![]() |
Ponownie problem z EAC
Witam wszystkich!
Jestem tu pierwszy raz. :) Mam problem z EAC-em. Mam nadzieję, że ktos mi pomoże. Podczas wypalania płyty CDAudio z pliku cue (przy innym sposobie wypalania nie korzystam z EAC), na koncu procesu wypalania pokazuje sie komunikat: "Blad wypalania. load/eject CD Logical unit not ready, long write in progress" Po takim wypaleniu, tylko CD-ROM potrafi odczytac plyte od poczatku. Odtwarzacz stacjonarny nie potrafi odczytac pierwszego nagrania. Moze zaczac odtwarzac od nagrania drugiego. Gdy na pauzie przesuwam odtwarzanie do poczatku plyty, do poczatku pierwszego nagrania, wszystko jest w jak najlepszym porzadku, mozliwe jest odtwarzanie, nawet od poczatku utworu pierwszego. Jezeli sprawdzam co jest przed nagraniem pierwszym, to okazuje sie, ze odtwarzacz pokazuje "-83:15", gdzie na "normalnej" plycie, w tym miejscu jest "-0:01" (chodzi oczywiscie o czas "przerwy" przed pierwszym nagraniem). W czym tkwi problem? Co robie zle? |
jaka nagrywarka?, i czy wcześniej było dobrze?
|
Cytat:
|
Moze masz cos namieszane w tym pliku cue? Dzieje ci sie to w tym jednym przypadku czy na obrazach roznych plyt?
Otworz tego cue w notatniku i przyjrzyj sie co tam jest, indexy czasy itp bo przypuszczam ze tu wlasnie tkwi haczyk. |
Cytat:
|
EAC nie nadaje sie zbytnio do nagrywania, Eac musi obsługiwać nagrywarkę w tej kwesti.
Eac`iem rób obrazy cue+wav ...a wypalaj to NERO . |
Cytat:
Foozie - sprobuj zamontowac te obrazy w wirtualnym napedzie, jesli ci sie uda do robisz kopie w locie i po zawodach. Moze tez cos z aspi sie skaszanilo i warto byloby przeinstalowac najlepiej na force aspi 1.7 (nie 1.8!) |
hehe,,,
u mnie jakoś Nero trawi te cue/wav od Eac, nie wiem dlaczego u innych nie. |
A to zalezy od plyty, ktorej obraz robisz. Jesli ma wiecej niz standardowo indexow albo nie daj boze pregapy to nero ci sie wylozy. Mnie juz pare razy w takich sytuacjach wlasnie EAC wybawial.
Nie zdarza sie to czesto ale jednak sie zdarza. |
dzięki grzeniu za info...:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:49. |