Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LIteON SOHW 1633s -- ZGRYZ !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-sohw-1633s-zgryz-46634/)

israel 20.03.2005 01:00

Ja wlasciwie rzadko wypalalem na + zawsze - mi dobrze chodzily (no poza Hawkami :)) ale tak (poza wspomnianymi Hawkami i przygoda z bs41) to nie mialem problemow z napedem, moge polecic.
pozdrawiam

VIZZARD 24.01.2005 19:50

Cytat:

Napisany przez knydel
A widzisz nie zwróciłem nigdy uwagi co tam dokładnie jest napisane :)
Dzięki za pojaśnienie

:mruga:

knydel 24.01.2005 19:44

A widzisz nie zwróciłem nigdy uwagi co tam dokładnie jest napisane :)
Dzięki za pojaśnienie

VIZZARD 24.01.2005 19:37

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez knydel
No dzięki za odpowieź, ale w przypadku jak bym miał i nero i decrypetra to nie widziałem tam w nim żadnej opcji do wyboru programu nagrywania więc ..... jak to jest ??:)

Ano tak, że ten wybór jest dopiero w ostatnim etapie ustawiania :taktak:

Tylko mój błąd - bo pisałem z pamięci

Chodzi oczywiście o DVDDecrypter i CopyToDVD :mruga:

Nie wiem skąd mi się to Nero wzięło :idea:

knydel 24.01.2005 19:15

No dzięki za odpowieź, ale w przypadku jak bym miał i nero i decrypetra to nie widziałem tam w nim żadnej opcji do wyboru programu nagrywania więc ..... jak to jest ??:)

VIZZARD 24.01.2005 19:09

Cytat:

Napisany przez knydel
I jeśli ktoś sie orientuje czy wypalanie samym Shrinkiem jest dużo gorsze od na przykład nero czy czegoś innego. Czy nie ma znacznej różnicy

Orientuje :taktak:

Shrink nie jest sam w sobie programem do nagrywania :nie:

Owszem, umożliwia to - ale właśnie przy użyciu Nero, DVDDecryptera i chyba czegoś tam jeszcze :idea:

Różnice są więc żadne :mruga:

:D

knydel 24.01.2005 19:01

Cytat:

Napisany przez tengu
... wiem że sprzedają w USA (stare samochody na nimch jeżdżą - no i jest tania (REGULAR 91 czy jakoś tak. ))....

Oj REGULAR tam to 83 albo 85 a ta najlepsza (SUPER chyba) to 93 oktany - taki maly OT :)

I jeśli ktoś sie orientuje czy wypalanie samym Shrinkiem jest dużo gorsze od na przykład nero czy czegoś innego. Czy nie ma znacznej różnicy

VIZZARD 24.01.2005 18:53

Cytat:

Napisany przez mc-raiden
ej Vizzard nie chodziło mi o opylenie tych płytek tylko o to czy wyjdzie mi to na dobre żebym roboty nie zwalił.

Dokładnie wiem o co ci chodziło :D

Ale pamiętaj!

W każdym szaleństwie jest odrobina prawdy :taktak:

Poza tym to taka uszczypliwość trochę była Ad 1)

Musisz więcej czytać! :taktak:

TU masz cały temat o nośnikach :czytaj:

Nie tylko o tych do kopii filmu :nie:

:czar:

mc-raiden 24.01.2005 18:32

ej Vizzard nie chodziło mi o opylenie tych płytek tylko o to czy wyjdzie mi to na dobre żebym roboty nie zwalił.

tengu 24.01.2005 18:23

Cytat:

Napisany przez mc-raiden
Siemka wszystkim mam 2 problemy bo nowy jestem:
1. jakiej firmy płytki dvd są najlepsze do zrobienia kopii zapasowej filmu
2.czy opłaca mi się najpierw przekonwertować z płyty dvd shrinkiem i pozniej wypalić nero6/clone dvd 2???

Ad 1. Z mojego doświadczenia - Verbatim DVD+R (w tym Pastel), Bądź TDK DVD+R z Bitsettingiem DVD-ROM
Ad 2. Można i tak, jeśli oznacza to mniej błędów. Jak na razie nie znalazłem lepszego rozwiązania jak shrink+decrypter lub shrink +alkohol 120% (oczywiście z obrazem płyty w iso). Kiedyś tak robiłem (shrink + clone) dopóki nie odkryłem decryptera.

Pozdro

VIZZARD 24.01.2005 18:13

Cytat:

Napisany przez mc-raiden
2.czy opłaca mi się najpierw przekonwertować z płyty dvd shrinkiem i pozniej wypalić nero6/clone dvd 2???

To zależy po ile za sztukę wyjdzie :taktak:

No i czy cię za piractwo nie dupną :idea:

:D

mc-raiden 24.01.2005 17:56

aha jeszcze jedno pisze na tym poście bo nie wiem jak sie nowe zakłada (pliz uświadom mnie ktoś) :d

mc-raiden 24.01.2005 17:55

Siemka wszystkim mam 2 problemy bo nowy jestem:
1. jakiej firmy płytki dvd są najlepsze do zrobienia kopii zapasowej filmu

loki7777 24.01.2005 16:10

Aha co do nagrywarek dvd, faza testow przez ponad 3-4 lata, nie badzmy smieszni nie stac nas na to aby byc krolikami doswiadczalnymi

loki7777 24.01.2005 16:09

U nas beznyna 95 ma o wiele mniej oktanow, napewno nie 95.Dlatego tez amerykanie sie z nas smieja:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05.