosników.
Dioda zawsze będzie mrugać na zielono podczas nagrywania bezwzględu na rodzaj biosu.Tak już mają te nagrywary. Mam tego Litka teraz z biosem CS09 i nie widze narazie różnicy między CS02 a CS09 - dodam tylko, że z tym CS09 nagrywarka działa u mnie bez żadnych problemów nawet nagryw a takie szajsowate plyty jak OMEGA DVD-R x4 i to z dobrą jakością. Zrobisz jak uważasz - wybór należy do Ciebie. |
LiteOn SOHW-1653S -> update firmware - robic?
Witam!
Pisze tym razem na "glownym" forum, bo glebiej pozostalo bez odpowiedzi. :) Mam LiteOn'a SOHW-1653S z firmware CS02. Czy jest sens/potrzeba upgrade'u FW do najnowszej wersji (cs09)? Poki co nie mam problemow (poza padem jednej plyty dvd+r hawk, ale sie nie dziwie). Jedna z durniejszych cech tego napedu to permanentnie zielona dioda. Czy po upgradzie bedzie "kolorowa"? Co daje ta wersja (gdzies czytalem ze tylko obsluguje wiecej plyt)? Jesli ma ktos jakies doswiadczenia z tym napedem (i aktualizacja do cs09) to chetnie sie zapoznam. Czytalem, ze jesli jest nowy FW, to warto go wgrac. Czytalem tez, ze jesli wszystko dziala, to nie ruszac. I badz tu madry. Pozdrawiam! Marek PS Plyta glowna ecs k7s5a (sis). Nie padnie wszystko w tej konfiguracji? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:26. |