Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problemy z : LiteOn SOHW-1653S !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problemy-liteon-sohw-1653s-46389/)

dar3cz3k 28.01.2005 12:21

jak wejda nagrywarki HD i BLU ray to dopiero beda jaja, a bledy przy odczycie to chyba beda wyskakiwaly w milionach 8 ) :fiu: :konf: :spie: :idea: :)

VIZZARD 28.01.2005 10:39

Cytat:

Napisany przez dar3cz3k
dodalem cebule olej ****** i sol, podsmazylem na patelni na rozgrzanym oleju i upiekl sie fajny bios hehee :)

Ano właśnie!

Wiedziałem, że jakichś składników brakuje :idea:

:mruga:

dar3cz3k 28.01.2005 10:32

chlopaki, ale sie czepiacie, napisalem ogolnie ze zrobilem w sensie --> modyfikacja ... to tyle, teraz testuje pity i pify, choc narazie w tym temacie jestem cienki ..., wole jednak nagrywac cd audio na litku cd-rw, nie musze sie stresowac czy mi plyty pojda czy nie heheh, pozdrowka dla wszystkich z poczuciem humoru, aaa,
kilka telefonow to wiecie, zmielilem panasonica stacjonarnego, dwie nokie 3310 i siemensa cx, dodalem cebule olej ****** i sol, podsmazylem na patelni na rozgrzanym oleju i upiekl sie fajny bios hehee :))))))))))))))))))))))

odp kolejna, prawdopodobnie ten bios pojdzie tez na 1633 ale nie sprawdzalem. musialbym luknac na strone codeguys'ow. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

VIZZARD 28.01.2005 00:11

Cytat:

Napisany przez adax
I jeszcze :piwko2: a potem jeszcze :piwko2: - wtedy pójdzie bankowo może nawet cały biosik. 8 )

Rozłożę go sobie na dwa dni :matrix:

:piwko2:

adax 28.01.2005 00:05

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Najwyżej spróbuję wgrać tylko pół biosu :taktak:

Może wtedy pójdzie :idea:

:D

I jeszcze :piwko2: a potem jeszcze :piwko2: - wtedy pójdzie bankowo może nawet cały biosik. 8 )

VIZZARD 27.01.2005 23:54

Cytat:

Napisany przez adax
Do 832 -ki to może być problem ale do mojej 1653 będzie pasował .Po pewnych modyfikacjach ,dodatkowych telefonach i mękach pewnie da się go wpakować nawet do tej 832 -ki. :D

Najwyżej spróbuję wgrać tylko pół biosu :taktak:

Może wtedy pójdzie :idea:

:D

adax 27.01.2005 23:41

Do 832 -ki to może być problem ale do mojej 1653 będzie pasował .Po pewnych modyfikacjach ,dodatkowych telefonach i mękach pewnie da się go wpakować nawet do tej 832 -ki. :D

VIZZARD 27.01.2005 23:33

Cytat:

Napisany przez adax
:czytaj: dar3cz3k
''gdyby ktos chcial ten bios kontakt ze mna : wpisz moj "login" w pseudo w najbardziej popularny komunikator to otrzymasz moj numer "gg"
:P

a potem biosik ;)

A nie wiesz czy będzie pasował do mojej 832-ki? :idea:

:>

adax 27.01.2005 23:26

:czytaj: dar3cz3k
''gdyby ktos chcial ten bios kontakt ze mna : wpisz moj "login" w pseudo w najbardziej popularny komunikator to otrzymasz moj numer "gg"
:P

a potem biosik ;)

VIZZARD 27.01.2005 23:16

Cytat:

Napisany przez adax
Z komórki stacjonarnej. 8 )

WOOOW! :wow:

To ja chcę ten bios :ja_chce:

adax 27.01.2005 23:03

Z komórki stacjonarnej. 8 )

VIZZARD 27.01.2005 22:59

Cytat:

Napisany przez adax
@dar3cz3k
''Kilka telefonow, troche męki i zrobilem wlasny bios ? , jako ze narazie nie testowalem innych plytek niz tdk i dysan, ale mysle ze to starczy. Jesli ktos chce moge przeslac ten bios , zapewniam ze u mnie dziala, jest to wersja biosu CS09 czyli najnowszy z tym ze zaznaczylem we wszystkich "plytkach" jakie sa w tym biosie, wszystkie nizsze wartosci niz zadane ... czyli jesli bylo x2, zaznaczylem x1, jesli bylo x4 zaznaczylem x2 i x1, nigdy wyzej wiec mysle ze bios jest bezpieczny. Nie dotyczy to "plytek" DL (9) double layer dla nie kumatych. ''

Nie zrobiłem tylko zmodyfikowałem CS09. :>

Skąd wiesz, skąd wiesz?

Cytat:

Napisany przez dar3cz3k
Kilka telefonow, troche męki i zrobilem wlasny bios

Może zrobił sobie ten bios z tych kilku telefonów :>

Ciekawe tylko czy zrobił go z komórek czy stacjonarnek :idea:

:czar:

adax 27.01.2005 22:24

@dar3cz3k
''Kilka telefonow, troche męki i zrobilem wlasny bios ? , jako ze narazie nie testowalem innych plytek niz tdk i dysan, ale mysle ze to starczy. Jesli ktos chce moge przeslac ten bios , zapewniam ze u mnie dziala, jest to wersja biosu CS09 czyli najnowszy z tym ze zaznaczylem we wszystkich "plytkach" jakie sa w tym biosie, wszystkie nizsze wartosci niz zadane ... czyli jesli bylo x2, zaznaczylem x1, jesli bylo x4 zaznaczylem x2 i x1, nigdy wyzej wiec mysle ze bios jest bezpieczny. Nie dotyczy to "plytek" DL (9) double layer dla nie kumatych. ''

Nie zrobiłem tylko zmodyfikowałem CS09. :>

dar3cz3k 27.01.2005 17:01

Od 3 dni jestem szczesliwym lub nie .. posiadaczem SOHW 1653 .., LITE ON'a of course, jako ze jestem maniakiem jakosci, wkurzala mnie nie moznosc nagrywania plytek z predkoscia mniejsza niz x4 wiec wzialem sie za to osobiscie. Kilka telefonow, troche męki i zrobilem wlasny bios, jako ze narazie nie testowalem innych plytek niz tdk i dysan, ale mysle ze to starczy. Jesli ktos chce moge przeslac ten bios , zapewniam ze u mnie dziala, jest to wersja biosu CS09 czyli najnowszy z tym ze zaznaczylem we wszystkich "plytkach" jakie sa w tym biosie, wszystkie nizsze wartosci niz zadane ... czyli jesli bylo x2, zaznaczylem x1, jesli bylo x4 zaznaczylem x2 i x1, nigdy wyzej wiec mysle ze bios jest bezpieczny. Nie dotyczy to "plytek" DL (9) double layer dla nie kumatych.
Efekt taki ze moja plyta TDK 1x-8x R- ktora widzial nero decrypter itd jako x4 x6 x8 , widzi juz jako x1 x2 x4 i oczywiscie 6 i 8 tez.
To tyle, gdyby ktos chcial ten bios kontakt ze mna : wpisz moj "login" w pseudo w najbardziej popularny komunikator to otrzymasz moj numer "gg"

VIZZARD 26.01.2005 13:22

Cytat:

Napisany przez rycho
Jak dokupisz następną nagrywarkę do testowania to i ten Samsung nie wytrzyma.
Do każdej nagrywarki kolejna klawiatura.
Nie wspominam o zasilaczu. ;)

Spoko rokokoko :matrix:

Zasilacz jest dość dobry Chieftec 420W APFC

Chociaż już powoli zaczyna się jego kryzys :mruga:

A spawarki nie kupię jeszcze długo, długo :taktak:

Bo bez kozery mogę powiedzieć

Że to co mam jest tym

Co tygrysy lubią najbardziej :mysz:

:czar:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45.