Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   zabezpieczenie DVD_VIDEO - nowy pomysł!! (https://forum.cdrinfo.pl/f11/zabezpieczenie-dvd_video-nowy-pomysl-46289/)

ed hunter 27.07.2005 13:40

Cytat:

Napisany przez @ndy
A pamietacie pliki na safelock.cdrinfo.pl do testowania korekcji EFM?? Jezeli by stworzyc tak pliczek ktory by nie dal sie skopiowac przez wiekszosc nagrywarek i wrzucic go na plyte?? Wtedy wyskakiwaly by bad sektory :)

Poszukaj poprobuj moze cus wyjdzie ;)

jak już temat odkopany to odpowiem

takiego triku używają firmy "widełofimowanie", pakują po kilkadziesiąd takich pliczków i nic to nie daje jeśli płyta trafi do kogoś kto ma trochę pojęcia o kopiowaniu.

:-PrzemekP 27.07.2005 13:37

no panowie ... temat bardzo ciekawy ... dlaczego stoi w miejscu???? do mnie wciąż wpadaja jelenie i kopiuja moje ciężko nagrane filmy !!! czas z tym skończyć !!!!

andy 20.01.2005 09:16

A pamietacie pliki na safelock.cdrinfo.pl do testowania korekcji EFM?? Jezeli by stworzyc tak pliczek ktory by nie dal sie skopiowac przez wiekszosc nagrywarek i wrzucic go na plyte?? Wtedy wyskakiwaly by bad sektory :)

Poszukaj poprobuj moze cus wyjdzie ;)

M@X 20.01.2005 01:46

Nie jestem spryciarz, to ktos wymyslil przede mna, tylko nie pamietam kto... Uzyskanie bad sectorow jest chyba mozliwe jedynie przez odpowiednie psreparowanie szklanego wzorca-matki w tloczni, na domowe warunki chyba awykonalne. Aha, na drugi raz skorzystaj z opcji edytuj ;-D

Ufil123 20.01.2005 01:41

AHA
jeszcze jedno napewno głupie pytanie ...ale co tam :

można na płycie DVD zrobić bad sectory???

Jak widać łapie sie już wszystkiego aby zrobić jakie kolwiek zabezpieczenie ;)

ale im wiecej sie mysli tym wiecej przychodzi pomysłów ale oczywiście baardzo ciężko je zrealizować (bo okazują sie poprostu nieskuteczne)

Ufil123 20.01.2005 01:34

Cytat:

...ale zakladajac ze wiekszosc ma nagrywarki jednowarstowe to w celu przegrania takiej plyty musza zmienjszyc jej objetosc do DVD5...
ty to jestes spryciaż .... :-)!!! no ale puki co to nie stac mnie na tak drogie testy na DL :-(.
Ale oczywiscie potestuje na zwykłych DVD-R

pozdro

M@X 20.01.2005 01:21

Cytat:

Napisany przez Ufil123
a czemu tylko w przypadku płyty DL??przecież struktura filmu na płycie jednowarstwowej jest taka sama : zawiera VIDEO_TS.IFO a tak ze VIDEO_TS.BUP(...)aha ale jest to skuteczne w przypadku kopiowania np.DVDShrinkiem natomiast kopie płyty poprzez obraz nadala da sie zrobić ...

Sam zdales pytanie i sam sobie odpowiedizales - mozna zrobic obraz, ale zakladajac ze wiekszosc ma nagrywarki jednowarstowe to w celu przegrania takiej plyty musza zmienjszyc jej objetosc do DVD5, a wiec uruchomic JAKIS TRANSKODER. Obraz tak spreparowanej plyty zawsze bedzie mozliwy do zrobienia i nic na to nie poradzisz...

Ufil123 20.01.2005 01:18

Cytat:

Oczywiscie ma to sens tylko w wypadku plyty dwuwarstwowej
a czemu tylko w przypadku płyty DL??przecież struktura filmu na płycie jednowarstwowej jest taka sama : zawiera VIDEO_TS.IFO a tak ze VIDEO_TS.BUP

P.S.
bardzo ciekawa teoria jak znajde chwilke czasu to potestuje

aha ale jest to skuteczne w przypadku kopiowania np.DVDShrinkiem natomiast kopie płyty poprzez obraz nadala da sie zrobić ... ale tak sobie mysle i kombinuej... można w jakiś sposób zamieścić na płycie jakiś USZKODZONY (tak aby nie mógł zostac odczytany) plik który by wywalał błąd podczas kopiowania np. po przez NERO (ale nie wiem czy jest możliwe specjalne uszkodzenie pliku)

w ten prosty sposób oczymalibyśmy optymalne rozwiązanie :
-brak możliwości stworzenia obrazu
-brak możliwości skopiowania np. DVDShrinkiem, Clonem DVD i innymi programami które do skopiowania wymagają wskazanie pliku VIDEO_TS.IFO

M@X 20.01.2005 00:56

Ja mam pomysl... Moze glupi, ale moze zadzialac... Podmien VIDEO_TS.IFO na jakis wadliwy nic nie warty plik. Stacjonarny odtwarzacz nie mogac sie do niego dobrac skorzysta z jego kopii (VIDEO_TS.BUP), ale wszelkie programy do kopiowania DVD beda probowaly sie do niego dostac. Oczywiscie ma to sens tylko w wypadku plyty dwuwarstwowej i sytuacji kiedy koles bedzie chcial sobie z niej zrobic plyte jednowarstwowa np. przy uzyciu shrinka!

Ufil123 19.01.2005 23:11

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
tak na marginesie nowy CLoneCd 5 obsługuje DVD...

właśnie go sciągłem i nie idzie zrobic obrazu płyty DVD z rozszerzeniem ccd

lipa :podbite:

ale i tak sie nie poddazłem i zrobiłem obraz płyty następnie zmieniłem rozszerzenie na ccd i wczytałem do SafeLock'a i chciałem zaszyfrować jako audio (zgodnie z wcześniejszym zaleceniem) ale niestety podczas wczytania takiego obrazu wywal mi błąd OUT OF MEMORY - i teraz nie wiem czy wywala go zdlatego ze nie wczytałem obrazu audio czy dlatego że coś nie tak było z tym obrazem

pozdro

Ufil123 18.01.2005 21:56

hmmmmmmmmmm.... wiedze z e w tym kierunku nie ma co sie meczyc

a moze inaczej...slyszalem ze nagrywarki z Plextora moga nagrac z jakims zabezpieczeniem dla CD

wiecie moze jak wyglada te zabezpieczenie i czy jest tez wsparcie dla DVD???

EDIT:

oki to było głupie pytanie juz znalazłem Plextor PX-716A ma mozliwość zabezpieczenia płyty SecuRec (zabezpieczenie nagranych danych hasłem zapisanym na płycie CD)

całość zabezpieczenia jest pewnie identyczna do WinOnCd

Berion 18.01.2005 21:18

Cytat:

Napisany przez Ufil123
mozesz powiedziec cos wiectej na ten temat, albo poratowac mniejakims przykładem bądz linkiem z opisem co i jak(baaardzo bym był wdzieczny)? [...]

Niestety taki mądry to ja nie jestem :kreci_gl: Ale przykładem owszem: pirackie DVD-ROM'y (gry na PS2 i filmy)

Cytat:

Napisany przez Ufil123
[...] no tak ale jesli ktos sie nie zna to nie skopiuje - chodzi mi tu konkretnie o goscia co bierze film i odrazu wrzuca go do nero i go kopiuje (ewentualnie przerzuca pliki na dysk- nie znam jego dokladnej techniki kopiowania) - jest w tym temacie zielony wiec jesli nie bedzie widac plyty to se da spokoój [...]

Słusznie... ale tak w ogóle po co Ci ten "zabieg" ?

Ufil123 18.01.2005 15:43

Cytat:

...Da się tak zrobić aby nagrane DVD nie było wodoczne ani pod windą, ani pod Linux'em (pod BeOS i FreeBSD nie sprawdzałem, ale raczej też sie nię da) i aby odtwarzacz stacjonarny lub PS2 bez problemu czytała...
mozesz powiedziec cos wiectej na ten temat, albo poratowac mniejakims przykładem bądz linkiem z opisem co i jak(baaardzo bym był wdzieczny)?

Cytat:

Tak czy siak to płytę można skopiować bez problemu nawet jeśli nie jest rozpoznawana przez OS'a.
no tak ale jesli ktos sie nie zna to nie skopiuje - chodzi mi tu konkretnie o goscia co bierze film i odrazu wrzuca go do nero i go kopiuje (ewentualnie przerzuca pliki na dysk- nie znam jego dokladnej techniki kopiowania) - jest w tym temacie zielony wiec jesli nie bedzie widac plyty to se da spokoój

jeszcze raz prosze o jakieś wskazówki
pozdro

Berion 18.01.2005 14:58

Cytat:

Napisany przez @ndy
[...] Jedyne wyjscie to odpowiednio zmodyfikowac TOC tak aby plytka nie byla widoczna w kompie

Da się tak zrobić aby nagrane DVD nie było wodoczne ani pod windą, ani pod Linux'em (pod BeOS i FreeBSD nie sprawdzałem, ale raczej też sie nię da) i aby odtwarzacz stacjonarny lub PS2 bez problemu czytała.

Tak czy siak to płytę można skopiować bez problemu nawet jeśli nie jest rozpoznawana przez OS'a. Musiałaby być nierozpoznawana przez naped, aby Ci to coś dało.

Cytat:

W którą stronę się nie odwrócisz i tak doopa zawsze będzie z tyłu
- :piwo:

Ghost_mode 18.01.2005 01:11

Cytat:

Napisany przez Ufil123
no niestety lipa bo programik chce obraz z ClonaCD *.ccd - a nie znalazłem takiego programu który stworzyłby DVD -> *.ccd (do iso owszem ale do ccd nie da rady)

a moze programik ma jkieś wtyczki dla obsługi innych obrazów,albo wspomaganie dla zabezpieczenia DVD??

tak na marginesie nowy CLoneCd 5 obsługuje DVD...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:56.