Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   WinXP Pro PL + nLite -> problemy :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/winxp-pro-pl-nlite-problemy-46554/)

ksviper 17.01.2005 21:26

WinXP Pro PL + nLite -> problemy :(

Mam WinXP PL Pro i chciałem zrobić sobię płytkę do instalacji nienadzorowanej przy użyciu nLite.
Dodałem SP2 + poprawki, które wyszły po nim, dodałem sterowniki, i zrobiłem całą resztę.
Uhahany wypaliłem płytkę. Traf chciał że kumplowi padł dysk z systemem i zwrócił się do mnie o pomoc.
Mówię sobie - nadeszła wiekopomna chwila na wypróbowanie dzieła ;)
W trakcie instalacji wyskoczył komunikacik, że niezgadza się numerek seryjny :(
Wpisałem raz jeszcze, myśląc że w trakcie tworzenia instalki zrobiłem błąd.
Ale gdzie tam. Dalej jest nie poprawny.
Czy ktoś może mi wyjaśnić o co tu chodzi ? Może ktoś wie jak wyciągnąć z instalki te numerko-cyferki ?
Z góry bardzo dziękuję.

PS. Czy można zrobić płytę do instalacji nienadzorowanej z Office 2003 ?
Jeśli tak to czym ?

Turboni 17.01.2005 21:29

a orginalnego windowsa miales i cyferki :>

pablocoo 17.01.2005 21:50

Bys moze SP2 namieszal i juz mu serial nie pasuje ;p

Alinoe 18.01.2005 09:18

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Bys moze SP2 namieszal i juz mu serial nie pasuje ;p

no właśnie tu jest pies pogrzebany

nimal 18.01.2005 09:30

uzyles zablokownaego numerka ;p

grzeniu 18.01.2005 10:11

A wiecie ilu nadal jedzie na tym juz slynnym FCKGW...itd i nadal nie wie ze jest jakis SP1 czy teraz juz SP2. No i oni sa szczesliwi i nie maja tego typu zmartwien 8 )
Heh do dzisiejszego dnia na gieldach oferuja XP z tym numerkiem, no nie wszyscy ale czesto.

kizio 18.01.2005 10:37

ja naszczescie jade na numerku wygenerowanym przez ten kombajnik co kiedys szalał po internecie i numerek współpracuje z SP1, SP2 i samym XP. Nawet ten "sprawdzacz" legalności na Windows Update pokazał że mam oryginalnego windowsa, a wracając do tematu:

To na 90% wina numerka, jeżeli nie to może coś skopałeś ale nie ma w czym praktycznie.

ksviper 18.01.2005 18:09

numerek mam właśnie FCKGW itd... czy proponujecie w trakcie instalki wprowadzać któryś z kilkudziesięciu numerków wygenerowanych przez XpProCorpKeyChanger ? Będzie któryś pasował ? Dzięki za wskazówki :)

gallus 18.01.2005 18:12

Cytat:

Napisany przez ksviper
numerek mam właśnie FCKGW itd... czy proponujecie w trakcie instalki wprowadzać któryś z kilkudziesięciu numerków wygenerowanych przez XpProCorpKeyChanger ? Będzie któryś pasował ? Dzięki za wskazówki :)

Raczej będzie, bo ten na 100% jest blacklistowany :P

loki7777 18.01.2005 18:30

A ja mam problem, mam winde xp dodalem sp1 i chcialem zrobic aby nie wpisywac za kazdym razem seriala.I wpisalem serial on sp1 i nic, nadal chce aby zapodac seriala.Wiec czy przy tworzeniu obrazu z sp1 podawac seriala od xp czy dla sp1??

rycho 18.01.2005 18:39

Cytat:

Napisany przez loki7777
A ja mam problem, mam winde xp dodalem sp1 i chcialem zrobic aby nie wpisywac za kazdym razem seriala.I wpisalem serial on sp1 i nic, nadal chce aby zapodac seriala.Wiec czy przy tworzeniu obrazu z sp1 podawac seriala od xp czy dla sp1??

Co to jest serial dla sp1? Nie rozumiem,ale ja stary już jestem.

kizio 18.01.2005 18:41

Cytat:

Napisany przez rycho
Co to jest serial dla sp1? Nie rozumiem,ale ja stary już jestem.

Chyba chodziło mu o CD-KEY ;)

rycho 18.01.2005 19:02

Cytat:

Napisany przez loki7777

Od XP, ale akceptowany przez SP. Kizio napisał wyżej o co chodzi.

grzeniu 18.01.2005 19:10

Cytat:

Napisany przez ksviper

Dobry bedzie taki na ktorym dziala XP + SP1 i dzialac bedzie winupdate. Ten FCKGW itd... od dawna jest blacklistowany i na pewno winupdate ci nie dzialal. No wiec generuj i probuj.

ksviper 19.01.2005 23:04

dzięki, spróbuję w najbliższym czasie, bo znów szykuje mi się reinstal systemu, na szczęście nie mojego :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40.