![]() |
EMTEC DVD-R w UDF i LiteOn 1653s - 83 errory pod kProbe...
Witam "palaczy" ! :piwo:
Na płycie EMTEC DVD-R x4 chciałem nagrać obraz gry - 4,2Gb pod Nero. Oczywiście jak to czasami bywa by utrudnić komuś życie Nero krzyczał że plik zaduży i zaproponował nagranie w nic mi nie mówiącym formacie UDF. I tak też uczyniłem. Nagrywanie poszło x4. Niestety Nero nie ukończył weryfikacji. Wyłożył się w 93%. Na moim napędzie pod Windows Commanderem plik odczytał się prawie normalnie. Prawie bo w około 90% do 94% napęd mocno zwolnił czytając plik. Ale się przegrało. Pod kProbe wyskoczyło że na płycie jest aż 83 errors. I tu pytanie. Dlaczego tak się stało? Wina płyty, formatu UDF? Zapraszam do dyskucji? |
Nagrywales plyte z obrazu, czy nagrywales obraz na plyte? W przypadku nagrania z obrazu Nero nie wypluje sie o UDF. IMHO wina plyty.
|
Nagrywałem obraz (plik ISO) na płytę.
A jak wam służą EMTECi ? W końcu to nie byle jaka firma a płyta kosztuje prawie 5zł ! |
Ahahaha, kiedy Emtec to właśnie byle jaka firma o.0
|
Cytat:
|
a znata BASFa? Chyba nie byle jaka! EMTEC to wlasnie kontynuacja BASFa! No chyba ze kolega ma mniej niz 25 lat to moze nie pamietac swietnosci BASFa......
|
Cytat:
Mamy właśnie na załączonym obrazku :> :D |
Ja nagrywalem na tych plytach na necu 3520 i zadnych problemow nie mam.
|
Cytat:
Niestety w tamtych czasach nie było Kprobe, żeby zrobić jakiś wykres, jedyną możliwością było nagrywanie programów na Atari65XE i wtedy jak się regulowało głowicę widać było piękny wykres prawie jak w Kprobe. Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:57. |