![]() |
NOKIA 6100 vs. MOTOROLA C385 - który lepszy??
Za parę dni muszę dokonać wyboru zakupu nowej komórki, ponieważ posiadany przeze mnie Samsung kończy żywot :(
Pod uwagę (ze względu na cenę) biorę tylko NOKIA 6100 i MOTOROLA C385. Na którą lepiej się zdecydować?? Oglądałem obydwie komórki i sam już nie wiem, na którą się zdecydować, która będzie lepsza w użytkowaniu codziennym... NOKIA to niby prostota menu i niezawodność, zaś MOTOROLA jest nowszym modelem, ale nie o tak dobrej opinii, jak NOKIA. Nie chciałbym nabyć byle czego, jak to miało ostatnio miejsce z Samsungiem!! W komórce zależy mi przede wszystkim na prostocie obsługi, czasie trzymania baterii oraz na trwałości samej komórki. Może ktoś zna te modele lub ma rozeznanie w komórkach i będzie w stanie mi zasugerować, który z tych dwóch modeli wybrać?? Pozdrawiam |
MOTKA:
Cechy i funkcje telefonu: MMS EMS Słownik i-Tap GPRS Przeglądarka WAP: WAP 2.0 / MIB 2.2 Mini USB Pamięć użytkownika: 1,8 MB Spis telefonów: Maks. 500 pozycji MOTOMIXER (oprogramowanie do miksowania dzwonków MIDI) Gry (J2ME): Hungry Fish2 i Skipping Stones2 (wbudowane1) oraz miejsce na gry do pobrania Odtwarzanie wideo Polifoniczny głośnik 22 kHz, 22 kanałów MIDI Dzwonki polifoniczne, MP3 Wgrywanie melodyjek i logo Dane techniczne: Szerokość 44 mm Wysokość 107 mm Grubość 20.9 mm Waga 80 g Rodzaj GSM 900/1800/1900 Wyświetlacz TFT 128x128 pikseli, 65000 kolorów Czas czuwania (MAX) 770 godz. Czas rozmowy (MAX) 600 minut Wiadomości SMS WYSYŁANIE/ODBIÓR Alarm wibracyjny WBUDOWANY Połączenia oczekujące TAK Transmisja danych TAK Przekierowanie połączeń TAK Zawieszenie rozmowy TAK Bateria Li-Ion 860 mAh Wybieranie głosowe TAK Zegar TAK Budzik TAK Kalendarz TAK Terminarz TAK Notatnik TAK Kalkulator TAK NOKIA: Cechy i funkcje telefonu: pamięć dynamiczna 725kB, książka adresowa (do 300 wpisów), kalendarz (do 250 wpisów), lista To-Do (do 30 wpisów), SMS (do 150 wiadomości tekstowych lub 50 obrazkowych), MMS (max. 30kB każda), java (do 6 aplikacji po 64kB), słownik T9, HSCSD, GPRS, przeglądarka WAP 1.2.1, wbudowany zestaw głośnomówiący, polifoniczne dzwonki, wymienne obudowy, kalkulator, konwerter walut, stoper, odliczanie czasu. Dane techniczne: Szerokość 44 mm Wysokość 102 mm Grubość 13 mm Waga 76 g Rodzaj GSM 900/1800/1900 Wyświetlacz 4096 kolorów, 128x128pix, do 8 linii Książka telefoniczna 300 tel. Wiadomości SMS WYSYŁANIE/ODBIÓR Połączenia oczekujące + Połączenia konferencyjne + Transmisja danych + Transmisja faxów + Port podczerwieni (IrDA) + Przekierowanie połączeń + Bateria Li-Ion 720 mAh Liczba dzwonków 31 Zawieszenie rozmowy + Zegar + Budzik + Data + Kalendarz + Terminarz + Notatnik + Kalkulator + Profile + Jak dla mnie wybór jest oczywisty - MOTOROLA - klasa wyżej. |
Po tym jak miałem cztery Motorole pod rząd (T192, T722i, E365, C650) polecam C385 :taktak:
Najlepsze są dzwonki MP3 :D |
A ja mialem Motke t720i i sie uszkodzila (sama) wiec kupilem Nokie 3510i i jestem zadowolony.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:37. |