![]() |
Problem z kasowaniem płyt RW
W żadnym programie prócz Alcohol 120% nie mogę skasować płytki wielokrotnego zapisu - w Nero i w innych programach wyskakuje komunikat o tym, że płyta nie jest wielorazowa, mimo, że podczas nagrywania Nero sam mnie informował o tym, że nagrywa RW. Czy ktoś wie co na to poradzić? Jak mówię, tylko Alcohol 120% mnie nie zawodzi - tylko on wykrywa płytkę jako RW i tylko on ją kasuje. Nie próbowałem jeszcze w CloneCD. I tak jest z CD-RW i DVD+/-RW... :ysz:
|
może wystarczy zmiana NERO na inną wersje.
|
a moze zmieniales bios, co?
czasami zaraz po wgraniu pojawiaja sie takie anomalie - sam doswiadczylem |
Cytat:
Cytat:
|
skoro alcohol ci kasuje no to spoko. a z nero moze nowa wersja???
|
Cytat:
|
A to dzieje sie na jednej płytce ? Czy na wszystkich tak masz ? Jeśli już alkohol kasuje tobie tą płyte to włącz żeby skasował tobie all z wymuszeniem. Sformatuj całąpłyte i spróbuj ponownie w innym programie. Ale najpierw coś na nią nagraj :)
|
Cytat:
|
Kurcze moze jest jakis konflikt z aspi. Sprobuj wywalic i wgrac na nowo forceaspi. A tak dla proby mnien sterownik alkohola na inny i sprawdz co sie dzieje.
Wejdz w opcje alkohola. W drzewku najedz na Menu Glówne. na samym dole masz interfejs kontroli urzadzen. Powinno byc "Dmyslny kontrolerz alkohol 120" zmien na ten drugi "Interfejs atapi/scsi systemu win..." Wlacz to wylacz alkohola zresetuj kompa i sprobuj teraz cos zrobic a akloholu. Jesli bedzie problem tz. ze masz cos zwalonego z aspi. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:32. |