![]() |
Zły upgrade !!!! Pomocy.
Mam Problem! Kolega źle z flaszował nagrywarkę CD-RW LG GCE-8480B
Podczas flaszowania była płyta w napędzię i po tym zabiegu wszystko przestało działać, brak pracy diody ,nie działa tacka. Czy jest jakiś sposób na ożywienie tego napędu , proszę o wskazówki!!! Pozdrawiam Paweł |
na początek mtkwinflash w trybie ide z tym że musisz mieć firmware w wersji *.hex lub *.bin. (a znajdziesz go odpalajc oryginalny firmware - rozpakowuje się w katalogu temp windy)
jeśli nie jarzy to programem mtkflash pod dosem. był sposób na ożywianie pandiętych cd'ków LG wystarczyło wstawić zwore chyba w poprzek i podczas włanczania kompa trzymać przycisk eject....wtedy flasher dosowy widział napęd, może zatrybi w przypadku nagrywary. |
Ok dzięki będe próbował
|
No i Super!!!! Wszystko działa i wróciło do normy , wielkie dzięki i serdecznie Pozdrawiam
|
pawelvideo mam taki sam problem i powiedz mi co dokladnie zrobiles zeby nagrywarka znowu chodzila!!!! [jestem zdesperowany :D] (nie chce nic uszkodzic)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dzieki zetor ;), ale troche za pozno ta opowiedz :D uzylem programu MTKWinFlash postepowalem wedlug instrukcji na stronie http://seba.wsm.wielun.pl/ i wszytko dziala :D PoZdRo dla wszystkich i THX!!!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:11. |