![]() |
nadpisana multisesja :(
mialem na plytce kilka programow, nagranych w kilku multisesjach (moze 2-3) i dzis chcac nagrac zdjecia na nowa czyste plytke, właczyłem nero przeciagnełem zdjecia i odruchowo nacisnełem "Write" z dziwieniem zobaczyłem jak fotki zaczeły sie zgrywac, a czysta plytka nadal jest na biorku :) :wow: ,docekoałem do konca nagrania zastanawiajac sie na co sie to nagrywa i po dokonceniu ku mojemu żalowi zorientowałem sie ze nagrało sie na plytke z ktorej przed chwila instalowałem nero i zapomniałem jej wyjac :| , niestety ów program nie dopisał mi kolenej sesji tylko nie wiem jak to sie stało "nadpisał" (chyba było ustawione: "start new nultisession") i nei wiem co sie stało ale te dane ktore były wczesniej zostały "skasowane", dodam ze to jest zwykla plyta CD-R, jak włacze nero i dam na kontynułacje sesji, sa one dostepne i wczytuje ta dane ktore były wczesniej ale w explorerze ich nie widac :( tylko zdjecia :\ , prosba do was, jak ktos cos wie czy mozna to w jakis sposób naprwic zeby odzykac to co było tam nagrn wczesniej?
|
Użyj IsoBuster
Jest też sztuczka z Nero ale Iso buster szybciej - po prostu kopiujesz zbiory na HDD. Jest wybór języka polskiego. Po zainstalowaniu i odczytaniu płyty CD wybieraj katalogi z niebieską strzałką (czerwone z napisem ISO są skrócone nazwy do 8-znaków) |
poszukaj na Forum było wiele o tym, lub luknij tutaj http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...20021013220649
|
dzieki za pomoc, w artykułach szukałem ale tego tam tyle jest ze pomyslałem ze na forum bedzie szybciej
a mam jeszcze pytanie pomocnicze, bo juz moge zgrac te dane sobie na dysk, a czy moge zrobic cos takiego zeby one znow były widoczne na plytce (zastapic staty TOC z sesji 3 na ten nowy z 4 ktory skasował mi wszystko) czy musze zgrac te dane na dysk i je nagrac 2 raz na CD aby były dopisane do TOC'a? (ale wtedy bede fizycznie 2 razy na CD te same dane:( ) |
raczej sie nie da
musisz nagrac to wsio na nowych plytkach (co przy obecnych cenach nie zaboli ;) ) |
Zamknij sesje, sfinalizuj plytke, to powinno pomoc.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:36. |