![]() |
Słaba jakość nagrywania DVD na Liteonie 451s
MAm taki problem, a mianowicie ostatnio mam problem z nagraniem plyt DVD i to nie jakis chłam za 2 zł tylko TDK-i i Verbatimy. Juz 3 plyty mi sie z rzedu "popsuły", a wczesniej nie mialem zadnego problemu. Zwykle CD nagrywa bez problemu. Używan najnowszego nero 6.6.0.6, a bios nagrywarki jest taki jaki byl od poczatku, czyli nic nie grzebalem, a nagle cos sie stalo. System to WinXP z SP2. Bledy w Kprobe troche za duże, nie czyta wogole na lepszym DVD(Denon), a na gorszych bez problemu smiga(w tym na nagrywarce). Na pewno nie jest to wininien sprzetu(Denon) bo kazda inna płyta dawniej nagrywana chodza bez problemu.
Nie wiem w czym problem, czy z laserem cos sie stalo, czy to moze wina windowsa. Pomozcie. A i jeszcze jedno Kprobe ma taki maly problem ze zawsze w tym samym miejsu wywala bład C2 na poziomie okolo 100. Gdzies tak zawsze na polowie, ale to juz mniejszy klopot bo sie mozna przyzywczaic do nie patrzenia na ten bład. |
Na mój gust to powinieneś zaktualizować bios w nagrywarce.
nosniki wychodzą nowe, markowe też i być moze stary bios nie rozpoznaje prawidłowo nosników i paprze zapis. Druga sprawa to możliwe, ze trafiłeś na trefną partię. Pozdr. |
Tez tak mi sie wydawalo, ale plyty sprawdzone, bo wczesniej juz nan nich nagrywalem i nie bylo problemu, jedynie co to zaktualizuje biosa i cos tam wypale i zobacze co z tego bedzie.
Pozdrawiam |
Cytat:
kazda kolejna partia danego nosnika moze roznic sie od poprzedniej, dzisiaj kupisz walek i super sie wypala, jutro kupisz nastepny i kicha. taka to loteria |
Cytat:
POZDROWIENIA :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:12. |