![]() |
dowiązania symboliczne zrobione a javy jak nie było tak nie ma chyba mam pecha to dystrybucji mandrake :(
Jak narazie mimo usilnych prób nie udało mi się: - Zainstalować sterówników do mojej karty ATI Radeon 9550 - Sprawić żeby działała java :) Chyba cza będzie się zastanowić nad ściągnięciem Aurox'a bo z mandrake same problemy :( |
Cytat:
lub man ln ocywiście w konsoli |
A jak zrobić dowiązanie symboliczne ??
|
Musisz zainstalować JAVE w jakimś katalogu a nastepnie w katalogu Firefoxa z pluginami zrobić dowiązanie symboliczne do pliku libjavapluginxxxxx znajdujacego się w katalogu z Java w podkatalogu z pluginami.
http://members.lycos.co.uk/marcinwz/...topic.php?t=83 |
Java instalowałem z pliku jre-1_5_0_02-linux-i586-rpm.bin niby się zainstalowało ale i tak nie działa :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Linux Mandrake 10.1+Firefox+java
Jak już kiedyś pisałem mam Linux Mandrake 10.1
Zainstalovałem jave jest wkatalogu etc/java jednakże niechce ta jva za nic na świecie współpracować z przeglądarka jaką kolwiek :) Jak w firefox wchodzę na chat to mi automatycznie firefoxa zamyka :( Co zrobić żeby java działała w Linuxie bo pomimo instalcji i tak nie działa :( |
Cytat:
|
PCLinuxOS jest przygotowany do obsługi multimediów, łatwiejszy w obsłudze dla początkujących
a w SuSE trzeba ściągać pakiety przygotowne przez różnych "packman'ów", kłopoty z zależnościami (pomimo apt-get, mnie w SuSE nie udało się zainstalować KPlayer) |
Cytat:
|
|
Ja planuję zainstalować Suse Linux 9.1 personal.
|
a kto mowi o ladowaniu linuxa z bootloadera windowsa? ja mam lilo w mbr....... o bootloaderze windowsa to tylko ty mowisz... popraw mnie jak sie myle.....
a jezeli rycho dal caly tekst z lilo conf to nawet nie ma windowsa |
@Predi - cos mi sie pomieszalo, niewazne. Mozecie mi powiedziec po jakiego <cenzura> ladujecie linuksa z bootloadera windowsa? Ten sopsob co podal rycho byl przydatny kiedys, za dawnych czasow gdy lilo/grub mialy problem z zaladowaniem windowsa z partycji NTFS. Jesli koniecznie sie chce miec bootloadera wygladem przypominajacy tego z windowsa to mozna sobie ustawic schemat kolorow - biale na czarnym i juz...
Najlepszym dowodem na poparciem mojej tezy jest ta strona: http://linux.msstudio.com.pl/Howto/l...Loader.pl.html Zobaczcie na date (lol), ile lat minelo a ludzie do dzisiaj uzywaja tego sposobu, choc nikomu jest on nie potrzebny, bo problem zostal rozwiazany... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:02. |