Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   jak zripować bez straty ale zeby było menu (https://forum.cdrinfo.pl/f13/jak-zripowac-bez-straty-ale-zeby-bylo-menu-46717/)

M@X 11.03.2005 12:46

A jescze kombinacja idaca w maksymalna jakosc DVD + Menu to DVD Rebuilder + CCE SP ;-D!

AleX69 11.03.2005 12:40

wszystko jest u Robs'a@

dvd z menu
InstantCopy v8.3.0.8
http://www.nrg.to/robs/guides/ic/index.htm

dvd bez menu
DVD2DVD-R v1.8.1
http://www.nrg.to/robs/guides/cce/index.htm

mesztica 11.03.2005 10:26

Cytat:

Napisany przez colln
Shrink potrafi zgrać z menu początkowym. Nie ma też żadnego problemu by zgrał DVD 9 na jedną zwykłą płytkę. Nie kombinuj za wiele tylko włóż oryginalny dysk, włącz Shrinka - zeskanuje płytkę w 2 minuty, wciskasz Backup i wybierasz gdzie ma zapisać czyli napęd DVD+-RW i ok. Po jakimś czasie (zależy jaki masz szybki sprzęt sam wypluje płytkę i będzie wołał tę na której chcesz nagrać) kładziesz płytkę zamykasz napęd i już zaczyna wypalać z maksymalną obsługiwaną prędkością. GOTOWE. :piwo:

To jest dobre :))))))) Przyklad: Tomb Raider 1 i 2... dvd zawieraja prawie tyle samo dodatkow co filmu. Zgodnie z ta instrukcja bedziesz mial kompresje na 50% czyli jakosc powiedzmy sobie szczerze badziewna :) Poza tym wrzuc do Litka (zdecydowana wiekszosc spawarek) powiedzmy plytke Princo, Gigamaster, Monarch (czy jakakolwiek za 1zl) i nagraj z maksymalna predkoscia to nikt oprocz Ciebie tego nie odczyta... (no chyba, ze chcesz zrobic kopie tymczasową a nie zapasową) :>
Oby wiecej takich instrukcji :)
Mozna zrobic film Shrinkiem i ClonemDVD w godzine, trzeba troszke poklikac i to wszystko. Niedlugo zamieszcze tutorial (jak go skoncze-80%) :)
Pozdrawiam

devil-80 09.03.2005 21:12

nic źle nie zrobiłem,usunąłem tylko reklamy,tak jest prawie z każdym filmem jak zrobię hide block na reklamie to menu się wiesza pewnie muszę jeszcze wyedytować coś w pcg edit,ale niezbyt wiem co a nie chce mi sie godziny bawić z jednym filmem:)

KaPi 09.03.2005 18:54

Cytat:

Napisany przez ptaszek1
a wytłumaczyłbys jak go uzywac ? bo nie mam pojecia

A próbowałeś chociaż? :| Włącza się go i tyle.
Cytat:

Napisany przez devil-80
dobra w miarę rozumiem obsługę tych programów,ale za diabła nie mogę pozbyć sie początkowych reklam z filmów(które są dodawane do gazet)jak już je usunę nr.dvdremake to,jak odtwarzam to menu nie działa klikam np.na start filmu lub chcę wybrać scenę żaden link nie działa,więc pytanie jakim programem zrobić film,żeby nie miał reklam i zaczynał się od menu,które będzie działać

Coś musiałeś źle zrobić w DVDRemake, że teraz nic nie działa. Usuwaj z rozwagą.

devil-80 09.03.2005 17:28

dobra w miarę rozumiem obsługę tych programów,ale za diabła nie mogę pozbyć sie początkowych reklam z filmów(które są dodawane do gazet)jak już je usunę nr.dvdremake to,jak odtwarzam to menu nie działa klikam np.na start filmu lub chcę wybrać scenę żaden link nie działa,więc pytanie jakim programem zrobić film,żeby nie miał reklam i zaczynał się od menu,które będzie działać???

skip18 21.01.2005 10:38

co do dvd remake, to wybierz któryś z plików, obojętnie.. on i tak wczyta cały film :)

ja to bym Ci wogóle polecił najpierw poczytać, pokombinować, pobawić się z tym, bo potem jak zrobisz parę pierwszych filmów shrinkiem, to będziesz żałował :) każdy chyba tak miał :P ja zawsze sprawdzam, czy film wejdzie z menu (bo menu zawsze zostawiam) bez kompresji i czasem nawet wchodzą niektóre dodatki.. (wyrzucam wtedy adio i zostawiam only polish) i używam do tego clone DVD, ale jak już pisałem, może być tez DVDRemake do usuwania zbędnych dodatków i shrink (bez kompresji!) do usunięcia audio
jeśli zależy mi na ścieżkach dźwiękowych, większej ilości dodatków, to wtedy robię kompresję w DVDRebuilder, z cce 10 passes, dla filmu największy bitrate, dla dodatków troszkę mniejszy i wynik jest naprawdę zadowalający.. jeśli zrobisz zoom na filmie zrobionym shrinkiem, a cca, to różnica jest ogromna.. ewentualnie jest jewszcze instanc copy, który robi film szybciej, bo w tym pierwszym przypadku, to cała doba pójdzie.. jak nie więcej czasami.. :) a w ic 1,5-2h (wszystko zależy od sprzętów) :)

colln 21.01.2005 03:50

Cytat:

Napisany przez ptaszek1
Witam

jestem nowym urtzytkownikiem i chciałbym soebi przegrac DVD 9 na DVD 5 jednak usówajac zbedne dodatki tak aby niestaracic na jakosci - ciciałbym takze aby pozostawało MENU filmu na płycie DVD program DVDSHRINK nieozwala na pozastawienie Menu filmu- czy ktoś mogłby mi podopowiec jak to zrobic lub ewnentualnie jakkioego programu uzyc zebymmogł wyciac dodatkowe sceny a pozostawić film z MENU poczatkowym

adam

Shrink potrafi zgrać z menu początkowym. Nie ma też żadnego problemu by zgrał DVD 9 na jedną zwykłą płytkę. Nie kombinuj za wiele tylko włóż oryginalny dysk, włącz Shrinka - zeskanuje płytkę w 2 minuty, wciskasz Backup i wybierasz gdzie ma zapisać czyli napęd DVD+-RW i ok. Po jakimś czasie (zależy jaki masz szybki sprzęt sam wypluje płytkę i będzie wołał tę na której chcesz nagrać) kładziesz płytkę zamykasz napęd i już zaczyna wypalać z maksymalną obsługiwaną prędkością. GOTOWE. :piwo:

M@X 21.01.2005 01:10

Nie, do tego celu uzywam DVDFab - szybko sprawnie i bezbolesnie!

mallow 21.01.2005 01:06

A czy w shrinku takjak w clonie mozna podzielic film na 2 dvd?
pozdro ;)

M@X 21.01.2005 00:31

01. Wlaczyc
02. Wybrac srodkowa opcje
03. Wybrac zrodlo
04. Odznaczyc niepotrzebne sciezki video
05. Odznaczyc niepotrzebne sciezki audio
06. Wybrac format plikow docelowych
07. Poczekac

Reetou 20.01.2005 23:58

A próbowałeś wogóle??? Bo wystarczy w Remaku wskazać tylko katalog w którym te pliki leżą...

ptaszek1 20.01.2005 23:18

Cytat:

Napisany przez skip18
hmmm.. jeśli nie robisz reauthoring to w shrinku da się zostawić menu.. ale lepszy jest wtedy clone dvd, bo shrink robi obrazki, które też zajmują miejsce, a clone dvd nie.. a jeśli go nie lubisz, to możesz jeszcze użyć shrink (bez reauthoring, ustawiasz wszystko na no compress, w nim wywalisz tylko audio) i później DVDRemake, gdzie całkowicie usuniesz dodatki, a nawet możesz wyłączyć linki, które do nich prowadzą.. jednak uważam, że lepiej (i szybciej) zrobić to clone DVD (i ewentualnie, do wyłączenia przycisków menuedit :) )

jak do DVD remake wstawić zripowane pliki ? z dysku twrdego( nie jest to obraz )

ptaszek1 20.01.2005 23:17

Cytat:

Napisany przez M@X.666
CloneDVD nie jest do bani, tylko trzeba umiec go obslugiwac ;-D

a wytłumaczyłbys jak go uzywac ? bo nie mam pojecia

M@X 20.01.2005 23:03

Instalujesz AnyDVD w tle i przestaje Cie to interesowac ;-D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:22.