![]() |
Witam. Jestem nowy bo przyszedłem na to forum z potrzeby zadania pytania. Do tego wybrałem ten topic, bo wydał mi się najbardziej odpowiedni.
Posiadam PS2, pierwszy model V3 jaki wyszedł w europie. Jest on przerobiony chipem Ripper. Sprawa jest taka, ze mam wypalarkę Pioneer 107D i ta wypalarka jako jedna z nielicznych paliła mi bardzo ładnie płyty. Wypalałem na TDK czy Verbach, ale moja konsola była tak wybredna, ze gdy to robilem na innych wypalarkach (np. na mojej nowej wypalarce z notebook'a Acer'a, czy u kumpla na liteonie) to czesto gra nie chciała sie bootowac. Robiła to dopiero po kilku probach. Na moim pajonierku jak wypaliłem to odrazu chodziło cacy non-stop i zawsze sie wczytywało bez problemu. No ale pajonierek zaliczył zgona ostatnio. Podczas wypalania się zacioł i nie chce juz nawet czytac DVD, a co dopiero wypalac (cd czyta i wypala). Musze kupić nową wypalarkę i nie wiem jaką. Moj pajonierek miał np. predkość wypalania x1 i wlasnie nią wypalałem. Byłem u kumpla co ma 108D i u niego nie było tej predkosci i gra tez miala problemy z zabootowaniem (ale on tam cos miał nagrzebane z firmware'em wiec tez nie wiem do konca). I to mi sprawiło wątpliposci czy inwestować w najnowszego Pioneer'a Pytanie. Jaką kupic nagrywarkę by mogła np. nagrywać x1 i zeby miała taką jakość wypalenia jak ten Pioneer 107D. Nie znam sie na tym - nie wiem czy chodzi o korekcje błedów czy inne wlasciwosci. Chce poprostu by gry znów nie miały najmniejszych problemow z bootowaniem tak jak na 107D. Z gory dzieki za pomoc ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
jakie plytki sa lepsze dla ps2 + czy - ?? |
Pionieer 107 lub 108
|
Cytat:
|
a jak nagrac gierke na ps2
jakim programem nagrac gierke na dvd aby dziala na ps2. co trzeba ustawic w nim??
|
A sprawdzales jakosc zapisu tych plytek jakimis programami? Prosilbym o wykresy jak jest taka mozliwosc..
Pozdrawiam |
Ja od siebie proponuje jednak Pionka 108 !!!
Sprzet rewelka oczywiscie pamietaj o markowych plytkach gdyz obecnie sa na kazda kieszen a docenisz je gdy bedziesz ich palil duzo na rozne playki !! Posiadam rowniez Teac ktory tez sprawuje sie dobrze gdyz praktycznie to pionek i na odwrot z tym ze zapis max.4x takze do szybszych plytek uzywam pionka ale naprawde nie zauwazylem zadnych roznic pomiedzy tymi dwoma palnikami !!! Pale naprawde duuuuuzo kopi na konsolkips2/xbox i nie ma z tym zadnych problemow !!! Oczywiscie nie musisz wypalac z malymi predkosciami naprawde x6/x8 jest spox !!!!!!! ;) :) |
Cytat:
Cytat:
Co do ASUS'a to nie wiem... Tak, mam Pionka 107D |
Cytat:
Pozdrawiam |
Ja jak miałem PS2 V10 +"fabryczny" Ripper3 made by kolesie ze sklepu z Gdyni(okres do dwa tygodnie temu)to nagrywane x4 platiniumki, Verbatimki i TDK hulały aż miło. Sprzęcik jak w podpisie oraz LG-4082B BOX (kumpel). Po porażkach z jakimis mediasonikami/esperanzami/Blupopami - wycofałem się z kupowania takich płytek. W końcu sprzęt trzeba szanować.
A do nagrywania jednak chyba Pionek to mistrzostwo świata. Oczywiście płytki to też nie mogą być jakieś SCRAPYARD PRODUCED, zeby chodziło w porządku, a Litka mam ze względów czysto ekonomicznych - mój portfel nie wytrzymałby wtedy kupienia Pioniera 108 + Dysk twardy 120GB (jak szaleć to szaleć a 160 by już kontroler nie obsłużył) |
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
@Berion
A mozesz wrzucic jakies wykresiki na tym Twoim programie? Jaka masz wogole wypalare? Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36. |