![]() |
Problem z nagraniem filmu dvd(pomocy)
Mam problem z nagraniem filmu dvd tak aby odtwarzal go moj stacjonarny odtwarzacz. Posiadam nagrywarke lite on 1633 i gdy nagram na plyte dvd+ to moj odtwarzacz jej nie widzi. Plyte wypalam alkocholem 120%. Komputerowe dvd widzi plytke i normalnie mozna ogladac film ale tu jest problem mam bardzo mala pracownie a filmy chcialbym ogladac w "salonie" z zona i dziecmi a jednak mi to nie wychodzi. Prosze o jakies wskazowki!!dziekuje
|
zyj tego , tuz przed wypaleniem plytki !!! i ustaw DVD-ROM
http://www.liteonit.com/ODD/Zip/BookType133.zip |
a próbowałeś clondvd i nero6.6 ja nagrywarkę mam od 4 dni i jeszcze nie natknołem się na problemy.Nie opisałeś jakiego typu filmy chcesz oglądać.Najpierw zorientuj sie jakiego typu płyty czyta twoje DVD "+" czy "-".Choć to banał to ma dosyć duże znaczenie. :pisze: :pisze: :pisze: :pisze:
|
Daj trochę więcej wskazówek. Jakiej marki płyty wypalasz, jaki masz sprzęt stacjonarny? Poza tym użyj DVD Decryptera lub Nero do nagrywania, no i zrób tak jak pisze Zorg.
Pozdr. |
posiadam dvd philipsa model 623 no i niestety sa z nim problemy jak mam jakis film nieorginalny to on tego nie odczytuje a nagrywam na SUPRATEC+.a nagrywalem alkocholem 120%.nagrywalem film z image zrobiony tez alkocholem???
|
posiadam dvd philipsa model 623 no i niestety sa z nim problemy jak mam jakis film nieorginalny to on tego nie odczytuje a nagrywam na SUPRATEC+.a nagrywalem alkocholem 120%.nagrywalem film z image zrobiony tez alkocholem
|
1. Do LiteOna użyj płytek Verbatima DVD+R - koniecznie.
2. Przed nagraniem tak, jak pisał Ci Zorg użyj programu BooType (włóz czystą płytę do nagrywarki i ustaw booktype na DVD-ROM i wcisnij "change", nie zamykaj programu i odpal soft do nagrywania i wypalaj - dawno nie używałem BookType, ale chyba się nie mylę) 2. Nagraj najlepiej z prękością x 4 ( u mnie, jak nagrywałem na Litku 451s@832s taka kombinacja dawała najlepsze rezultaty i tak nagrana płyta chodziła bez problemu w stacjonarnym LG, które czytało niewiele płyt). 3. Alcohola do płyt DVD nie polecam. Lepiej użyj najnowsze Nero, albo DVD Decryptera. Pozdr. P.S. Możesz też wgrać bios do nagrywarki z autobitsettingiem. Wtedy też każda nagrana płyta DVD+R będzie od razu widziana przez sprzęt stacjonarny, jako DVD-ROM. |
a skad mam wziac ten program albo bios aa tak to bardzo dziekuje za podpowiedzi
|
nagrywam decryperem ale po tym jak wybiore ze ma mi nagrac z dysku to nie nagrywa tylko pojawia mi sie komunikat DeviceIoControl(FSCTL_LOCK_VOLUME)Failed!
Device:[0:1:0] LITE-ON DVDRW SOHW-1633S BSOK (H:) (ATA) Unable to lock volume for execlusve access Reason: Odmowa dostepu |
Cytat:
nagrywam decryperem ale po tym jak wybiore ze ma mi nagrac z dysku to nie nagrywa tylko pojawia mi sie komunikat DeviceIoControl(FSCTL_LOCK_VOLUME)Failed! Device:[0:1:0] LITE-ON DVDRW SOHW-1633S BSOK (H (ATA) Unable to lock volume for execlusve access Reason: Odmowa dostepu |
@scesu
Z twoich wypowiedzi wynika, że dużo nalażałoby ci tłumaczyć : A właściwie nagrać film instruktażowy krok po kroku Przesłać na maila wszystkie programy i kilkustronicowe instrukcje do nich po polsku Na początek polecam zatem przeczytanie kilku wątków o nagrywaniu :czytaj: Lub ewentualnie jakieś tutoriale :czytaj: Problemy za które można się wziąć za barki są raczej pojedyńczymi i konkretnymi - dokładnie opisanymi, itd. .. Jeżeli chodzi o problem: "Nie mogę nagrać płyty" Jest on z serii: "Co kupić?" lub "Już kupiłem i co dalej?" Dlatego odsyłam na początek TU :czytaj: Następnie zalecam zmianę Suprateców na jakieś sprawdzone STĄD :czytaj: Polecam także STRONKĘ Robsa :czytaj: TU jak zmienić bitsetting :czytaj: Poza tym nie chciałbym cię urazić Ale na początek przed nagrywaniem musiał byś się trochę nauczyć podstaw edycji na forum I szukania w necie - co pozwoli uniknąć pytań: "A skąd ... ?", "A gdzie ... ?", itp. Zresztą tak naprawdę prawie wszystko znajdziesz pod adresem www.cdrinfo.pl :czytaj: No i na razie tyle :papa: :mruga: |
[QUOTE=VIZZARD]@scesu
Z twoich wypowiedzi wynika, że dużo nalażałoby ci tłumaczyć : A właściwie nagrać film instruktażowy krok po kroku Przesłać na maila wszystkie programy i kilkustronicowe instrukcje do nich po polsku Na początek polecam zatem przeczytanie kilku wątków o nagrywaniu :czytaj: Lub ewentualnie jakieś tutoriale :czytaj: Problemy za które można się wziąć za barki są raczej pojedyńczymi i konkretnymi - dokładnie opisanymi, itd. .. Jeżeli chodzi o problem: "Nie mogę nagrać płyty" Jest on z serii: "Co kupić?" lub "Już kupiłem i co dalej?" Dlatego odsyłam na początek TU :czytaj: Następnie zalecam zmianę Suprateców na jakieś sprawdzone STĄD :czytaj: Polecam także STRONKĘ Robsa :czytaj: TU jak zmienić bitsetting :czytaj: Poza tym nie chciałbym cię urazić Ale na początek przed nagrywaniem musiał byś się trochę nauczyć podstaw edycji na forum I szukania w necie - co pozwoli uniknąć pytań: "A skąd ... ?", "A gdzie ... ?", itp. Zresztą tak naprawdę prawie wszystko znajdziesz pod adresem www.cdrinfo.pl :czytaj: No i na razie tyle :papa: Bardzo dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi ale w moim wieku a mam juz 58 lat czasem czlowiekowi trodniej przychodzi ta wiedza komputerowa a gdyby nie ta srtona i mili uzytkownicy to nic bym nie zrobil wiec prosze o wyrozumialosc!!!dzieki |
@scesu
Mozesz podać swojego maila? |
Cytat:
Trzeba było tak od razu :mruga: Tak więc żeby cokolwiek pomóc Zbiorę do kupy ( :O ) informacje podane powyżej: 1. Dobre płyty to podstawa! Spróbuj nagrać na płytach Verbatim, TDK :taktak: 2. Litki lubią płyty DVD+R. Na takich więc staraj się nagrywać :taktak: 3. Twój odtwarzacz stacjonarny czyta zarówno DVD+R/W jak i DVD-R/W - więc z odtwarzaniem dobrze nagranej płytki nie powinno być żadnych problemów :nie: 4. Prędkość nagrywania staraj się ograniczyć do x4 (tak na wszelki wypadek :D) 5. Do robienia obrazów płyt i do ich nagrywania używaj DVDDecryptera Tworzenie obrazu płyty => Menu MODE opcja ISO READ Nagrywanie obrazu => Menu MODE opcja ISO WRITE 6. Ściągnij sobie Force Aspi 1.8 STĄD Kliknij wpierw killaspi, a potem instaspi To sterowniki ASPI - będą potrzebne do prawidłowej pracy DVD Decryptera 7. Jeżeli chcesz, to możesz pokusić się o upgrade biosu w nagrywarce Zobacz TU :czytaj: Ściągnij po prostu te pliki z załącznika - rozpakuj i uruchom plik .exe tam się znajdujący Jest to bios BS0R z uaktywnioną opcją autobitsettingu Co powinno jeszcze dodatkowo wspomóc prawidłowe odtwarzanie płytek DVD+R w twojej stacjonarce :mruga: A także może wpłynąć na poprawę jakości wypalanych płytek, w zależności od tego jaki bios posiadasz teraz :czytaj: 8. Powodzenia! :spoko: I daj znać jak poszło :taktak: |
No niestety dvd dalej nie czyta mi tych plytek nawet nagrywalem na minusach to strzasznie sie zacina kazdy nagrany film . Poddaje sie i ide kupic do sklepu inne dvd slyszalem ze sa takie co czytaja rowniez polskie napisy i sa to MANTA i BELLWOOD no i teraz ktory..Pozdrawiam i dziekuje za dotychczasowa pomoc.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:24. |