![]() |
Alcohol nie widzi napędów
Witam.
Po przeinstalowaniu alcohol 120% widzi tylko jeden napęd wirtualny, natomiast nie widzi dwoch nagrywarek (DVD i CD).Robiłem deinstalacje,wyczyściłem rejestr ale dalej jest to samo.M Macie jakieś sugestie w związku z tym? Co zrobic? |
a masz pelna wersje? moze zle scrackowana? ||
no i forceaspi 1.7 wzuc - to glowny podejrzany w takich przypadkach |
Pełna wersja na 100% (120% :) ) - wczesniej chodzila normalnie.ASPI tez nie ruszałem.Jakie ASPI zassac najlepsze?
|
forceaspi 1.7 - statystycznie sprawia najmniej problemow
opis jak instalowac masz w srodku paczuszki |
Niestety nie pomogło.Nero widzi oba napędy a Alcohol instaluje sobie tylko wirtualny a nie widzi nagrywarek.
|
Moze sprobuj patcha rozszerzajacego liste obslugiwanych napedow, ukazal sie pare dni temu. Jak znam zycie, to pewnie przy okazji zaktualizowali liste lewych seriali heh ;)
News ze strony glownej: http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/007559.php |
No wlaśnie przez to musiałem reinstalować Alcohol :)
|
Czysciłem znów rejestr,nowe ASPI i dalej nic :(
|
a zobacz jak bedzie zmieniając interface kontroli urządzeń w Alcohol120% w Opcjach.
|
Mnie kiedys takie male niedopatrzenie przy instalce alcohola dokumentnie wylozylo winde, na szczescie mialem backup. Oj alcohol z lewym kluczykiem czy patchu uaktualniajacym potrafi zamieszac ;)
Tak mi jeszcze wpadlo do glowy - ten sam objaw mialem (brak napedow poza wirtualnym alco), co prawda trafilo mnie to po przebojach ze sterami do mobo, ale okazalo sie ze w menagerze urzadzen jakims cudem wylaczyl sie secondary IDE chanel, a na nim mialem napedy. Wystarczylo wlaczyc, wiec zajrzyj tam i sprawdz. |
Uff pomogła rada Macieja.
Serdecznie dziękuje. |
Cytat:
Dokładnie, stary numer alkoholików. 8 ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:52. |