Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Przycinanie filmów na DVD-R (https://forum.cdrinfo.pl/f13/przycinanie-filmow-dvd-r-46982/)

raczek84 29.01.2005 00:20

DVD ma znaczenie

jednak okazuje sie ze marka nagrywarki ma znaczenie powiedzialbym ze nawet duze mialem wczesniej Samsunga TS-H552B i wypalaly sie tylko i wylacznie TDK nawet Verbatim +R nie zadzialal nie mowiac juz o EMTEC , CZY MMORE zmienilem nagrywarke na NEC 3500Ag i nawet na niebieskich mediastorach +R chodzi jak malina :) Testowalem tez BENQ - bez problemu , Preformance , Omega zadnych problemow nie mialem z tymi plytkami nagrywalem wszystkie x2,4

KaPi 25.01.2005 15:41

Czyli powody mogą być dwa:
1. Płyty są cieniarskiej jakości - kupuj tylko TDK.
2. Manta nie czyta tanich nośników.

qfir 25.01.2005 01:52

spróbuj nagrać na płytkach Verbatim, najlepiej +

raczek84 25.01.2005 01:32

Nagrywam na roznych

Nagrywalem najpierw na Media Store niebieskich +DVDR ale Manta tych wogole nie lyka wiec kupilem Platinum tez dupa pozniej Omega , Platinet Media Jedyne co sie nagralo to TDK .
A Manta czyta i plusy i minusy

KaPi 25.01.2005 00:58

Cytat:

Napisany przez kaneda_2004
DVD+R działają bez zarzutu (wiem, że mogę usłyszeć odpowiedź: to nagrywaj na +). Ale kiedy te są drogie.

Jakie drogie?? Kosztują tyle samo, bo niby czemu miałyby być droższe? Ja mam TDK razem z pudełkiem na DVD za 5 złotych bodajże, ale widziałem na ogłoszeniu z MediaMarkt że mają jakieś shity za 1,50 plusy i minusy.
Cytat:

Napisany przez Raczek94
Na kompie wszysko oki ale jesli chodzi o stacjonarke to albo wypluwa plytki albo tnie strasznie

Może ta Manta nie czyta tych płytek. Napisz na jakich nagrywasz, albo poczytaj w instrukcji, których płyt nie czyta (może + albo -)

raczek84 25.01.2005 00:18

Problem z DVD

Ja mam problem z nagrywanymi filmami na DVD. Na kompie wszysko oki ale jesli chodzi o stacjonarke to albo wypluwa plytki albo tnie strasznie :'(
Nagrywarke mam Samsunga TS-H552B a stacjonarke DVD Manta Emperor 007 prosze pomozcie mi , co mam zrobic zeby chodzily na stacjonarce. Aha kaza plytka dziala ale nagrana na RW dlaczego ??

kaneda_2004 24.01.2005 21:11

Dzięki bardzo

qfir 24.01.2005 19:15

Cytat:

Napisany przez kaneda_2004
... Ostatnio słyszałem o jakimś programie, ale nie pamiętam nazwy (że przed nagraniem minusa, uruchamiamy ten program i on "oszukuje nagrywarkę" że to plus). Czy coś takiego?? Może wiecie jak się nazywa ten program??

Ten program nazywa sie DVDBitSetter, ewentualnie mozna skozystac z Booktype (specjalny do nagrywarek Lite-On)

kaneda_2004 24.01.2005 17:39

Przycinanie filmów na DVD-R

Witam!!! Moim problemem jest odtwarzanie nagranych filmów DVD na płytach DVD-R. Posiadam nagrywarkę LiteOn 4x (stary trup, pierwsze wypusty nagrywarek) Model chyba SDW 811s. Po nagraniu na DVD-R filmy się przycinają (odtwarzam na PS2), a na DVD+R działają bez zarzutu (wiem, że mogę usłyszeć odpowiedź: to nagrywaj na +). Ale kiedy te są drogie. Próbowałem nagrywać na wielu różnych nośnikach i problem nie zniknął. Nagrywałem już wszystkimi prędkościami, przeflashowałem bios i nic. Ostatnio słyszałem o jakimś programie, ale nie pamiętam nazwy (że przed nagraniem minusa, uruchamiamy ten program i on "oszukuje nagrywarkę" że to plus). Czy coś takiego?? Może wiecie jak się nazywa ten program?? A jak nie to chociaż doradźcie co mam zrobić, żeby po nagraniu w minusie płyty chodziły. A przycinają się w różnych miejscach, co 20 sekund. Różnie. Proszę o odpowiedź. Kaneda_2004

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:59.