![]() |
Jakie płytki z pewnością na lata??!! SUPRATEC? TDK HIGH CAPACITY? ...?
Więc jak w temacie?
Co radzicie? ??? Potrzebuję płytek na które będe zrzucał zdjęcia. Płytki nie będą urzywane zbyt często, a jeśłi to tylko z domu, ale muszą wytrzymać przynajmnije 10 lat bez odlejania się warstwy odblaskowej itd. Wiem że teoretycznie sreben płytki mają 10 letnia gwarancję, a czarne nawet 100 letnią :wow: , ale sam miałem już plytki z których odkleliła mi się wartwa odblaskowa na bardzo małej powierzchni i płytka nie dała się już więcejoczytać :| Więc jakie? Czaren, vinylowe, zielone, TDK, SUPRATEC, EMTEC SUPER RESISTANT... ? O tych ostatnich słyszałem bardzo pozytwywne opinie a kto używał albo testował SUPRATEC-i? Pozdrawiam Jastrzomb Nocny PS Czyałem wcześniejsze cztery dyskusje ale nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytanie |
sprobuj Double Diamond Digital - trudno kupic w Polsce, czasem sa na allegro, te plyty sa bardzo "zywotne", robione specjalnie z mysla o archiwizacji
|
Dzięki
Poszukam, ale skoro są taktrudno dostępne u nas to boję się, że cena przrośnie moje możliwośći :-( A co z łatwiej dostępnymi płytkami na naszym rynku? |
ja uzywam tych (na allegro sa teraz szpindle 100 w dobrej cenie) albo cholernie drogich MAM-E gold (te tylko do kupienia poza Polska)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:51. |