![]() |
Układy analogowe
Witam!
Jutro mam sprawdzian z ukladow analogowych. Mam kilka pytan, na ktore nie znam odpowiedzi. Prosze o pomoc. Który z generatorów LC jest najczęściej stosowany w praktyce: -Meissnera -Colpittsa -Clappa -Harttleya -z mostkiem podwójne T W wzmacniaczu klasy D , na wy stosuje się filtr dolnoprzepustowy w celu: -dostatecznego stłumienia częstotliwości sygnału kluczującego -wyrównania charakterystyki częstotliwościowej wzmacniacza -zmniejszenia zniekształce -zmniejszenia poboru mocy -zmniejszenia poboru prądu Wzmacniacze różnicowe charakteryzują się: -małym dryftem,małym wzmocnieniem,dobrym pasmem częstotliwościowym -małym dryftem,dużym wzmocnieniem,dobrym pasmem częstotiwościowym -dużym dryftem,dużym wzmocnieniem,dobrym pasmem częstotliwościowym -małym wzmocnieniem,małym dryftem,niewielkim pasmem częstotliwościowym -inna odpowiedz Szukalem informacji na google.pl ale nie znalazlem odpowiedzi na powyzsze pytania. Licze na Wasza pomoc. Pozdrawiam |
Mam nadzieje, że nie za późno
1. zalezy od zakresu dla malych czestotliwosci kilkaset Hz podwojny mostek dla duzycu f Collpitsa lub Cllapa 2. hgw 3. małym dryftem,dużym wzmocnieniem,dobrym pasmem częstotiwościowym, pasmo zalezy od wzmocnienia, katalog podaje wzmocnienie dla wzm =1 czyli wtornika |
Cytat:
Wielkie dzieki. Sprawdzian zaliczylem na 3 jestem zadowolony :) Pozdrawiam |
To spox :)
|
nie lubialem tego przedmiotu... uczyc tez mi sie nie chcialo
Mialem 2, ale nauczyciej podczasy wypisywania swiadectwa pomylil sie i mam 3 ;) |
Cytat:
|
Ja się również zgadzam, panowie od Podstaw elektroniki/elektrotechniki są dziwni :|
Oto mój: http://img100.exs.cx/img100/5734/clipboard016oe.gif :rotfl: serio A układy analogowe chybateż z nim będe miał :buu: Ps na sprawdziany przynosimy cole, paluszki i coś jeszcze, aby zajął się sobą :D |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:14. |