Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Winamp z 2-ch kar dżwiękowych równocześnie. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/winamp-2-ch-kar-dzwiekowych-rownoczesnie-46497/)

roman01 16.01.2005 23:48

Winamp z 2-ch kar dżwiękowych równocześnie.

Mam mały problem mam 2 karty dżwiękowe SB Live i SB Audigy podłączone pod nie po 2 zestawy nagłaśniające. Czy jest możliwość by dżwięk puszczony np. Winamp czy inny program leciał równocześnie od razu poprzez 2 karty dźwiekowe dźwięk.
Z góry dzięki.

bakupl 17.01.2005 07:24

Cytat:

Napisany przez roman01
Mam mały problem mam 2 karty dżwiękowe SB Live i SB Audigy podłączone pod nie po 2 zestawy nagłaśniające. Czy jest możliwość by dżwięk puszczony np. Winamp czy inny program leciał równocześnie od razu poprzez 2 karty dźwiekowe dźwięk.
Z góry dzięki.

Był juz taki temat :)

MAGICZNY LINK

roman01 17.01.2005 07:55

Bardzo magiczny ten link tylko pod jakim hasłem ja mam szukać bo chyba nie swoimi pomysłami nie przynoszę odpowiednich dla siebie rezultatów.

Ormianin 17.01.2005 08:11

Chyba nie uda sie tobie uruchomic winampa na jednoczesnie dwoch kartach, mozesz wybrac albo jedna albo druga... natomiast nie znam jakies wytyczki ktora moglaby wspoldzielic zasoby dla dwoch jednoczesnie kart, byc moze dwa synchronicznie uruchomione winampy dla skonfigorowanych dwoch osobno kart dzwiekowych moglyby rozwiazac ten problem, nie wiem natomiast czy napewno odczytalyby ten sam plik muzyczny jednoczesnie

roman01 17.01.2005 11:21

To znaczy 2 synchronicznie Winamp'y i puszczona z nich ta sama piosenka mi gra ale to bez sensu jest bym w taki sposob odsluchiwal mzyki a moze zna ktos jakies odtwarzacze muzyki ktore potrafia czy maja funkcje odtwarzania z kilka kart dźwiękowych jednocześnie.

Ormianin 17.01.2005 11:55

Cytat:

Napisany przez roman01
To znaczy 2 synchronicznie Winamp'y i puszczona z nich ta sama piosenka mi gra ale to bez sensu jest bym w taki sposob odsluchiwal mzyki a moze zna ktos jakies odtwarzacze muzyki ktore potrafia czy maja funkcje odtwarzania z kilka kart dźwiękowych jednocześnie.

Nie wiem jak DirectX rozwiazuje ten problem przydzielania zasobow, ale mozna na jednej karcie uruchomic kilka procesow dzwiekowych jednoczesnie, byc moze istnieje tez taka alternatywa dla dwoch osobnych dzwiekowek, nie znam takiego jednak softu, musialbys sam poszukac po sieci czegos podobnego, sprobuj wpisac ten problem w googlach ale w opcjach dla list dyskusyjnych, osobiscie przeszukuje usnet ale nic konkretnego nie znalazlem

nimal 17.01.2005 12:05

najlatwiej bedzie zakombinowac na kabelkach - dwojnik do przewodu audio kosztuje kilka pln - kup i z jednej dzwiekowki masz na dwa wyjscia

rembrant 17.01.2005 14:47

Mozesz odtwarzac z dwoch winampow naraz wystarczy ze zainstalujesz sobie je do dwoch roznych katalogow, co do podlaczenia to najprostszy sposob to z line out puscic kabel do line in w drugiej karcie i ta karte do wzmacniacza a poznie to z jednego wzmacniacza do drugiego jest to jakis sposob tylko zawsze sa minimalne spadki jakosci pezy polaczeniu analogowym. Pozatym przy live i audigy nie ma problemu z odtwarzaniem dwoch utworow 3 itd az chyba do 256 naraz tylko z jednej karty!!! po co Ci 2 karty dzwiekowe??? nierozumiem???

roman01 17.01.2005 20:06

Zajmuje się troszkę muzyką i podłączone mam pod 2 karty dźwiękowe zestawy tak jak pisałem na początku.

rembrant 17.01.2005 21:03

Programowo nie ma takiej mozliwosci, ale w dalszym ciagu nie rozumiem, napisz do mnie na gg to pogadamy. Mozliwosc podlaczenia jest taka za line out karty odtwarzajacej ustawione w winampie podlaczasz do line in karty ktora masz podlaczona do sprzetu karta sb live ma 2 linie out wiec jedna mozesz wykorzystac do tego podlaczenia, ale mozna inaczej tyklo musze wiedziec co chcesz osiagnac, strasznie lakonicznie to opisales

mantar 17.01.2005 23:34

Czasem 2 karty się bardzo przydają - mam tak u siebie ale zawsze mają inną pracę - daj znać czy udało się zmusić system aby podzielił sygnał na 2 karty naraz - czysta ciekawosć.

rembrant 18.01.2005 16:43

Cytat:

Napisany przez mantar
Czasem 2 karty się bardzo przydają - mam tak u siebie ale zawsze mają inną pracę - daj znać czy udało się zmusić system aby podzielił sygnał na 2 karty naraz - czysta ciekawosć.

Rozumiem posiadanie dwoch kart ale nie rozumiem po co. Jak chce odtwarzac dwa utwory naraz to wystarczy mi jedna karta, po co odrazu dwie, nie ma z tym teraz problemu???

roman01 18.01.2005 17:29

Tlumaczenie jest bez sensu jak ktos jest melomanem lubi muzyke to karty sa dla niega wygoda w zaleznosci od sprzetu jaki posiada.

rembrant 18.01.2005 17:41

no tak masz racje mielgo sluchania

pykson 18.01.2005 19:18

@roman01

moze pomocna w przeszukiwaniu forum okaze sie wskazowka, ze podobny problem mial swojego czasu niejaki mr_spock jak mnie pamiec nie myli, wiec szukaj postow tego usera

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:13.