Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Dla PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-ps2-46652/)

Ekansik 25.02.2007 16:08

Witam. Jestem nowy bo przyszedłem na to forum z potrzeby zadania pytania. Do tego wybrałem ten topic, bo wydał mi się najbardziej odpowiedni.

Posiadam PS2, pierwszy model V3 jaki wyszedł w europie. Jest on przerobiony chipem Ripper. Sprawa jest taka, ze mam wypalarkę Pioneer 107D i ta wypalarka jako jedna z nielicznych paliła mi bardzo ładnie płyty. Wypalałem na TDK czy Verbach, ale moja konsola była tak wybredna, ze gdy to robilem na innych wypalarkach (np. na mojej nowej wypalarce z notebook'a Acer'a, czy u kumpla na liteonie) to czesto gra nie chciała sie bootowac. Robiła to dopiero po kilku probach. Na moim pajonierku jak wypaliłem to odrazu chodziło cacy non-stop i zawsze sie wczytywało bez problemu.

No ale pajonierek zaliczył zgona ostatnio. Podczas wypalania się zacioł i nie chce juz nawet czytac DVD, a co dopiero wypalac (cd czyta i wypala).

Musze kupić nową wypalarkę i nie wiem jaką. Moj pajonierek miał np. predkość wypalania x1 i wlasnie nią wypalałem. Byłem u kumpla co ma 108D i u niego nie było tej predkosci i gra tez miala problemy z zabootowaniem (ale on tam cos miał nagrzebane z firmware'em wiec tez nie wiem do konca). I to mi sprawiło wątpliposci czy inwestować w najnowszego Pioneer'a

Pytanie. Jaką kupic nagrywarkę by mogła np. nagrywać x1 i zeby miała taką jakość wypalenia jak ten Pioneer 107D. Nie znam sie na tym - nie wiem czy chodzi o korekcje błedów czy inne wlasciwosci. Chce poprostu by gry znów nie miały najmniejszych problemow z bootowaniem tak jak na 107D.

Z gory dzieki za pomoc ;)

Berion 29.01.2005 21:40

Cytat:

Napisany przez ender_pl
e o co chodzi?? [...]

"O Pionier'ach" nie było do Ciebie. :\

Cytat:

Napisany przez ender_pl
[...] jakie plytki sa lepsze dla ps2 + czy - ??

DVD-R przeczyta Ci każda konsola z każdym mod'em (od drugiej generacji w wzwyż np. Mesiash). Dlatego ogólnie poleca się właśnie minusy... ...

ender_pl 29.01.2005 20:29

Cytat:

Pionieer 107 lub 108
e o co chodzi??

jakie plytki sa lepsze dla ps2 + czy - ??

AleX69 29.01.2005 18:07

Pionieer 107 lub 108

M@X 29.01.2005 17:56

Cytat:

Napisany przez ender_pl
jakim programem nagrac gierke na dvd aby dziala na ps2. co trzeba ustawic w nim??

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46246

ender_pl 29.01.2005 15:11

a jak nagrac gierke na ps2

jakim programem nagrac gierke na dvd aby dziala na ps2. co trzeba ustawic w nim??

Crasher 25.01.2005 03:00

A sprawdzales jakosc zapisu tych plytek jakimis programami? Prosilbym o wykresy jak jest taka mozliwosc..

Pozdrawiam

DEFFCON 25.01.2005 01:26

Ja od siebie proponuje jednak Pionka 108 !!!
Sprzet rewelka oczywiscie pamietaj o markowych plytkach gdyz obecnie sa na kazda kieszen a docenisz je gdy bedziesz ich palil duzo na rozne playki !!
Posiadam rowniez Teac ktory tez sprawuje sie dobrze gdyz praktycznie to pionek i na odwrot z tym ze zapis max.4x takze do szybszych plytek uzywam pionka ale naprawde nie zauwazylem zadnych roznic pomiedzy tymi dwoma palnikami !!!
Pale naprawde duuuuuzo kopi na konsolkips2/xbox i nie ma z tym zadnych problemow !!!
Oczywiscie nie musisz wypalac z malymi predkosciami naprawde x6/x8 jest spox !!!!!!!
;) :)

Berion 24.01.2005 17:28

Cytat:

Napisany przez Crasher1
Cos jakis problem z tymi zalczanikami mialem.. [...]

Np. FlashGet'em, inaczej będziesz miał je uszkodzone (problem z forum)

Cytat:

Napisany przez Crasher1
Wrzuc jak mozesz nie spakowane.. A jaka masz nagrywarke, pioneera? Ja chcialbym kupic ASUS'a, a to ponoc Oem Pionka...

Chętnie bym wrzucił niespakowane, ale za dużo ważą. dlatego upakowałem...
Co do ASUS'a to nie wiem...
Tak, mam Pionka 107D

Crasher 23.01.2005 19:42

Cytat:

Napisany przez Berion
Wszystko w załącznikach (moje dwie pierwsze gry)

Cos jakis problem z tymi zalczanikami mialem.. Wrzuc jak mozesz nie spakowane.. A jaka masz nagrywarke, pioneera? Ja chcialbym kupic ASUS'a, a to ponoc Oem Pionka..

Pozdrawiam

tengu 21.01.2005 17:38

Ja jak miałem PS2 V10 +"fabryczny" Ripper3 made by kolesie ze sklepu z Gdyni(okres do dwa tygodnie temu)to nagrywane x4 platiniumki, Verbatimki i TDK hulały aż miło. Sprzęcik jak w podpisie oraz LG-4082B BOX (kumpel). Po porażkach z jakimis mediasonikami/esperanzami/Blupopami - wycofałem się z kupowania takich płytek. W końcu sprzęt trzeba szanować.

A do nagrywania jednak chyba Pionek to mistrzostwo świata. Oczywiście płytki to też nie mogą być jakieś SCRAPYARD PRODUCED, zeby chodziło w porządku, a Litka mam ze względów czysto ekonomicznych - mój portfel nie wytrzymałby wtedy kupienia Pioniera 108 + Dysk twardy 120GB (jak szaleć to szaleć a 160 by już kontroler nie obsłużył)

Berion 21.01.2005 16:35

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez Crasher1
A mozesz wrzucic jakies wykresiki na tym Twoim programie?
Jaka masz wogole wypalarę? [...]

Wszystko w załącznikach (moje dwie pierwsze gry)

Crasher 20.01.2005 23:26

@Berion

A mozesz wrzucic jakies wykresiki na tym Twoim programie?
Jaka masz wogole wypalare?

Pozdrawiam

M@X 20.01.2005 21:58

Cytat:

Napisany przez icemac
a ja polecam oryginlaly :tak!:

chyba niezawodne, ale ktoz to wie, ponoc nie testowali tego wynalazku jeszcze w PS2

:>

Ten tekst wgniotl mnie w krzeslo, powaga ;D!

Berion 20.01.2005 21:25

Cytat:

Napisany przez Crasher1
[...] Jako, ze laser w PS2 jest dziwny :) [...]

^_^ ^_^ ^_^ Spoko... nie śmieje się z Ciebie. Fajny text :piwo:

Cytat:

Napisany przez Crasher1
[...] Te z testu na cdrinfo, nie byly takie super...

Ja korzystam z DVDInfoPro... Może to nie jest i KProbe, ale na moje potrzeby wystarcza ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36.