![]() |
WinXP Pro PL + nLite -> problemy :(
Mam WinXP PL Pro i chciałem zrobić sobię płytkę do instalacji nienadzorowanej przy użyciu nLite.
Dodałem SP2 + poprawki, które wyszły po nim, dodałem sterowniki, i zrobiłem całą resztę. Uhahany wypaliłem płytkę. Traf chciał że kumplowi padł dysk z systemem i zwrócił się do mnie o pomoc. Mówię sobie - nadeszła wiekopomna chwila na wypróbowanie dzieła ;) W trakcie instalacji wyskoczył komunikacik, że niezgadza się numerek seryjny :( Wpisałem raz jeszcze, myśląc że w trakcie tworzenia instalki zrobiłem błąd. Ale gdzie tam. Dalej jest nie poprawny. Czy ktoś może mi wyjaśnić o co tu chodzi ? Może ktoś wie jak wyciągnąć z instalki te numerko-cyferki ? Z góry bardzo dziękuję. PS. Czy można zrobić płytę do instalacji nienadzorowanej z Office 2003 ? Jeśli tak to czym ? |
a orginalnego windowsa miales i cyferki :>
|
Bys moze SP2 namieszal i juz mu serial nie pasuje ;p
|
Cytat:
no właśnie tu jest pies pogrzebany |
uzyles zablokownaego numerka ;p
|
A wiecie ilu nadal jedzie na tym juz slynnym FCKGW...itd i nadal nie wie ze jest jakis SP1 czy teraz juz SP2. No i oni sa szczesliwi i nie maja tego typu zmartwien 8 )
Heh do dzisiejszego dnia na gieldach oferuja XP z tym numerkiem, no nie wszyscy ale czesto. |
ja naszczescie jade na numerku wygenerowanym przez ten kombajnik co kiedys szalał po internecie i numerek współpracuje z SP1, SP2 i samym XP. Nawet ten "sprawdzacz" legalności na Windows Update pokazał że mam oryginalnego windowsa, a wracając do tematu:
To na 90% wina numerka, jeżeli nie to może coś skopałeś ale nie ma w czym praktycznie. |
numerek mam właśnie FCKGW itd... czy proponujecie w trakcie instalki wprowadzać któryś z kilkudziesięciu numerków wygenerowanych przez XpProCorpKeyChanger ? Będzie któryś pasował ? Dzięki za wskazówki :)
|
Cytat:
|
A ja mam problem, mam winde xp dodalem sp1 i chcialem zrobic aby nie wpisywac za kazdym razem seriala.I wpisalem serial on sp1 i nic, nadal chce aby zapodac seriala.Wiec czy przy tworzeniu obrazu z sp1 podawac seriala od xp czy dla sp1??
|
Cytat:
|
Cytat:
Chyba chodziło mu o CD-KEY ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
dzięki, spróbuję w najbliższym czasie, bo znów szykuje mi się reinstal systemu, na szczęście nie mojego :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40. |