Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   100% zużycie procesora przez proces... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/100-zuzycie-procesora-przez-proces-46407/)

CIAPEK 17.01.2005 02:32

proce xp super programik, ktory uzywam juz jakis czas.

U mnie jest 41 procesów. i Proces bezczynnosci koło 95% :)
Czasem się zdarzy, że aplikacja CTHELPER sie włączy i zabiera 99% procka, wtedy musze zakończyć ten proces i nic się w sumie nie dzieje. CTHELPER to jakiś plik od CREATIVA, ale jaki dziwny... :|

andrzejj9 16.01.2005 23:20

Cytat:

Napisany przez Maciej
andrzejj ... FORMAT C: hihi...:)

O nie! Ja tu jestem od dawania takich rad, a nie przyjmowania || ;)

Maciej 16.01.2005 23:11

andrzejj ... FORMAT C: hihi...:)

andrzejj9 16.01.2005 23:08

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Mialem kiedys taki problem o ktorym piszesz... na dwoch roznych systemach, na windowsie 2000 i XP
W pierwszym przypadku byl to robal, bardzo latwo lapie sie takie swinstwo przegladajac net przez przegladarke www, jakis ad-aware powinien pomoc od razu, czasem zwykly mks skaner online wykrywa to swinstwo i kasuje... czasem jednak (jak mialem na XP) robal zostal usuniety ale usluga byla juz uszkodzona i przepelniala bufor, co obiawialo sie 100% obciazeniem CPU, nie udalo mi sie tego naprawic i musialem przeinstalowac system

Mam Avasta, więc też powinien sobie poradzić, ale przeskanuję system jeszcze czymś innym. Może rzeczywiście to jakiś robal. Co prawda nie używam Explorera, więc jego dziury nie są dla mnie groźne, ale jakaś szansa na infekcję jest zawsze..

Pierwszy 16.01.2005 23:06

a może jakaś łatka czy inny sp do offica by pomógł lub open office :)

Ormianin 16.01.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Mam kolejne informacje do mojego problemu...

Otóż to, co opisywałem wyżej pojawia się, kiedy zawiesi mi się Word.. A to niestety zdarza się cholernie często. Robię coś i daję zapis to pojawia się kursor pracy w tle i... już tak zostaje. Nic się nie da zrobić i pozostaje tylko zamknięcie na siłę.. Przed chwilą tak zrobiłem i właśnie mam zużycie procesora równe 100 procent i praktycznie nic nie mogę zrobić... Pozostaje mi tylko pozamykać wszystkie programy, nad którymi pracuję, zrestartować komputer i.. znowu stracić z pięć minut czasu i wypaść z rytmu pracy, ehhh....

Mialem kiedys taki problem o ktorym piszesz... na dwoch roznych systemach, na windowsie 2000 i XP
W pierwszym przypadku byl to robal, bardzo latwo lapie sie takie swinstwo przegladajac net przez przegladarke www, jakis ad-aware powinien pomoc od razu, czasem zwykly mks skaner online wykrywa to swinstwo i kasuje... czasem jednak (jak mialem na XP) robal zostal usuniety ale usluga byla juz uszkodzona i przepelniala bufor, co obiawialo sie 100% obciazeniem CPU, nie udalo mi sie tego naprawic i musialem przeinstalowac system

andrzejj9 16.01.2005 22:09

Mam kolejne informacje do mojego problemu...

Otóż to, co opisywałem wyżej pojawia się, kiedy zawiesi mi się Word.. A to niestety zdarza się cholernie często. Robię coś i daję zapis to pojawia się kursor pracy w tle i... już tak zostaje. Nic się nie da zrobić i pozostaje tylko zamknięcie na siłę.. Przed chwilą tak zrobiłem i właśnie mam zużycie procesora równe 100 procent i praktycznie nic nie mogę zrobić... Pozostaje mi tylko pozamykać wszystkie programy, nad którymi pracuję, zrestartować komputer i.. znowu stracić z pięć minut czasu i wypaść z rytmu pracy, ehhh....

andrzejj9 16.01.2005 21:19

Cytat:

Napisany przez Mati.p
Ale ,jak macie 98 % bezcyności to jest dobrze ja też tak mam . ;)

Wiemy ;)

ps: Co to za styl Windowsa?

Matievoo 16.01.2005 20:46

Ilość załączników: 1
Ale ,jak macie 98 % bezcyności to jest dobrze ja też tak mam . ;)

Patrix 16.01.2005 20:13

Cytat:

Napisany przez kasztan417
@andrzejj9
tak patrze na twojego screena i...40!!!! procesow???!!! jak na moje oko to "troszke za duzo"

ja mam obecnie 47procesów, proc jedzie na 80% ;)
ale przez to, że kompresuje film w virtualdubie ;)
ale nie przeszkadza mi to w używaniu opery i gadaniu na gg hehe

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
ludzie - czytajcie uważnie - andrzej ma skopaną jakąś usługę - svchost to SerViCeHOST - czyli 'programik' odpalający usługi

a SVHOST to robal, sęk w tym, że go na liście u andrzeja nie widzę

procexpnt pozwala podglądać jaka to jest usługa, jakie pliki tam latają itp. - sęk w tym, że polecam ten program już 10 raz i jak sądzę nikt na niego nie spojrzał.. więc..

dzięki za progs :)
faktycznie super to wszystko pokazuje :piwo:

andrzejj9 16.01.2005 19:48

Cytat:

Napisany przez esem
No, chyba, że robal wcześniej zweryfikuje Twój harmonogram.... 8 )

O nie, w tym momencie to nawet nie wchodzi w grę ;)

esem 16.01.2005 18:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dzięki, ale nie mam teraz na to czasu. Miałem nadzieję, że jest to coś prostego do usunięcia.. Jeśli nie, to przemęczę się już z tym do połowy lutego, a wtedy zobaczę, albo zrobię format, na który już i tak pora, albo poszperam trochę po necie i poszukam informacji na ten temat.

No, chyba, że robal wcześniej zweryfikuje Twój harmonogram.... 8 )

andrzejj9 16.01.2005 18:43

Cytat:

Napisany przez esem
Myślę, że powinieneś zajrzeć na forum www.infojama.pl i użyć tam opcji szukaj: jest tam tego od cholery i jest to forum specjalistyczne w tych tematach. Tu jest tylko "off topic". 8 )

Dzięki, ale nie mam teraz na to czasu. Miałem nadzieję, że jest to coś prostego do usunięcia.. Jeśli nie, to przemęczę się już z tym do połowy lutego, a wtedy zobaczę, albo zrobię format, na który już i tak pora, albo poszperam trochę po necie i poszukam informacji na ten temat.

esem 16.01.2005 18:32

Myślę, że powinieneś zajrzeć na forum www.infojama.pl i użyć tam opcji szukaj: jest tam tego od cholery i jest to forum specjalistyczne w tych tematach. Tu jest tylko "off topic". 8 )

Mily_ 16.01.2005 14:26

A ja mam Durona 650, uruchomionych 25 procesów i to mi w sumie zjada 5% - 30% użycia procka...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:05.