![]() |
ja mam 256 mb PQI i z faktu iż montuje kompy, to zgrałem na niego stery plus 3d mark i w sumie dobre jest to niż szukanie płytki, która ciągle dostaje nóg ;)
Jednak teraz chcę go sprzedać i kupić sobie pendrive kingstona 512 elite pro, z możliwością zabootowania z niego systemu. Chciałbym na niego sobie może 98 wrzucić ;) albo po prostu poeksperymentować. Na moim obecnym pendrive tego nie zrobię :/ |
Cytat:
|
co wy tak przenosicie tymi pendrive'ami? :), ja mam 5GB w zenie...
pozdro ;) |
Tak przy okazji bo to będzie dobre miejsce na to.
Obecnie używam ibm microdrive 1G zapis w aparacie w trybie RAW trwa ok 20s, na starym CF ok 38s. Czy CF II będzie szybszy od microdrive - czy jest sens go brać - ma ktoś jakieś doświadczenie |
1GB pendrive ~ 330zl
Hitachi 40GB dysk 2.5" + kieszen zewn. po usb2.0 ~ 360zl To tak na przyszlosc jakby ktos kupowal i sie zastanawial co wziasc. |
pamietam jak to dwa lata temu kupilem pen drive 64mb za kosmiczna cene... dzisz dwa gigowe bym za ta cene mial... hmm...
|
teraz wyjawie wam najbardzej strzezona tajemnice pamieci flash.... sformatuj pendriva na FAT32 - przyrost predkosci kopiowanianawet 10x :D (sposob sprawdzony z kartami pamieci SD, MS Pro Duo i CF)
|
Archeologia light...
:mruga: |
Cytat:
ale to przeciez zalezy od mobo... z tego co kojarze, to niektore mobo maja piny do usb 2.0 oraz 1.1 od tych pinow sa wyprowadzone na sledziu do tylu pod grafike porty, oraz na przod budy w jakis panel albo na bok. wiec wystarczy odpowiednio piny pozamieniac... no chyba ze 2.0 ma sie tylko kolo portu PS to wtedy to juz problem... |
Cytat:
pozdro ;) |
a w które gniazdo podłaczasz pendrive ? zauważyłem cośtakiego, że płyty główne mają owszem usb 2.0, ale jak na przykład podłączymy usb na mobo, to któro jest z przodu obudowy, to ono właśnie jest 1.1. Zresztą... to tylko teoria... więc spróbuj podłaczyć bezpośrednio do mobo.
|
2.0 na tej płycie nie ma 1.1 płyta tak jak w podpisie
|
Cytat:
Bo taki jest objaw jak bys mial wlasnie 1.1. |
PenDrive Actina, dysk jest OK.
Moze to zalezy od chipsetu u mnie na VIA cianko a u znajomego na nForce2 30sekund. |
A jaki posiadasz pendrive? Ja osobiscie posiadam Kingston'a Elite, z najwyzszym wspolczynnikiem predkosci zapisu i odczytu z obecnych na rynku. Wyglada to na problem sprzetowo-programowy, typowe zachowanie gdy system sie dlawi. Mozliwe ze cos z dyskiem twardym jest.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:40. |