Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   HELP! LiteOn SOHW-1653S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/help-liteon-sohw-1653s-46308/)

wesyr87 05.02.2005 23:38

Prosze bardzo :) szczegolnie mi zalezy na PIF i wlasnie ta ramka jest dla mnie najwazniejsza...Nie wiem jak dla was rozumie sie ze "niska ilosc bledow byla oczekiwalem wiecej bledow po takiej plytce " dla mnie to np jest wlasnie (pierwszy wykres srednio, drugi dla mnie jest dobrym wykresem ) taki wykres...:P tylko cos mi sie nie spodobal koniec PI w pierwszym wykresie :( to jest swiezy wykres bo wtedy nie zapisaywalem kazdego testu i wczesniej nie bylo tej szpilki :(...

http://luciddreaming.w.interia.pl/media.JPG

Hehe juz wiem czemu mnie tak troche zdziwila tamta plytka :) bo wczesniej jak nagralem to testowalem ta ponizej a nie ta u gory :) taki wykres dla mnie to jest dobry wykres :)

http://luciddreaming.w.interia.pl/media2.JPG

Przepraszam jesli pisze tak ze trudno jest sie polapac oco chodzi...postaram sie pisac jasniej nastepnym razem...

Teraz wyjasnie wszystko

Pierwszy Wykres jest dla mnie srednim wykresem PI i dobrym wykresem PIF

Drugi Wykres jest dla mnie dobrym wykresem PI oraz bardzo dobrym wykresem PIF

To tyle w sumie :P :P :P

||

adax 05.02.2005 23:20

Piszesz że odpaliłeś KProba to zapodaj jakis wykres tych Mediastore . :fiu:

wesyr87 05.02.2005 23:15

Cytat:

Napisany przez facet z litkiem
No to się cieszę, bo mnie właśnie te wykresy dobiły. Że wszyscy naukowo analizują, liczą jakieś tam PI, cmokają, komentują, a ja tak po chamsku wypalam jak jakiś burak, co nie ma pojęcia o subtelnościach życia z nagrywarką. W dodatku teraz wypalam na tych, za przeproszeniem, Mediastore, a z naukowych komentarzy to wynikało, że nie ma prawa się udać i prędzej komputer mi wybuchnie. A! Żeby było śmieszniej to nawet firmware'u nie zmieniałem i wciąż jadę na tym 02. Czy to jest w ogóle zgodne z przepisami BHP?

Co do mediastore kupilem kilka tych plytek no i wiesz co one nie sa zle, nagralem odpalilem Kprobe no i mile :wow: zostalem zaskoczony ze niska ilosc bledow byla oczekiwalem wiecej bledow po takiej plytce :fiu: no i z tego powdou kupilem ich wiecej i jak narazie jestem zadowolony, a wypalam glownie filmy na dvd zeby obejrzec na Emperorze no i wszystko chodzi...wiec Mediastore nie sa zlymi plytami...

wiech1313 05.02.2005 19:24

Mialem juz jedna sprzedawca uznal ze do wada ze niepali mi innych tylko omegi wymienil na druga , ta jeszcze gorzej co druga do wywalenia . Wkoncu ukazal sie nowy bios wrzucilem i co sie okazalo , owszem wsio pali , ale slabiutko tak ze nawet DVD stacjonarne pokazuje no-disk . Sprawdzalem u innych wypalone nia plyty to samo . Co radzicie zrobic experymentowac z innymi biosami , czy znow reklamowac . Dla mnie liteone zaczyna byc badziewiem nic nie wartym , moze sie myle to moja opinia . Kupilem to cos tylko dlatego ze wielu sobie chwalilo wczesniejsze wersje , a teraz sie zawiodlem i niewiem co dalej zrobic , kupic innej firmy , czy wymieniac do skutku .

nnemos 04.02.2005 19:52

BIOS CS0C wypala juz Esperanz'y. Nie musisz uzywac tych 50 sztuk jako podkladek pod piwo :)

tengu 04.02.2005 10:36

Cytat:

Napisany przez Realok
Co do esperanzy to niestety (a moze "stety") sie z Wami nie zgodze :nie:

Ok, sa plyty i serie gorsze i lepsze, ale przed kupnem wiekszej ilosci jakichkolwiek!!! plyt wystarczy zerknac na forum :taktak:

Dzieki temu nie ma pozniej niespodzianek w stylu: mam 1000 plyt blupop i cos nie chce mi dzialac :'(

Wystarczy poczytac i w razie potrzeby zapytac :piwo:

A co do esperek to potrafia sie one bardzo ladnie nagrywac (pawelblu - dzieki :piwo: )

Tak tylko że to są "PLUSY" a z minusami sprawea ma się zupełnie inaczej. Tak w ogóle zauważyłem że plusy nagrywają się lepiej na prawie każdej nagrywarce ????

Mnie też PLUSY od AML na litku BSOK wypaliły się całkiem w porządku...... PI nie przekracza 25 PIF MAX 4 - (płytki już nie mam więc nie podam wykresu - nie robiłem zrzutu) - test jakośći w NERO CD-DVD-SPEED jakość 80 parę procent. Dla siebie nagrywam TDK/VERBATIM/PLATINIUM/CZASEM DYSAN same "PLUSY"

yacek _b 03.02.2005 21:10

zdrowe podejście , ja zanim zerknelem tutaj wyjarałem " Kompanię Braci " , " Gwiezdne wojny " , " Władcę pierścieni " , a gdzie mi w głowie jakieś wykresy były ;) pozdr.

facet z litkiem 03.02.2005 18:56

Cytat:

Napisany przez yacek _b
nie interesują cię jakieś wykresy itp. I powiem ci , nie jesteś sam .... ;)

No to się cieszę, bo mnie właśnie te wykresy dobiły. Że wszyscy naukowo analizują, liczą jakieś tam PI, cmokają, komentują, a ja tak po chamsku wypalam jak jakiś burak, co nie ma pojęcia o subtelnościach życia z nagrywarką. W dodatku teraz wypalam na tych, za przeproszeniem, Mediastore, a z naukowych komentarzy to wynikało, że nie ma prawa się udać i prędzej komputer mi wybuchnie. A! Żeby było śmieszniej to nawet firmware'u nie zmieniałem i wciąż jadę na tym 02. Czy to jest w ogóle zgodne z przepisami BHP?

Boger 03.02.2005 18:38

Ilość załączników: 2
Co do esperanzy to niestety (a moze "stety") sie z Wami nie zgodze :nie:

Ok, sa plyty i serie gorsze i lepsze, ale przed kupnem wiekszej ilosci jakichkolwiek!!! plyt wystarczy zerknac na forum :taktak:

Dzieki temu nie ma pozniej niespodzianek w stylu: mam 1000 plyt blupop i cos nie chce mi dzialac :'(

Wystarczy poczytac i w razie potrzeby zapytac :piwo:

A co do esperek to potrafia sie one bardzo ladnie nagrywac (pawelblu - dzieki :piwo: )

yacek _b 03.02.2005 18:01

@facet z litkiem , nie jesteś głupi , po prostu palisz , patrzysz jest git i tyle , nie interesują cię jakieś wykresy itp. I powiem ci , nie jesteś sam .... ;)

CrimeSon 03.02.2005 16:32

Cytat:

Bo mam litka 1653S od jakiegoś czasu, w temacie wypalania jestem świeży, w supermarkecie kupiłem najtańsze płytki, wypalam i... mam zero problemów.?

Wiesz co ? - mam dokładnie takie same spostrzeżenia - nagrywam, nagrywam.......i ZERO problemów - wszystko ładnie pieknie - nic złego sie nie dzieje - jedyne założenie które z góry przyjąłem było takie - wypalaj człowieku na dobrych nośnikach jeżeli chcesz ujrzeć swoje dane za kilka lat - tego sie trzymam i jest GIT - pozdrawiam wszystkich 8 )

VIZZARD 03.02.2005 15:57

Cytat:

Bo mam litka 1653S od jakiegoś czasu, w temacie wypalania jestem świeży, w supermarkecie kupiłem najtańsze płytki, wypalam i... mam zero problemów. A wypalałem już bardzo różne rodzaje danych. A to wszystko jeszcze pod Win98SE. No i wszystko mi czyta. Moze ja za głupi jestem i czegoś nie widzę?

Faktycznie, twoje odczucia co do niepewności

Są jak najbardziej uzasadnione :taktak:

Facet z Litkiemi i to bez problemów? ???

Toż to tylko krok od linczu :bicz:

:mruga:

BTW Fajowy nick! :spoko:

( Chyba, że to znowu legion? :> ) :fiu:

:czar:

facet z litkiem 03.02.2005 15:33

A się dziwnie czuję

Bo mam litka 1653S od jakiegoś czasu, w temacie wypalania jestem świeży, w supermarkecie kupiłem najtańsze płytki, wypalam i... mam zero problemów. A wypalałem już bardzo różne rodzaje danych. A to wszystko jeszcze pod Win98SE. No i wszystko mi czyta. Moze ja za głupi jestem i czegoś nie widzę?

yacek _b 03.02.2005 15:09

niestety jak już wielu powiedziało na tym forum z esperami litki mają kłopoty ( zwłaszcza z - ) , plusu śmigają ( przynajmniej u mnie ;) ) . Jeżeli palisz film to warto dołożyć te 60-70 gr i kupić tdk , verbatima czy platinium ( + czy - ) i masz problem z głowy a film na dobrym nośniku . Dane , jpg to możesz sobie zapodać jakiegoś szajsowatego + ( a'la hipermarket ) .pozdr.

namor 03.02.2005 00:18

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
Może i płyty są słabe ale w parze z tą nagrywarką to całkowita klapa.
Na takich płytach to dobrze palą NECi i Pioneery czasami BENQ inne raczej mają zawsze problemy a w szczególności LITEON.

jest dokładnie tak jak piszesz :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12.