Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Problem z jakością kopiowanych filmów DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/problem-jakoscia-kopiowanych-filmow-dvd-46709/)

Salem 23.01.2005 09:55

Cytat:

Napisany przez siwy-72
Ok powiem tylko że wywalam wszyskie zbędne syfy nawet menu tak że od razu startuje filmik i pikseloza jak była tak jest Nie wiem może to rodzaj płytek ma znaczenie do tej pory nagrywam na Esperancy

Możliwe, że twój stacjonarny DVD ma problem z odczytem nagrywanych płyt DVD. Widziałem już takie coś, płytka nagrana bardzo dobrze, umnie śmiga, a u kumpla pikseloza jak cholera. W tym przypadku pomogło BookType z DVD+R na DVD-ROM, nie wiem czy w twoim przypadku pomoże.

Sprawdz też NA TEJ STONIE jakie nośniki czyta twój stacjonarny DVD, oraz jest tam trochę innych informacji.

Cytat:

Napisany przez Robs
Można pięknie dodać oryginalne menu do filmu obrobionego shrinkiem,
dodajemy przy pomocy PGCEdit, jak znajde troche czasu to skrobnę opis jak to wygląda w praktyce.

Daj znać ja zrobisz ten opis.

Pozdrowienia Salem

Robs 21.01.2005 17:03

Można pięknie dodać oryginalne menu do filmu obrobionego shrinkiem,
dodajemy przy pomocy PGCEdit, jak znajde troche czasu to skrobnę opis jak to wygląda w praktyce.

ideJ 21.01.2005 00:33

a opcję Full Backup widziałeś? DVD Shrink ma dwa tryby - sam film czyli tryb re-author i wszystko czyli full-backup. W tym drugim trybie nie można usunąć dodatków ale można zmniejszyć do minimum zajmowane przez nie miejsce robiąc z nich Slideshow.

ptaszek1 20.01.2005 23:59

nie niepozwala i bardzo mnie to boli - mecze sie z tym juz dobrych kilka dni azeby pozostawi menu i niemoge sobie poradzić HELP !

mallow 20.01.2005 17:25

A ja mam pytanko? Czy DVDShrink serio nie pozwala na zachowanie menu
???

siwy-72 20.01.2005 15:44

Ok powiem tylko że wywalam wszyskie zbędne syfy nawet menu tak że od razu startuje filmik i pikseloza jak była tak jest Nie wiem może to rodzaj płytek ma znaczenie do tej pory nagrywam na Esperancy

nimal 20.01.2005 15:24

no nie przesadzajmy - CloneDVD jest niezly, polece tez DVDShrink
to sa typowe programy dla poczatkujacych i takich ktorzy w temat sie po prostu wgryzac nie chca
pozawalja osiagnac bdb jakosc
wszystko z glowa
jak kopiujesz plyte ktora zajmuje 8GB na nosnik 4,3 to musisz z czegos zrezygnowac - albo jakosc albo dodatki
z drugiej strony - potrzebny ci film ze sciezka dzwiekowa w jezyku kroatynskim czy suahili? usun te zeczy z ktorych i tak nigdy nie skozystasz i film zamiast kompresowany do 40% bedzie kompresowany do np 70% - roznicy w jakosci wtedy nie zobaczysz
ja uzywam dvdshrinka (darmowy szybki i dobry jakosc daje - czego wiecej chciec?), nero faktycznie odradzam, clonedvd tez jest chwalony, ale ja go nie uzywam

mensir67pl 20.01.2005 15:22

Cytat:

Napisany przez siwy-72
Witam serdecznie jestem tu nowy i może zadam kilka głupich pytań ale co tam lepiej pytać niż marnować płytki
Kopiuje filmy DVD i prawie za każdym razem po skopiowaniu filmu podczas oglądania na stacjonarnym odtwarzaczu pojawia sie miejscami taka pikseloza (takie kolorowe kwadraciki) Filmy kopiowałem już różnymi programami Nero, ClonemDVD2(tą z tymi ekstra owieczkami :)) i jakąś nową 3-ą.Zgrywałem na + i na - i prawie zawsze jest to samo. Plizzzzzzzzzzzzz powiedzcie jak to poprawić

Nie konieczne wina mus lezec po stronie transkodowania bardziej bym odstawial nosnik pod nagranie czy pikseloza wystepuje w ty samych miejscach na roznych nosnikach tego samego filmu.

jak odtwarzanie filmu z HDD np.power dvd

icemac 20.01.2005 15:20

ja tam na cloneDVD2 nie narzekam :nie:
wrecz przeciwnie jestem BARDZO ZADOWOLONY :tak!:

do tej pory ZERO zgrzytow i pikselozy

zawsze najnowszy trial i jazda do backupu

siwy-72 20.01.2005 15:06

to znaczy muszę zmienic program do kopiowania ?

Jacek G 20.01.2005 14:44

Uzywasz transkoderów i to nie najlepszych więc cos takiego jest możliwe. Uzyj innych programów jak np. InstantCopy to tez transkoder ale o niebo lepszy przynajmniej wg mnie.

siwy-72 20.01.2005 14:12

Problem z jakością kopiowanych filmów DVD

Witam serdecznie jestem tu nowy i może zadam kilka głupich pytań ale co tam lepiej pytać niż marnować płytki
Kopiuje filmy DVD i prawie za każdym razem po skopiowaniu filmu podczas oglądania na stacjonarnym odtwarzaczu pojawia sie miejscami taka pikseloza (takie kolorowe kwadraciki) Filmy kopiowałem już różnymi programami Nero, ClonemDVD2(tą z tymi ekstra owieczkami :)) i jakąś nową 3-ą.Zgrywałem na + i na - i prawie zawsze jest to samo. Plizzzzzzzzzzzzz powiedzcie jak to poprawić

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:06.