![]() |
Karta Dzwiękowa <>
Sluchajcie mam taki program kupilem sobie karte Sound card 3D i wszystko zrobilem wlozylem ja do kompa karte wykrylo zainstalowalo sterowniki i karta nie dziala. Dziala ta co jest wmontowana w plyte glowna i nie wiem jak zrobic zeby tamta nie dzialala a nowa dzialala.Chyba cos w BIOSIE trezba ustawic albo moze jakis program do sprzetu... Czekam na odpowiedzi Dzieki Pozdrowienia
|
wyłacz tą z płyty głównej ...w BIOSIE
|
w biosie wyłacz muza integrowaną
|
No tak myslalem ze o to chodzi ale jak to zmienic ?? Wiecie
|
Cytat:
i tam masz ta opcje |
No ale jak to sie dokladnie nazywa w co trzeba wejsc rospisz mi to !! Prosze >>>
|
cos w stylu: integrated sound card - 'disabled' ma byc
|
Cytat:
dobra ciekawe czy masz bios taki jak moj komputer wyłaczony i zaczynamy właczasz przycisk power i szybo naciskasz F2 czeksz az bedziesz w bios-ie szukas zakładki advanced potem zkładki perpherd configuration a tam ustawisz adio device na disabled i wszystko potem F10 czyli save i exit przeładwuje sie kop i integra wyłaczona :zespol::jupi2: |
A ja moją karte muzyczna z płyty głównej wyłączyłem...w menadżerze urządzeń :) a sb 5.1 hula normalnie
|
No niestety ja mam inaczej... Mam plyte glowna MErcurego i u mnie jest inny BIOS czy jest ktos kto wie jak to w Mercurym zrobic maj3 dzieki ze sie fatygowales...looz ziom z Ciebie... czekam dalej na odpowiedzi
|
ooooooooo jest zrobilem dzieki wszystkim <jupi>
|
Cytat:
|
Najprawdopodobniej masz włącząne w biosie ac 97 (enabled) wyłączto i włącz poniżej Sound Blaster lub twoją kartę, potem wykryj w panelu sterowania nowy sprzęt i po sprawie. Pozdrawiam.
|
Cytat:
;) |
Cytat:
A płyty mercurego są do bani :) A zresztą przecież godziny na forum były przestawiane pewnie dlatego ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:31. |