![]() |
Problem z LiteOn 1653s - 30mb na DVD+RW x4 az 5min!???
Hej
Wlaśnie kupiłem 1653s i juz cos chyba nie jest tak. Na pierwszy ogień poszła Sony DVD+RW x4. Pod Nero (dołączony ze spawarą) chciałem coś nagrać. Testowo 1,5Gb. Jak się okazało nagrywanie niby szło x4 a więc około 5mb/s. Po 7 min pasek postępu zapisu oscylował na .......8% ! Kurna, mówie co jest! Więc testowo tym razem chciałem wypalić tylko 30mb. To przy niby prędkości x4 zajęło mi aż 5min ! Co się dzieje! 30mb w 5 min! Co jest! POMOCY! Mam reklamować tego LiteOna? (( |
DMA ?
jak podłączona nagrywarka? taśma 80 ? system operacyjny? |
Wszystkie inne plyty DVDR + czy - palą się cacy. Ale ten DVD+RW Sony x4 pod Nero idzie jak krew z nosa. Ale już pod InCD pali się jak trzeba - o co chodzi?
sight-----> DMA, taśma jak trzeba, XP Prof NAJNOWSZE INFO --> nie wiem ale litek przez noc chyba sie namyslił bo przed chwilą wypalił mi 80mb na tym DVD+RW w kilkanascie sekund. JEST OK! :O |
ja proponuje zmienic RW - bo wszystko zalezy jak sie trafi :tak!:
i moze zarzuc nowszy bios ja nie go masz, byc moze zle identyfikuje nosnik |
Juz jest ok dzieki - PS mam nowy BIOS.
A moze ktos mi powie. Czym rozni sie wypalanie + i - ? Jakie nosniki sa lepsze? I jak sie sprawdza jakos zapisanego krazka?? |
Cytat:
1. szukaj od cho***y bylo topicow o tym :bluzga: 2. pojemnoscia 3. litki bardziej lubia + 4. plusa zmienisz na -ROM 5. itd. Jakosc: 1. kProbe litek i OEM-y 2. nero cd/dvd speed 3. dvdinfo pro 4. plextools dla plextora 5. dla benqu nie pamietam :mruga: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:39. |