Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowy Komp (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowy-komp-46229/)

devil-80 25.01.2005 18:52

www.prolline.pl
www.sirius.pl

a jak się coś rozpadnie to będe jeździł i szukał sklepu żeby wymienić:)
komputronik.pl no zgadza sie jest w ofercie ale nie wiem czy nie tylko wirtualnie:D a poza tym są problemy z gwarancja w komputroniku przynajmniej tak jest u nas,a tam gdzie chcę kupić www.exadium.pl nie będe miał problemów tego typu bo z gościem zawsze idzie się dogadac i jak by okazało się,ze jakiś komponent jest do bani to dopłącę i wymienię na inny,no poza prockiem bo ma tylko te semprony:(

memorando 25.01.2005 18:44

Cytat:

Napisany przez devil-80
Ok mniejsza o ceny,a ja napisałem ,że muszę wziąść semprona chociaż wiem,że athlon jest lepszy,zastanawiałem sie tylko którego czy 2400 czy 2600 różnica ok.100 zł .Zdaje mi się ,że nie warto dopłacać:D .Poza tym,żeby podkręcić go do 3200 musiałbym mieć niezłe chłodzenie i inny zasilacz:(a zresztą nie chce mi się narazie bawić w to podkręcanie no może lekkie za pomocą płyty głównej.

kupisz athlona tu:
www.prolline.pl
www.komputronik.pl
www.sirius.pl

devil-80 25.01.2005 18:41

Ok mniejsza o ceny,a ja napisałem ,że muszę wziąść semprona chociaż wiem,że athlon jest lepszy,zastanawiałem sie tylko którego czy 2400 czy 2600 różnica ok.100 zł .Zdaje mi się ,że nie warto dopłacać:D .Poza tym,żeby podkręcić go do 3200 musiałbym mieć niezłe chłodzenie i inny zasilacz:(a zresztą nie chce mi się narazie bawić w to podkręcanie no może lekkie za pomocą płyty głównej.

memorando 25.01.2005 18:37

Cytat:

Napisany przez devil-80
Thx memorando.Ps tu nie chodziło o lizaka,chciłem tylko poznać opinie innych,w gruncie rzeczy mam tak owe pojęcie o tym co kupuje i dysponuje określoną kwotą,więc nie na wszystko mogę sobie pozwolić,pomimo,że bym chciał np.Athlona 3.2 wezmę tylko Semprona .Zestaw jest dobry,tylko,że troszkę dziwne ceny ale nieważne,może z innego sklepu miałeś cennik.Jak już mówiłem na wstępie mogę wziąść tylko semprona,bo nie ma już athlonów:(.
Mój zestaw wygląda tak:
procesor:Sempron 2400 Box
drukarka wielofunkcyjna:Lexmark x5250
dysk:Caviar 160 gb 8 mb Cache WD1600JB za 330zł:)
głośniki 2+1:Creative p380
Karta graficzna:Radeon Saphire 9550 128MB DDR 128bit za 265zł
klawiatura:Logitech black oem DeLuxe Keyboard(kolor czarny)
Monitor:Helo 775D za 499 zł
Mysz: Logitech Navigator Opto Ecco 620
Nagrywarka cd-rw:Lg GCE 8526B za 107 zł(nie chcę dvd bo i tak niezbyt będe z niego korzystał)
DDR:Kingston 2*256 za 310 zł
Płyta główna:Abit NF7 v 2.0 za 260 zł(wg.mnie ma dość duże możliwośći i jest bdb,jak za tą cenę)
Obudowa:Tracer TRO-838 Caprun 350W ATX 12V za 130 zł
Mi taki pasuje i uważam,że za te pieniądze trudno złożyć coś lepszego,no można by zrezygnować z lexmarka ,ale jak ktoś chce mieć skaner i drukarkę,to nie dostanie nic tańszego.Cena zestawu wyniesie ok.2700 zł.
Pozdro.
Poza tym off topic,dla niektórych jest inaczej rozumiany,ale to już kwestia admina.Zresztą nieważne,dobrze,że mam troszkę pojęcie o tym co chce kupić bo tak miałbym niezły mętlik w głowie:D

cennik mam na stronie hurtu więc niemialem czasu przeglądać podawać loginu i mniej wiecej na palę napisalem ale athlona 2800 64 na sockecie 754 mam za 430 oema w hurtowni na dzień dzisiejszy: a reszte?? podawalem ceny zliżone do detalu i mogly być bledy:(

memorando 25.01.2005 18:35

Cytat:

Napisany przez Predi
wiem wiem zawsze Cie ktos krzywdzi memo... i zawsze potem jest rozroba

buhahahahahaha olewam to że mnie najechał:D po prostu dla zasady go zaatakowalem jak mi ton wypowiedzi wydal zbyt poufaly zauważ to on zacząl mnie bić:D

Predi 25.01.2005 18:32

Cytat:

Napisany przez memorando
kolego to on mnie najechał to go ****alem i daj sobie siana z tymi tekstami

wiem wiem zawsze Cie ktos krzywdzi memo... i zawsze potem jest rozroba

memorando 25.01.2005 18:32

Cytat:

Napisany przez devil-80
Thx memorando.Ps tu nie chodziło o lizaka,chciłem tylko poznać opinie innych,w gruncie rzeczy mam tak owe pojęcie o tym co kupuje i dysponuje określoną kwotą,więc nie na wszystko mogę sobie pozwolić,pomimo,że bym chciał np.Athlona 3.2 wezmę tylko Semprona .Zestaw jest dobry,tylko,że troszkę dziwne ceny ale nieważne,może z innego sklepu miałeś cennik.Jak już mówiłem na wstępie mogę wziąść tylko semprona,bo nie ma już athlonów:(.
Mój zestaw wygląda tak:
Nagrywarka cd-rw:Lg GCE 8526B za 107 zł(nie chcę dvd bo i tak niezbyt będe z niego korzystał)
Płyta główna:Abit NF7 v 2.0 za 260 zł(wg.mnie ma dość duże możliwośći i jest bdb,jak za tą cenę)
Mi taki pasuje i uważam,że za te pieniądze trudno złożyć coś lepszego,no można by zrezygnować z lexmarka ,ale jak ktoś chce mieć skaner i drukarkę,to nie dostanie nic tańszego.Cena zestawu wyniesie ok.2700 zł.
Pozdro.
Poza tym off topic,dla niektórych jest inaczej rozumiany,ale to już kwestia admina.Zresztą nieważne,dobrze,że mam troszkę pojęcie o tym co chce kupić bo tak miałbym niezły mętlik w głowie:D

Uwierz miI Athlon 2500 jest lepszy bo podkręcisz do 3200 i bije tego 2400)

devil-80 25.01.2005 17:15

Mój zestaw wygląda tak:
Pozdro.

memorando 25.01.2005 16:56

Cytat:

Napisany przez Predi
hehe niezly jestes devil bo
1) to jest offtopic wiec sie z samego zalozenia gada "nie-na-temat" ;)
2) memo to jest tylko taka mala ryska na forum
3) wielu sobie ceni to forum zwlaszcza z tego wzgledu ze mozna tu otrzymac szybka i bezinteresowna pomoc
4) to wszystko wina memo ;)

kolego to on mnie najechał to go ****alem i daj sobie siana z tymi tekstami

memorando 25.01.2005 16:55

Cytat:

Napisany przez devil-80
I oto przykład jak z postu o temacie nowy komp,zrobić dyskusję na temat:memorando.
Może otworzycie posta o takim temacie i tam będziecie dyskutować?:)ale bez sensowne forum,takie posty nie na temat powinny być od razu usuwane przez admina,tylko,że adminowi chyba nie sprawia to różnicy jaki jest temat postu(chociaż jak ja otwarłęm swojego to Majonez przeniósł go tutaj).Szkoda słów,raczej nie można oczekiwać tutaj zbytniej pomocy:P

zestaw bardzo dobry jakościowo to:

1. athlon 2800 socket 754 kosztuje 459 zeta
2. moboa asusa masz pod ten socket za 340
3. pamięć geil value razy 2 256 daje ci 380
4. nagrywartka dvd nec ag3520 300
5 obudowa modecoma 200
6 grafika radeon 9550 gigabyte z tv outem za 290
7 dyska 120 jb wd 8 mb cachu 320
i masz dobry komp jak oczymś zapomnialem popraw
p.s nie graj na emocjach modów twój tekst jest na poziomie dziecka mówiącego mamo daj lizaka a jak niechce mama da c to mowisz że niechcesz bo po co ci i wiesz że dostaniesz wtedy bo matka się zlituje to forum jest dobre ale to ja jestem wredny jak ktoś mnie w****i i koniec tematu

Predi 25.01.2005 15:11

hehe niezly jestes devil bo
1) to jest offtopic wiec sie z samego zalozenia gada "nie-na-temat" ;)
2) memo to jest tylko taka mala ryska na forum
3) wielu sobie ceni to forum zwlaszcza z tego wzgledu ze mozna tu otrzymac szybka i bezinteresowna pomoc
4) to wszystko wina memo ;)

Bartez 25.01.2005 15:07

Cytat:

Napisany przez devil-80
Szkoda słów,raczej nie można oczekiwać tutaj zbytniej pomocy:P

Jak Ci nie odpowiada, to :papa: Nikt Cię przecież tutaj na siłę nie trzyma... Memorando trzeba było przywołać do porządku i już jest ok.

devil-80 25.01.2005 15:04

I oto przykład jak z postu o temacie nowy komp,zrobić dyskusję na temat:memorando.
Może otworzycie posta o takim temacie i tam będziecie dyskutować?:)ale bez sensowne forum,takie posty nie na temat powinny być od razu usuwane przez admina,tylko,że adminowi chyba nie sprawia to różnicy jaki jest temat postu(chociaż jak ja otwarłęm swojego to Majonez przeniósł go tutaj).Szkoda słów,raczej nie można oczekiwać tutaj zbytniej pomocy:P

memorando 25.01.2005 13:21

Cytat:

Napisany przez Bartez
Nie mam zamiaru Cię banować. Nigdy tego wcześniej nie robiłem i nie widzę potrzeby. Tylko zamiast ciągle cos edytować, to zastanów się przynajmniej 2 razy, czy warto to pisać.

heh bartez ale ja nie o banowaniu jak chcesz to na pw ci napiszę co mialem na myśli bo tutaj nie dam bo wywolam zgorszenie:)

Bartez 25.01.2005 12:26

Cytat:

Napisany przez memorando
edytuję posta i daj mi spokój może lepiej zrób to co i tak się stanie za kilka lat i przynajmniej będzie spokój wcześniej sorry ale jestem już wnerwiony tym subiektywizmem

Nie mam zamiaru Cię banować. Nigdy tego wcześniej nie robiłem i nie widzę potrzeby. Tylko zamiast ciągle cos edytować, to zastanów się przynajmniej 2 razy, czy warto to pisać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:01.