![]() |
Moj poczatek w DVD, pare pytan...
Witam!
Jestem od wczoraj posiadaczem nagrywareczki NEC 3520A. Wahalem sie miedzy nim a litkiem 1633, ale jak mi gosciu powiedzial ze w tym miesiacu juz 6 litkow poszlo do serwisu jakos mi sie odechcialo ;) Ze jestem poczatkujacy w DVD mam kilka pytan :) 1.) Po co jest taka funkcja jak RipLock? I o co chodzi jak jest ona spatchowana w nowych biosach? 2.) Jaki bios najlepiej wgrac? 3.) W opcjach nagrywarki jest mozliwosc 5krotnej zmiany regionu... jak to jest po zmianie biosu na RPC1 z ta blokada regionow? Przeciez DVDshrink nagrywa plyty region free wiec czy zmiana biosu jest konieczna? I czym oprocz DVD shrink nagrywac dvd z region free? 4.) Dzisiaj chcialem na niej przegrac jakiegos oryginala, a ze nie mam zadnego dvd w domu pobieglem do wypozyczalni (zaznaczam ze to tylko dla proby) no i DVD decypter zrobil mi obraz o wielkosci 7.5 gb pomimo ze czas seansu na plycie napisany byl 120 mib, czyli powinno wejsc na 4.7 gb a nie chcialo... probowalem nagrac DVD decypterem (zrzucalem do ISO) i Alcoholem... Z gory dzieki za pomoc i wyrozumialosc z waszej strony :) pozdro ;) |
6 litkow poszlo bo wczesniej wciskali kazdemu litki, teraz wciskaja neca i za pare miesiecy powie: panie 6 necow wrocilo kup pan liteona :)
albo wiecej przycinki maja na necu i to ci wciska, nie ma to jak posluchac sie wiarygodnego sprzedawcy :) |
dzirki za pomoc :) nie ma co... na komentarz zawsze mozna liczyc :)
|
Cytat:
2. bios chyba najnowszy, nie siedzę w NEC'u to Ci nie powiem 3. zmiana regionu to po to jak byś chciał oglądnąć film przywieziony np. ze stanów to nie ma nic wspólnego z przegrywaniem. 4. co do shrinka to nie wiem może coś źle ustawiłes? Polecam duet anyDVD (odpalsz w tle, zdejmuje zabezpieczenia, regiony itp) cloneDVD2 kopiuje płytę i możesz pousuwać zbedne ścieżki dźwiękowe. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:06. |