![]() |
problem ze znikającymi napędami
Witam moze ktos pomoże, mam winXP zaktualizowany do SP2.
Do niedawna nawet z ta aktualizacją wszystko było OK ale dzisiaj zniknęły mi oba napędy DVD i CDRW (oba LG). W menageże sprzętu wywala przy napędach wykrzykniki a we właściwościach komunikaty: "System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)" ...w zakładce szczegóły: "IDE\CDROMHL-DT-ST_CD-RW_GCE-8481B________________1.00____\5&1DD158CA&0&0.1.0" dla drugiego napędu: "System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)" ...i w szczegółach : IDE\CDROMHL-DT-ST_DVD-ROM_GDR8161B_______________0100____\5&1DD158CA&0&0 .0.0" POMÓŻCIE - najlepiej maile na priv: zurowski@wojsko-polskie.pl |
A może spróbuj usunąć oba urządzenia w menadżerze sprzętu i uruchom kompa ponownie
|
Achim zrob tak jak tu pisze bedzie ok.
usunac wartosci Upperfilters i Lowerfilters (jesli takie sie tam znajduja) z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\currentcontrolset\contro l\class\ {4d36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} |
Format x: (gdzie x to litera dysku z zainstalowanym systemem) :>...
|
Cytat:
Ciekawe jak często to robisz u siebie ;) |
wszystko już było ;)
Adixo - usunięcie sterowników w menageże sprzętu zaskutkowało po restarcie restartowaniem się kompa w kółko :)
Miły - sądziłem że tu można znaleźć pomoc a nie głupie uwagi :( Zorg - dzięki wygląda rozsądnie, sprawdzę jak tylko wrócę do domu, serwis microsoftu radzi coś podobnego przy podobnych objawach ale po odinstalowaniu jakiegoś tam oprogramowania. Może jeszcze ktoś ma jakieś pomysły ? |
ooo widzę ze w pracy na 2000 stało się to samo - wcięło napędy CD rom i CDRW - a tu juz nic się nie zmieniało poza doinstalowaniem Medi@Show, w domu też to instalowałem
ale odinstalowanie nic nie zmieniło ??? ;( |
widocznie to jakaś plaga ;) myślę, że temat na górze wyaśniony :jupi:
|
właśnie zastosowałem wywalenie wartości klucza jak napisano wyżej ale pod win 2000 no i ..... instaluje system od noewa ;))) wieszał się w momencie logowania - ani klawiatura ani mysz nie reagowała
|
Cytat:
W wakacje było około raz na tydzień ale teraz mam na razie sys od września i jakoś ciągnie... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |